Šta je novo?

Overclock Athlon 3500+!?

Milance86

Slavan
Učlanjen(a)
17.11.2007
Poena
309
Ovo je stariji procesor i ne mogu uz pomoc google da nadjem kako tacno da ga overklokujem!
Ono sto znam je da treba da udjem u BIOS!
Spustim HT na 4, podignem napon za 3.3%, spustim memoriju na 166MHz i krenem polako da dizem FSB!
Da li jos nesto treba da uradim???
Prilazem i Everest sta izbacuje pri default vrednostima za sve komponente!
Ploca je K8N SLI Platinum! Napajanje ne bi trebalo da predstavlja problem (ThermalTake Silent PurePower 480W)!

Prilozi

• 1.webp
    1.webp
    43.6 KB · Pregleda: 99
Ako ti je proc stabilan na toj frekv. nemas sta vise da radis. Stabilnost testiraj pomocu programa Prime 95. U principu, napon ne treba da dizes sa deafult vrednosti sve dok ne primetis da ti je proc nestabilan na nekoj frekv.
Inace, trebao si malo da koristis Search, ima gomila tema o ovome...

dizi mu fsb pa pokreci neki program ili igru. Dok se ne retartuje sam od sebe il dok komp ne zakuca mozes ga klokovati bez menjanja neceg drugog. Ja na mom procu napon ne diram i radi 20% brze. cao

Znam i ja da mogu da dizem FSB sve dok sve radi normalno, ali ne znam sta sve treba da se podesi!
Stigao sam do 230 i dotle moze lepo da radi, vec na 235 izbacuje iz igrica!
Ako podignem napon na procesoru sa 1.5 na 1.55 (to znam da je sasvim bezbedno), da li bi trebalo i na nf4 cipsetu isto da uradim?

Prilozi

• 1.webp
    1.webp
    44.4 KB · Pregleda: 66
Znam i ja da mogu da dizem FSB sve dok sve radi normalno, ali ne znam sta sve treba da se podesi!
Stigao sam do 230 i dotle moze lepo da radi, vec na 235 izbacuje iz igrica!
Ako podignem napon na procesoru sa 1.5 na 1.55 (to znam da je sasvim bezbedno), da li bi trebalo i na nf4 cipsetu isto da uradim?

Ma dobro si to odradio.V-core povecavas dokle mozes da odrzis normalne temperature za procesor (hajde da kazemo do 60C) pri maximalnom opterecenju.
Pobaj,mozda memorija izdrzi klok i bez promene def dividera.Bolje ne diraj voltazu na chipsetu,za sada.Poz...

Poslednja izmena:
Moj Venice 3000+ radi odlicno na 2.6 Ghz bez problema 24/7,na Orthosu 55c max na 10 priority.Ovako stavi HT na 3x,memoriju na 200,Voltazu na 1,425,FSB mi ide max do 285 a multi namax naravno 9x.Testiraj malo pa ako nece smanji memoriju na 166 i to je to.

Venice-i su shit, vidite nabavite negde uz malu doplatu San Diego Athlone, to je CPU (300x10, 1.4V, max load ~50°C)... 😉

Moj Venice 3000+ radi odlicno na 2.6 Ghz bez problema 24/7,na Orthosu 55c max na 10 priority.Ovako stavi HT na 3x,memoriju na 200,Voltazu na 1,425,FSB mi ide max do 285 a multi namax naravno 9x.Testiraj malo pa ako nece smanji memoriju na 166 i to je to.

Vidis, kod mene je u pitanju ClawHammer (kao sto u prvom postu slika kaze), tako da je malkice drugacije!

Nazad
Vrh Dno