Šta je novo?

Overclock Intel 630?

Canonada

Čuven
Učlanjen(a)
07.06.2005
Poena
620
Ovo nikada nisam radio,citao sam prvi post i sve me zbunjuje,elem hteo bih da oc cpu iz naslova,sa stock kulerom,komponente su iz 'moja masina',ako moze neko konkretan savet,sta u mom slucaju da podignem,sta da spustim,pomnozim🙂,bios verzija je 1.5,ploca podrzava sva ta oc podesavanja samo treba znati?

Kod tog procesora bas i nemas neke filozofije. Mem 1:1 i guras fsb dok proc ne zakuca (napon ne bih povecavao obzirom na stock kuler)!!

Sta mislis pod tim 1:1 za memoriju,mislis da ostalo nista ne cackam osim fsb procesora?

Mislim da delilacu u biosu za mem stoji na 2 ne vise. Da samo fsb, drugo i nemas osim napona za tu vrstu procesora 😉

znaci da ga smanjim na 1,kako je to tacno oznaceno?

Nece da cuje,cim podignem malo fsb nece da podigne sistem,a u podesavanjima za mem ima nekih sest stavki gde moze da se p[stavi od 1 do 10,ne znam koju tacno.Probacu sa onim njegovim Cell menijem,gde on automatski klokuje do 8% sto i nije nesto,pa da vidim do koliko ce izdrzati...

memoriju drzi na fabrickoj vrednosti i zato imas toliko opcija da lakse mozes da regulises prilikom klokovanja...

Odradio sam ono automatsko oc iz cell menija,otislo je sa fsb200Mhz na 219,ukupno sa 3000 na 3285MHz,mislim da bi to moglo malo bolje,ali ja ne znam kako!?

Taj procesor je prločno vreo, jer je rađen u 90nm (ja imam 530) i sa BOX kulerom nećeš daleko dogurati.

Meni "napucao" i 3,4ghz sa defoult 3ghz i to mu bio neki maximum jer nije bilo moguce podizati napon...Na boxu sto i nije lose mada je to za danasnje procesore prastari single core model...Ali mu skidam kapu, meni do pre 2 god (pa jos 3 god unazad), radio sve sto zamislis,vrh single core proc...:type:

Poslednja izmena:
Meni "napucao" i 3,4ghz sa defoult 3ghz i to mu bio neki maximum jer nije bilo moguce podizati napon...Na boxu sto i nije lose mada je to za danasnje procesore prastari single core model...Ali mu skidam kapu, meni do pre 2 god (pa jos 3 god unazad), radio sve sto zamislis,vrh single core proc...:type:

Aj kazi sta si tacno cackao od podesavanja,ako se secas?

E ***, to bilo pre 2 god, ploca MSI 945-P Neo 3-F...Jedno je sigurno a to da nisam dirao napon jer ta ploca(ili ta verzija biosa) to nije davala...kolko se secam, povecavao sam samo FSB i stigao do 3,4 jer dalje nije moglo sto zbog manjka napona ali bi pre rekao jer RAM nije mogao vise (podizanjem FSB i ram ide nagore)...Vidim da je tebi 533 DDR2 pa zavisi od njenih mogucnosti kolko ce moci da podnese (meni 667)...Ne bih ja to vise ganjao, vidim da imas skoro 3,3 pa za 100mhz manje vise...

Povecaj napon DDR bar na 1.9v
Spread spectrum obavezno DISABLE
Od ostalog ti ostaje samo da polako dizes FSB...

Uploaded with ImageShack.us

Poslednja izmena:
Upravu si,ako si ti bio na 3.4 ja nema sanse da idem na vise od 3.3 verovatno zbog rama i to bas nije stabilno,jednom vec nije hteo da se podigne sistem tako...

Nazad
Vrh Dno