Šta je novo?

Overclock E2180 na Asus P5B ...

Pa imam LC power 6550G Ver 2.0. Gde ces jace, imam strava primerak i ne kajem se.

offtopic: Uzicanin. Ponikve su mesto gde sam proveo 6 meseci svog zivota. Jel jos ziva ona kasarna gore kod vas? :)

Da, bas taj kuler sam i hteo da uzmem, Hyper TX, Asus P5KPL i E2180. Doplaticu nesto tipa 50 evra sto mislim da stvarno vredi.

gore su bas dosta gadjali...nisam bio ali su mi rekli da su bas dosta srusili...

offtopic: Uzicanin. Ponikve su mesto gde sam proveo 6 meseci svog zivota. Jel jos ziva ona kasarna gore kod vas? :)

Da, bas taj kuler sam i hteo da uzmem, Hyper TX, Asus P5KPL i E2180. Doplaticu nesto tipa 50 evra sto mislim da stvarno vredi.

Za sta ces doplatiti 50e?!kuler kosta dvadesetak evra.a moj savet svima je da najpre isprobaju proc sa box kulerom jer ce verovatno odraditi posao...ja sam ga drzao sest meseci,dok nisam gurno prst i sjezio ga!:Dmada mi je prst ostao ziv,inace dzaba bi bilo studiranje:wall:

kome ne smeta buka moze ostaviti i box cooler, koji je za moj ukus preglasan

Pa athlon 64 X2 3800+, 1 GB 667Mhz DDR2 i MSI K9N Neo-f, za navedeno uz doplatu od 50 evra.

A sto se tice kasarne, milim na kasarnu gore bre na brdu kod bolnice, zaboravio sam naziv mesta. Aerodrom su tukli ali ne i kasarnu.

Pa athlon 64 X2 3800+, 1 GB 667Mhz DDR2 i MSI K9N Neo-f, za navedeno uz doplatu od 50 evra.

A sto se tice kasarne, milim na kasarnu gore bre na brdu kod bolnice, zaboravio sam naziv mesta. Aerodrom su tukli ali ne i kasarnu.

Kasarnu nisu gadjali i ona je u normalnom stanju,to znam sigurno jer zivim 500m od nje prema gradu...:banana:

E2180 i Asus P5K

Da ne otvaram novi thread. Evo mojih rezultata sa box coolerom, u chieftec lbx kucistu bez ventilatora. Radilo je 3.2 ali sa ventilatorima i 1.35V u biosu. Imam par pitanja. Gde se iskljucuje eist u biosu? Drugo je vezano za CPU Voltage. Kada stavim na 1.275 u biosu imam ocitavanje od 1.248 idle i pad na 1.208V pri loadu. Sta moze da bude uzrok ovome? Napajanje CM Realpower 520w na 12v+ grani 12.15 idle 12.10-12.15 load
CPU Voltage reference - auto
CPU Voltage dumper - enabled
Cemu sluze ova dva podesavanja i kako treba setovati?
I jos jedno: kada neko kaze da mu proc radi na 1.35V da li se misli na vrednost u biosu ili ovu realnu sa padom?

Prilozi

• Clip_2.jpg
    Clip_2.jpg
    353.4 KB · Pregleda: 133
Poslednja izmena:
Da ne otvaram novi thread. Evo mojih rezultata sa box coolerom, u chieftec lbx kucistu bez ventilatora. Radilo je 3.2 ali sa ventilatorima i 1.35V u biosu. Imam par pitanja. Gde se iskljucuje eist u biosu? Drugo je vezano za CPU Voltage. Kada stavim na 1.275 u biosu imam ocitavanje od 1.248 idle i pad na 1.208V pri loadu. Sta moze da bude uzrok ovome? Napajanje CM Realpower 520w na 12v+ grani 12.15 idle 12.10-12.15 load
CPU Voltage reference - auto
CPU Voltage dumper - enabled
Cemu sluze ova dva podesavanja i kako treba setovati?
I jos jedno: kada neko kaze da mu proc radi na 1.35V da li se misli na vrednost u biosu ili ovu realnu sa padom?

Uglavnom sve novije asusove ploce "andervoltuju" zbog toga ti je voltaza u biosu uvek veca nego kad meris cpuz-om ili nekim drugim programom.Nisam siguran ali neka od opcija u biosu kada se iskljuci verovatno ce ti resiti "setanje" voltaze.Uglavnom ljudi govore one voltaze iz cpuz-a...

Oc

Jest da je zastarila tema, ali ja opet nisam skontao kako se uradi pravilno ovaj overlock. Nekako sam diga proc na 2,5 ali sad kad se restartuje prvo se ugasi skroz pa cekam jedno 4 sekunde pa se upali. I onda vratim u biosu kako je bilo ranije i onda se normalno restartuje. Pu pu pu kad cu ovo skontat vishe. Proc mi je e2180 a maticna asus p5b

Cim kad ti vraca ploca fabricke postavke overklok nije dobar probaj ORTHOS-om da li ti je stabilan klok ako ti zaglavi komp ili orthos izbaci gresku onda nije dobro i procitaj upustva imas ovde na forumu.

Vrh Dno