Šta je novo?

Overclock Epox 8kha+...problemi

face je napisao(la):
Eh pa ja veverica chitam kako Aca nabija 14.5 k u 3dmarku pa reko covek je rad da pomogne newbie-ima.
Mada zahvaljujem CAR-u veoma na iscrpnim i preciznim odgovorima, covek u overclock sobi daje odgovora na pocetnicka pitanja, zaista jako lepo od njega :) . CAR-a za moderatora covek se pokazao na visini zadatka :) .Hvala jos jednom evo ovo moze u fag sobu kad bi neko hteo da prekuca i stavi ko sticky thread.
Hvala josj jednom sad cu odem da cackam malo po bios-u pa da javim sta sam uspeo.

Nemoj da se ljutis, ali sve to sto si ti pitao, bilo je ranije objasnjavano po nekoliko puta. Nije da ja bas necu da ti objasnim, nego me stvarno mrzi da kucam stalno jedno te isto. :wave;

Ma ok nema frke znam i mene ponekad mrzim da pomazem :) Elem tu se nasao CAR jos jednom se zahvaljujem coveku. Jedino sto sam sve ovo morao da pitam je jer kad se bench ponovo digo na novi server izgubishe se stariji threadovi,pa nisam imao gde da kopam,a ovo sve sto ima ovde sam manje-vishe prochitao.
Sad max. do kog sam dogurao je 148 x 11.5 = 1702 mhz (inache je 1800xp u pitanju).
Sa 149, pri startovanju se zamrzne odmah na pocetku (mrlje krenu po ekranu). Memoriju drzim na normal, setovanja su 3-6-3,2T,dok sa 2-6-2, 2T dobijam bsod pri bootovanju pa moram da vratim setovanja na 3-6-3.Izgleda da je ncp vishe nego ocajan.
U jednom topicu sam bio pitao za memoriju koju da odem jer mi cale otisho u Nemachku,pa sam na kraju uzeo Leadtek Ti4200 :) Izgleda od o/c nista dok se ne stisnem za neku bolju memoriju.

face je napisao(la):
Ma ok nema frke znam i mene ponekad mrzim da pomazem :) Elem tu se nasao CAR jos jednom se zahvaljujem coveku. Jedino sto sam sve ovo morao da pitam je jer kad se bench ponovo digo na novi server izgubishe se stariji threadovi,pa nisam imao gde da kopam,a ovo sve sto ima ovde sam manje-vishe prochitao.
Sad max. do kog sam dogurao je 148 x 11.5 = 1702 mhz (inache je 1800xp u pitanju).
Sa 149, pri startovanju se zamrzne odmah na pocetku (mrlje krenu po ekranu). Memoriju drzim na normal, setovanja su 3-6-3,2T,dok sa 2-6-2, 2T dobijam bsod pri bootovanju pa moram da vratim setovanja na 3-6-3.Izgleda da je ncp vishe nego ocajan.
U jednom topicu sam bio pitao za memoriju koju da odem jer mi cale otisho u Nemachku,pa sam na kraju uzeo Leadtek Ti4200 :) Izgleda od o/c nista dok se ne stisnem za neku bolju memoriju.

Bez zaista dobre memorije i otkljucanog procesora nema nista od pravog O.C.

face je napisao(la):
Joj ljudi sve je to lepo ali thread je za Epoxa 8kha+. Elem za AHA ili bilo kog drugog ko ima iskustva sa ovime ,fleshovo sam bios na verziju 8khal00,koja je inache preporuchena za o/c. Inache trenutno mi je sistem na 145 mhz x 11.5 (tj. auto) sa normal mem. setovanjima 3-6-2,2T.Kad samo setovanja promenim na turbo 2-6-2,1T XP mi se kod ulaska u win sam restartuje.Sa takvim mem. setovanjima na svemu preko 145 mhz pa makar spustio mnozilac na 9 moram da idem clear CMOS posle restarta. Takodje ni sa normal setovanjima nece preko 146-7 mhz. Mislim najverovatnija opcija je da sam ja veverica pa ovaj budjavi ncp 2100 ne vredi ni zashta a ponajmanje za o/c samo da mi to josh neko potvrdi.
Inache zaista se trudim da nadjem po netu o/c guides itd. chitam manual za plochu da vas ne bi smarao pochetnichkim pitanjima samo ako ne ko moze da mi objasni neke stvari.Tipa to 145 mhz to mi je brzina sistemske magistrale.Onda mi kaze da je fsb na 290 mhz (2 puta tolko).A ja sam ziveo u verovanju da je sis. magistrala ustvari fsb. Ako neko moze to da mi razjasni.
Takodje u mem. setovanjima pod dram clck imam 100 mhzz,133mhz i by spd.To je sad brzina chega? i ona setovanjja kapiram ja da je bolje sto nize tipa 2-6-2,1T al sta to tachno radi. Isto kako se odnose mnozilac i magistrala. Veci mnozilac a manja magistrala je loshije od vece magistrale a manjeg mnozioca.Jel to tachno i zashto?Takodje termin sinhrone i asihrone brzine magistrale i memorije ako neko moze da mi objasni. Mislim nicheg od ovog nema na faq pa kad bi neko iskusan i merodavan (recimo Aca,Simpson - oni mi nekako ulivaju poverenje) mogli da razjasne te elemntarne stvari pa da se to okachi u faq kao recimo O/C guide.
poz.

