Šta je novo?

Overclock pitanja...

• Začetnik teme Začetnik teme mLaki
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mLaki

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2004
Poena
680
Da li nestabilnost masine kada je OverC moze biti uzrokovana napajnjem malog kapaciteta? Na Chieftec 300W imam masinu iz potpisa i veoma sam sumnjicav da ce raditi dobro pri 3200+. Naime 99% problem koje sam imao kod 3200+ moda je bilo restartovanje u toku Prime95, 3DMarkXX, Doom 3...

Da li bi kupovinom jaceg napajna (Tagan, Enermax...) mogao resiti ovaj problem?

Ako je ova iz potpisa nebi trebao da imas problema, samo vidi koliko ti je +12V kada opteretis sa prime ili S&M. Ako ti se bas kupuje, ovaj Tagan bi lepo legao, cisto da budes siguran i za buducnost (neki A64 i neka nova graficka).

Ja sam mislio Tagan 380 za ovu masinu, dok za S939 koji je u planu sam nameracio Tagan 480W. Da li je stvarno bitno da napajanje bude 2.0 kompatibilno sa razdvojenim 12V granama kod brand new masina, prevashodno mislim na S939 platforme. Da li ce sistem da se ponasa isto ukoliko ga nakacim na npr. Tagan 480 koji je ATX 1.3 ili na neki Tagan 480 iz U22 serije koji je 2.0 kompatibilan, 1.3 daje 28A na +12V dok noviji daje 30A u spojenom modu dok u split (2.0) modu daje po 20A na dve +12V grane (+3.3V i +5V nisu ni bitne jer i ovaj 1.3 Tagan daje odlicne amperaze, 28A na +3.3V i 48A na +5V)?

Licno mislim da je to slabo napajanjer za overklokovanu masinu,mali napon izaziva pregrevanje komponenti samim tim i nestabilnost.

trebalo bi da kupis napajanje veceg kapaciteta i veliki udeo moze da pravi problem losa memorija
ja sam imao takav problem sa memorijom.sve je bilo super sa 256 rama kingstona i kad sam dodao budjavi ncp isto 256 ulsledili su skoro svakodnevni restarti,menjao sam slotove i nista.
ali sta ces kad mi je potrebno 512mb tako da mogu i da istrpim dok ne kupim nove.

Mislim da bi ti rijesio problem LC Power od 550w ako razmisljas na duze staze.Mislim da ga ima Vule pa mu posalji PM mislim da je dosta povoljno a pruza odline perfomanse 😉
Poz...

Napajanje je stvarno dobro nije kao Enermax ili slichno ali za te pare daje stabilne napone!

Nazad
Vrh Dno