Šta je novo?

Overclock Cpu - nepotreban ?

Sasa je napisao(la):
P.S. pitaj ljude koji kompresuju divx ili renderuju scene u 3DMax-u koliko dobijaju o/c procesora. Proporcionalno!

proporcionalno oko 70-80% onoga sto bi po matematici
trebalo da se dobije u brzini dobija se u stvarnosti
(Ako mislis na 3dmax)
moze i ~100%, ali ako ti je OC mali
suprotan primer je jedan tualatin koga sam pustio na 177MHz
i rendao je sporije nego pre OC
kada sam ga spustio na 166(170)
sve je bilo super
BTW
ta masina se jedino isplatila kao klokovana ([email protected])

Sinoc sam probao jos neka podesavanja u bios-u.
Na top performance, makina ne daje sliku posle restarta.
s ukljucenim Mib i Cia opcijim dobijam nize rezultate.
Kada iskljucim podrsku za HT , rezultati suist tako nizi.
Memorijska podesavanja ( Auto ) su 3-7-8-8-5.
Toliko.

borab je napisao(la):
Jeste dao je ( menjao je mnozilac) ,ali bih zaista voleo da mi da neko primer na Intelu, bas zbog promene fsb-a. Inace, memorija mi je na 3.0Ghz radila sinhrono, dok je na 3.2Ghz bila u asinhronom modu.
Post sam prebacio iz drugog thread-a jer se ovde bolje uklapa... taman kao odgovor Bori:

Konfiguracije iz potpisa. Probao 3dmark01 sa asus ti4200 na boljoj konfi. Dobio nesto preko 15800. Pre godinu dana sam istu karticu probao na 3.3 ghz i dobio oko 15500! Zar je moguce da se samo 300 poena dobije sa 600mhz boljim OC??? Mala je razlika izmedju drajvera (probao), tako da je nesto drugo u pitanju (samo da odgovor ne bude tipa "pa to je intel" ). Any ideas?

Samo jos da dodam... ranije probano na intel [email protected] (220fsb), IC7, 2x256 Corsair pc3500 c2 (2-3-3-6). A sada na konfiguraciji "u crvenoj boji" iz potpisa, sinhrono 262fsb, mem tajminzi 3-4-4-8.

Evo screenshot-a odlicnog OC-a cpu-a i graficke, ali...

Prilozi

• 15856_4.gif
    15856_4.gif
    194.3 KB · Pregleda: 57
Poslednja izmena:
Diablo, sta da ti kazem osim, Hvala lepo na slici. :wave:

Diablo je napisao(la):
Samo jos da dodam... ranije probano na intel [email protected] (220fsb), IC7, 2x256 Corsair pc3500 c2 (2-3-3-6). A sada na konfiguraciji "u crvenoj boji" iz potpisa, sinhrono 262fsb, mem tajminzi 3-4-4-8.

Evo screenshot-a odlicnog OC-a cpu-a i graficke, ali...

A jel vam ne bode oci ovo crveno :d :p :wall:

P.S. Bez obzira sto je Intel u pitanju (kome 'kao' ne smetaju opusteni tajminzi) i kod njega je 3Dmark2001 strasno osetljiv na tajminge memorije.
Kod 3Dmarka2001 od svih tih stvari fizicka frekvencija CPU-a ima najmanji uticaj na brojke.

Poslednja izmena:
Ja sam sve vreme na ovom forumu slusao o tome kako je za Intela mnogo bitniji fsb od zategnutih tajminga memorije! Znaci nije bas istina...

Nazad
Vrh Dno