Trek je napisao(la):Treba li menjati napon u BIOS-u(AGP frekvency) da bi bolje klokovao ovu grafičku. Pretpostavljam da treba, ali kad je grafička u pitanju trudim se da budem malo oprezniji.
Trek je napisao(la):Evo, testirao sam i očigledno je da su one 4 pixel unit neispravne. Kada ih isključim teksture su ok. Znači to se ne primećuje kod izvesnih tekstura (3dmark03), dok se već kod 3dmark05 primećuje. Trebalo mi je 4meseca da ovo primetim.
starac je napisao(la):Ako si ubacio Asusov bios grafulja ce imati oznaku kao GT.
Sa Nibitorom se ne mogu modificirati ni otkljucavati pipelin-ovi.Kada se ubaci ovaj bios dize se napon samo za core na 1.4,i mijenjaju se mem.tajminzi na ove vrijednosti:
timing 0-060A150A
timing 1-05010307
timing 2-00240306
Default timinzi orig.biosa(rev1)su:
timing 0-050A1110
timing 1-05010407
timing 2-00240305
Timinge mozes provjeriti u Nibitoru(timing-timingset 6),ili sa Riva Tunerom(diagnostic report).
U okviru riva tunera imas jedan programcic koji modifikuje bios tako da ne morasbigfoot je napisao(la):Imam dva pitanja u vezi modovanja biosa.
1. Jel' mi neko moze reci kako da sa NiBiTor-om modifikujem bios tako da ne moram svaki put sa Rivom otkljucavati dodatne pipeline-ove. U osnovnom prozoru nema nista sto ima veze sa pipeline-ovima, a kada ukljucim hexview ne znam gde se to nalazi u biosu.
Trek je napisao(la):Možeš li reći,starac, pune nazive drugih BIOSa koje da isprobamž? Nije niko pominjao koliko je to opasno (flashovanje BIOSa).
Da, i još jedna stvar: počinjem da se pitam koliko u stvari je ima svrhe klokovati, pošto na 400/900 nisam primetio mnogo bolje performanse u igrama. Npr. Riddick sve na full i dalje koči poprilično.
bigfoot je napisao(la):Nakon jucerasnjeg igranja sa biosom i vracanja starog biosa, doziveo sam takve anomalije da nemam reci. Jednostavno po celom ekranu sam imao tackice koje su svetlucale (koje sam inace mogao tek da eliminisem sa znacajnim spustanjem takta memorije na oko 680MHz bez obzira na vracanje originalnog biosa). Tek kada sam vratio frekvencije na default, obrisao riva tuner, i nakon pet-sest puta vracanja starog biosa, i pokusaja sa ovim modovanim biosom, koji nije imao iste memorijske tajminge koje si sad napisao, uspelo je da mi proradi kao pre bez ikakvik tackica.
Ono sto ja predpostavljam, posto se ne mozes podizati napon memoriji, da su tajminzi u onom biosu sto sam skinuo bili suvise ostri, i neterali su memoriju da poludi. Ali ovaj put pre nego sto se upustim ponovo u ovu avanturu zamolio bih te da mi kazes jel je potrebno jos nesto uraditi osim menjanja ovih memorijskih tajminga, kao na primer vracanje frekv. na defoult ili deinstalranje rive? Da li mi mozes objasniti ove vrednosti za memorijske tajminge?
starac je napisao(la):Riddick sa 6800 mora da leti.Ja sam ga presao sa 6600gt na 12x10 bez kocenja.Ako imas spor procesor,malo memorije,lose napajanje,nestabilne drajvere ni overc.ti nece pomoci.
Moguce je da mu koci zato sto je ukljucio pixel shadere 2.0+. To je sasvim normalno. Kada bi smanjio na 2.0 radilo bi mu savrseno u 1024x768 4xFSAA i 8xAF.
Ako imas spor procesor,malo memorije,lose napajanje,nestabilne drajvere ni overc.ti nece pomoci.
Trek je napisao(la):Kao što sam i napisao Riddick sve na full, što znači maximalna rezolucija (1280x1024), shader mode na 2++, i ne sećam se da li,ali ako je bilo uključio sam i 4xFSAA i 8xAF. Inače kad ostavim sve isto i samo smanjim shader mode na 2 radi odlično. Međutim, ono što sam hteo da kažem je da svrhu overkloka vidim jedino ako mogu da povećam frame rate u igrama (sve na max) u kojima je on ispod granice normalnog igranja, pa sam zato i naveo primer Riddick-a sve na max. Odnosno glupo mi je da rizikujem flešovanjem BIOSa i overklokom da bi postigao bolji skor u 3dmarku ili povećao frame rate u igrama u kojima je već ~100.
Imam AMD 64 2800+, koji fino radi i na 3400+ (2400Mhz), 2X512 Kingston 400Mhz, i drajvere 71.89. Možda jedino napajanje odudara, ali neverujem da ono može uticati na frame rate.
starac je napisao(la):Sa Nibitorom se ne mogu modificirati ni otkljucavati pipelin-ovi.Kada se ubaci ovaj bios dize se napon samo za core na 1.4,i mijenjaju se mem.tajminzi na ove vrijednosti:
timing 0-060A150A
timing 1-05010307
timing 2-00240306
starac je napisao(la):Voltaze i mem.tajminzi u svim ovim biosima su vec promijenjeni i nema potrebe ista mijenjati.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari