Šta je novo?

Overclock iz windows-a

OVERTKILL

Slavan
Učlanjen(a)
14.06.2006
Poena
309
Nisam bas neki expert za overclocovanje ali sam imao iskustva sa AMD1700+ i podizanje istog sa 1463MHz na 2400-i nesto malo. Posto je sve to lepo (bog da mu dushu prosti :D) izgorelo odlucio sam da probam sa mojim sempromom 3000+.

E sad posto moja nova ploca i bios nema nikakve oveclocerske mogucnosti (skoro nikakve) Odlucio sam da probam sa overclock-om iz Windows-a. Jednostavno receno treba mi nekoliko programcica kiji mogu da izvrse overclock iz Windows-a (kao na primer ja koristim Riva Tuner da overclokujem moj GF7300 GPU sa 350MHz na 525MHz i Mem Sa 200Mhz Na 400Mhz).

Jedan od markova mi je i Bioshok koji za sada na ovoj konfiguraciji radi manje vise dobro.

Amd 3000+ Semprom 1.800Mhz (Sto je malo) i ociti razlog zasto zelim overckock

1.5Gb DDR 400 (jedna je stara corsair 512 434Mhz (babaroga u to vreme kad sam je kupio)a druga neka *%^&#@! (ne kosta nista ali radi)) Setovanje za obe sam morao da uradim manuelno na 7,4,4,3 inace ne zeli da prijavi DDR400 Nego DDR333 jer Corsair memorija na 200Mhz 8-3-3-2.5 CL2 dok je Druga (1Gb) 8-4-4-3 CL3 tako da druga ne moze da prati prvu ako se ne spusti na 333Mhz.

Kartica je kao sto sam rekao 7300 sa 512MB DDR2 (znam nema smisla da 7300 ima 512MB i da kartica ne kosta nista ali je bila za Djabe a poklonu se u zube ne gleda)

Maticna ploca je Biostar NF61S-M7 (i ona ne kosta nista):d

Sve u svemu ja zelim da ovaj komjuter koji ne vredi puno (ne kosta nista) overklokujem u jedan koji ima nekakvu vrednost (costa bar malo:D).

Hajde pomozite pa cu da vam ostavim rezultate i benchmarkove sta sam uradio.

PS: Ako se ne javim za izvesno vreme znaci da sam probao NE srucno da overclock-ujem i da sam smukno sa sve kompjuter.

Prilozi

• CPU.JPG
    CPU.JPG
    46.9 KB · Pregleda: 68
  • Board.JPG
    Board.JPG
    34.2 KB · Pregleda: 54
  • Memoria.JPG
    Memoria.JPG
    33.8 KB · Pregleda: 46
  • GPU Original.JPG
    GPU Original.JPG
    87.6 KB · Pregleda: 59
  • GPU Overclock.JPG
    GPU Overclock.JPG
    87.9 KB · Pregleda: 51
Poslednja izmena:
"i em still alive".
Ovo ne radi jedno je dijagnostic tools a drugo ne radi aj dalje

Mogucnost

Nemoguce da ne postoji program koji uspesno oveklokuje CPU. Problem je u tome sto moj AMD 3000+ Semprom Mobile izgleda ima zakljuzan multiplayer na 9X u CPU-Z kaze da je minimum 4X a maximum 9X tremutno pokazuje da je 9X200MHz sto je 1800MHz sto je nedovoljno, jednostavno zelim da povecam multiplayer na recimo 11X iuli 11.5X kao kod AMD1700+ athlon koga sam imao i hvalabogustara ploca je imala super oveklokerske mogucnosti.
Svako program do sada ili nije radio ili kaza jednostavno Unknown chipset.:mad:

PS. Da li fizicki moze da se odkljuca multiplayer posto sam nacuo da prespojavanjem nekih od nazovimo ih "spojeva (tackica) na gornjoj povrsini procesora ta zastita se zaobilazi, pa cak se i tako se moze prevariti kompjuter da vidi procesor kao neki drugi tj da fizicki overklokujete procesor.

Ako nesto znaci mogu da izvadim procesor snimim ga i posaljem da vidite sta moze sa njim da se uradi?

Socket A Sempi moze da se otkljuca ali novije ne....

Gledaj ti da ocujes dizanjem FSBa.

Ma ne vredi nista FSB dignem 20-30MHz nebitno sa 1800 na 1860 gotovo nista jednostavno ne mogu da se pomirim sa tim da ne mogu da overklokujem procesor.

Pa digni FSB vishe od 20-30mhz... ;)

Rrrrrrr

:mad:Ne moze Puca imam @&#%$& memoriju.:mad:
Jedini nacim mi je da digme, multipayer a to ne mogu znaci priso sam.

PS.Sta je bilo sa programima nemoguche da od svih overclockerskih genija niko nije probao da dize procesor iz Windowsa:trust:. Sta vise svojim ocima sam video da moj drugar je uz neku staru intelovu plocu dobio program koji je namenjen za istu i uz pomoc koje moze da menja takt procesora iz windows-a. :DNaravno to bio specifican slucaj posto je taj program bio namenjen samo za tu plocu :S:ali nemoguce da ne postoji nesto slicno za ostale ploce:trust:. Vi bolje poznajete ljude na forumu pitajte nekog ko bi to mogao da zna:Klanjanje. Stvarno bih vam bio zhvalan.:wave:

Program kojim bi klokovao iz Win-a, ne biti ništa uradio što ne možeš iz Biosa. Igraj se naponima, olabavi memoriju...

Brate da valja OC iz windowsa pa svi bi to radili niko nebi prcko po biosu i nebi ovde bilo toliko postova o OC-u tako da najbolje batalis takav OC vec vidi u nekom od postova ima li ko slicnu konfu i sta je radio.Moj stari komp je bio barton 2500 koji je bio zalkjucan i dizanjem fsb predstavljo se kao barton 3200 tj. sa 1800mhz na 2200 u to vreme babaroga probaj sa fsb ili nista od OC.

Nazad
Vrh Dno