Šta je novo?

Overclock E4300

• Začetnik teme Začetnik teme Trek
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Trek

Čuven
Učlanjen(a)
02.06.2005
Poena
620
Interesuje me par pitanja koja bi mi pomogla da što bolje iskoristim overclock potencijal ovog procesora:

1. Koja je gornja temperatura ovog procesora pri kojoj bi trebao da se gasi?
2. Koji je najpouzdaniji program za praćenje temperature (update-ovao sam BIOS)? Trenutno koristim PC Probe koji sam dobio uz ploču.
3. Do koje vrednosti je OK da dižem voltažu procesora i koja bi bila gornja granica do koje bi trebao da je dižem?
4. Zašto u CPU-Z V1.26.6 jedino pokazuje dobro Core speed (za sve ostalo se zbuni), a V1.39 i Everestu uvek 2/3 frekvencije? Ni jedan ne daje sve tačne informacije.

Trenutno ga držim na 2.4Ghz bez dizanja voltaže. Kad sam digao FSB na 333Mhz, isto bez dizanja voltaže (memoriju na 667) blokirao je u 3DMarku05 već pri prvom obrtanju. Ne znam da li sam dobro primetio (već sam umoran poprilično), ali učinilo mi se da se temperatura digne za 10 stepeni kad ga overklokujem. Box kuler držim trenutno, ali ću uskoro staviti ako bude bilo potrebe Gigabyte-ov 3D Rocket (koji sam uzeo, inače, samo zato što mi je naleteo nov za 1000 din).

1.Gledaj da ne prelazi 70C za svaki dan
2.Ja preferiram Intel TAT ali mozesh i core temp
3.Zavisi sa chime hladish 😉,ali recimo 1.55V, naravno opet treba gledati da ne prelazi onih 70C 😉
4. meni je sa e4300 Cpu-z 1.38 uredno pokazivao sve 😉,btw stabilan takt na tom procesoru je bio 3.4 Ghz na 1.48V (realnih i merenih sa unimerom),ono shto ti preostaje je da se poigrash sa biosem i voltazama 😉
5.Koristi malo search,bice ti sve mnogo jasnije...

1.Gledaj da ne prelazi 70C za svaki dan
Nije to pitao, nesreco :d

Na koliko se gasi... hmmm, pa ne znam. Onih 85 stepeni... mozda... mozda tada tek pocinje da throttle-uje?
Ne znam tacno, nikad nisam stigao do 85 stepeni! :d

Ja sam svoj stavio na 1.4v u biosu... i radi na 2.87ghz... memorija je na 798... isto kingmax... radio mi je neko vreme na 3ghz... al nesto zeza ide kontroler izgleda... ili to zeza jmicron... zna da mi zakuca... kada rezem nesto i u isto vreme igram nesto... ili pre neki dan kada sam ubacivao pesme u winamp krenuo je da sece na svakih minut... a pesme nije ni ubacio... memorija je radila na 833... a valjda bi taj kingmax trebao da to izdrzi... platio sam ga 300eura sunce mu... chipset ne bi trebao da se greje... ima heat pipe na sebi...

Ja sam svoj stavio na 1.4v u biosu... i radi na 2.87ghz... memorija je na 798... isto kingmax... radio mi je neko vreme na 3ghz... al nesto zeza ide kontroler izgleda... ili to zeza jmicron... zna da mi zakuca... kada rezem nesto i u isto vreme igram nesto... ili pre neki dan kada sam ubacivao pesme u winamp krenuo je da sece na svakih minut... a pesme nije ni ubacio... memorija je radila na 833... a valjda bi taj kingmax trebao da to izdrzi... platio sam ga 300eura sunce mu... chipset ne bi trebao da se greje... ima heat pipe na sebi...

Jesi probao na 3Ghz, a da memoriju staviš na 667?
Možda si malo preplatio memoriju... Ja sam je uzeo za 170 evra (2x1GB).

Jesi probao na 3Ghz, a da memoriju staviš na 667?
Možda si malo preplatio memoriju... Ja sam je uzeo za 170 evra (2x1GB).

Gde je nadje tako jeftino... ja sam izgleda se dobro zezno... xexexexexe... nisam probao da stavim na 667... radio mi je taj ram i na 900mhz... al mu treba hladjenje najverovatnije... jel ta memorija sto si uzeo polovna ili nova... ja sam dao tacno 270eura ali sam morao da uzmem 4x512... nije bilo od 1gb modula... 2870mhz je dosta... radi odlicno... super pi test odradi za 20sec... 16sec brze nego moj stari venice 3000+@2550mhz... temperatura je 60-61... na ovoj brzini... sa box kulerom... ali u provetrenom kucistu... serverski chieftec sa dve devetke koje dovlace svez vazduh i dvanaestica koja izvlaci i jos 14-ica na napajanju...

ja sam uzeo E4300 i radi mi bez problema na 3.2GHz, s tim sto imam memoriju 2 x DDR2 - 800

Uzeo novu memoriju, dva modula od po giga.
Sad sam ga stavio na 3Ghz, memoriju na 667, i voltažu na 1.4, pa ću da probam kako se ponaša. Kad isprobam sve na BOX kuleru, staviću onaj Gigabyte-ov 3D Rocket, da vidim šta će mi to doneti.

ja sam uzeo E4300 i radi mi bez problema na 3.2GHz, s tim sto imam memoriju 2 x DDR2 - 800

Ja sam uradio super pi test na 3.2ghz... ali nije stabilno da se ostavi 24/7... a nisam znao da postoji 2XDDR2... to neka nova marka... ahahahaha... quadro bandwith...
:-devil-: :-devil-:

Meni se opako zapucao na 3Ghz i memoriji na 667. Jednom na default voltaži, a drugi put na 1.4V, s tim da sam drugi put pustio stress test u SysTool-u, i jedva je izdržao 5 minuta (temperatura nije prelazila 69 stepeni). Čak su i zvučnici glasno zašuštali (zakrčali) ovaj drugi put. Možda moje napajanje ne može da izdrži sve ovo, ne vidim zašto inače tako teško ide na 3Ghz?

Ne znam koliko mi je bezbedno da dižem više od 1.4V. S obizrom na simptome (gore opisane) na 3Ghz i 1.4V bojim se da ću spržiti procesor ako još malo dignem voltažu.

Ne znam koliko mi je bezbedno da dižem više od 1.4V. S obizrom na simptome (gore opisane) na 3Ghz i 1.4V bojim se da ću spržiti procesor ako još malo dignem voltažu.

Meni se desavalo tako nesto na 2.8... dok nisam podigao napon... najbolje ti stavi kao ja na 2.8.. razlika izmedju 3 i 2.8... je mala... a radi na 1.4v bez problema...

Nazad
Vrh Dno