elem...taj BIOS sam i ja koristio i imao prilicnih problema sa istim. koliko se secam on je radio OK na 166 FSB, ali je imao BAG sto se tice memoriskih parametra. Nije hteo CAS2 ili tako nesto da radi. Cak i kad bi se budio davao je ocajne rezultate. Ovih dana sam u prilicnoj frci zbog izlaska broja, ali potrudicu se da ti doturim BIOS koji resava sve te bubice (ali ima ogranicenje na 200 FSB :( ) i koji mi radi kao zmaj. Nego ne rece mi koj kuler imash na northbridge-u? Ako nemas Cooler Master dzaba ti svo to cimanje jer ta ploca nema delilac 1/6
ajde u zdravlje

Na northbridgu je Evercool mada kolko sam ja skapirao sa epox foruma sa amdmb.com ovaj 8khal00 je implementirao 1/5 delilac ako se ne varam jer su likovi furali 200 mhz a da im nisu pocrkali pci uredjaji (mada mozda su oni imali plocu sa coolmaster-om sto ti kazes).Ajd kad nadjes vremena cekam tvoje odgovore.

p.s. neka neko procita post koji se nalazi malo gore gde pitam za pomoc oko multipliera za cpu.Po svoj prilici XP mi je zakljuchan :(

face je napisao(la):
Eh pa ja veverica chitam kako Aca nabija 14.5 k u 3dmarku pa reko covek je rad da pomogne newbie-ima.
Pa bas zato i nema vremena da se *****ava sa pocetnicima... covek sve radi kako bi presao tih 14.5K! :D
face je napisao(la):
Mada zahvaljujem CAR-u veoma na iscrpnim i preciznim odgovorima, covek u overclock sobi daje odgovora na pocetnicka pitanja, zaista jako lepo od njega :) . CAR-a za moderatora covek se pokazao na visini zadatka :) .Hvala jos jednom evo ovo moze u fag sobu kad bi neko hteo da prekuca i stavi ko sticky thread.
Necu! :D
Kakav crni moderator... nije to za mene.

Inace, drago mi je sto sam ti bio od pomoci, nadam se da sam ti razjasnio neke stvari. ******, svi smo mi nekad bili pocetnici... secam se da su mene mucila ista pitanja (narocito ovo oko sinhronog/asinhronog rada... odnosno, bas ono "100/133" u biosu), ali meni niko nije rekao kako i sta, vec sam provalio sam (sistem pokusaja i pogresaka :D)
face je napisao(la):
Hvala josj jednom sad cu odem da cackam malo po bios-u pa da javim sta sam uspeo.
Samo napred... imas odlicnu plocu (mada je moja bolja :D:D) i treba da izvuces maximum iz nje.

Originally posted by face

Pazi, moze i kod njega da se zalomi primerak... al' tebi definitivno nije. Otprilike, NCP radi do nekih 155 MHz sa svim setovanjima na max (ali bas svim).
Originally posted by face

Cekaj, cale ode u Svabiju po memoriju, a vrati se sa grafickom? :D:D:D

P.S. Gde je moj zlatni sat... ili bar plaketa? :)

Aca je napisao(la):
Ti si jos uvek. :D :D
*****avaj ti, *****avaj... Ja bar nisam nosio plocu kod Urosa 15-ak puta! :D:D:D

Pa cenim da mi je veci dobitak u performansama sa ovim Leadtekom Ti 4200 nego sa nekom memorijom 2700 ili 3200 i o/c procesorom sa gf4 mx 400 (eagle). Inache ovaj NCP koji imam definitivno nece da mrdne dalje od 148 mhz fsb-a, sinhrono sa najlabavijim setovanjima (3-6-3 ,2T).

p.s. - zlatan sat?to mi nekako fush,vishe bi lego recimo neki Patek Filip od platine ?:)

elem josh zanimljivo je i da kad sam zatvorio kuciste i ubacio leadteka temp. cpu mi je skocila sa 41 C na 61 C na deualt taktu. .Doduse i sto je kao kompjuterski koji su dizajnirali neki struchnjaci i stavili kuciste u rupu 40X40 cm pa nema protok vazduha.Ali opet 20 C sto je puno,puno je.

CAR je napisao(la):
*****avaj ti, *****avaj... Ja bar nisam nosio plocu kod Urosa 15-ak puta! :D:D:D

Dve mudre glave su pametnije od jedne. ;)

Aca je napisao(la):
Dve mudre glave su pametnije od jedne. ;)
Kakve su da su, u svakom slucaju su DVE! :D:D:D

Nazad
Vrh Dno