Šta je novo?

Overclock A64 3200+

Placebo

Slavan
Učlanjen(a)
18.05.2005
Poena
320
Najdalje sto sam uspeo da stignem sa konfiguracijom iz potpisa je:

core 243*10 1.536V
fsb 243*5
memorija 243 1:1 2.5-4-4-7 2.8V

Ako menjam neki od mnozilaca opet dolazi do pucanja prime'95 kad procesor stigne do 2430 Mhz, npr. 9*270. Takodje smanjivanje mnozioca fsb-a na x4 prakticno ne utice. Da li je to maximum procesora? Uopste, bilo kakav savet bi mi pomogao.

Poslednja izmena:
TO je trenutni prosek za Winchester jezgro,neki primerci su isli i do 2600Mhz.Jesi li podizao voltazu procesora,ona moze da doprinese za jos 5-10% Mhz.

Ako zelis vise od toga moraces da predjes na Venice jezgro,ja upravo testiram moj primerak,ali mi fali ploca kao tvoja http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=72484&page=3

Probao sam ali samo do 1.6V i nista posebno nisam postigao. Gledam na sve strane po forumima kao prebacuju 2600Mhz. Temp pod opterecenjem je 53C sa naponom 1.536, pa nisam siguran koliko bih smeo da dizem napon?

Placebo je napisao(la):
Probao sam ali samo do 1.6V i nista posebno nisam postigao. Gledam na sve strane po forumima kao prebacuju 2600Mhz. Temp pod opterecenjem je 53C sa naponom 1.536, pa nisam siguran koliko bih smeo da dizem napon?

Zadnje serije Winchestera se dosta slabije klokuju,tvoj rezultat je sasvim OK,cak je malo veci od proseka

Moj oce na 2700 stabilno na 1,7V.
Ista ploca.

Poslednja izmena:
Mnogo je velika ta voltaza od 1.7V preporucena najvisa voltaza je 1,55V,jer se aka procesor od visoke voltaze.

topuz je napisao(la):
Moj oce na 2700 stabilno na 1,7V.
Ista ploca.
A jesi probao Prime95 Smal FFT ?
Puca odma' :d na vecini tako overklokovanih Winchestera. Na 2750 Mhz se uglavnom svaki Wini raspada, a prvi simptomi su krckanje zvuka :smoke:

Ma pozurio sam, nije bilo stabilno. ALI na 2400 na 1,5V jeste 100%, mrzi me da probam jos, ali verovatno moze.

drfedja je napisao(la):
A jesi probao Prime95 Smal FFT ?
Puca odma' :d na vecini tako overklokovanih Winchestera. Na 2750 Mhz se uglavnom svaki Wini raspada, a prvi simptomi su krckanje zvuka :smoke:

Ja sam upravo na to i mislio kad sam rekao stabilno. Verovatno da moze da radi na 2600 (ja sam stao na 2530MHz) ali bas tako, Prime ga razvali za dve sekunde. Radi osam sati stabilno na 2400MHz.

Calibra 4WD je napisao(la):
TO je trenutni prosek za Winchester jezgro,neki primerci su isli i do 2600Mhz.Jesi li podizao voltazu procesora,ona moze da doprinese za jos 5-10% Mhz.

Ako zelis vise od toga moraces da predjes na Venice jezgro,ja upravo testiram moj primerak,ali mi fali ploca kao tvoja http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=72484&page=3

Takva je sudbina. Imam plocu koja tera FSB 334 MHz, a procesor nece preko 2450 sa 1.6V naponom.

Placebo je napisao(la):
Takva je sudbina. Imam plocu koja tera FSB 334 MHz, a procesor nece preko 2450 sa 1.6V naponom.

Greota,vidi da uvaljas Winchestera dok jos drzi cenu i pazari Venice-a,sa tom plocom i dobrim kulerom bices blizu 3000Mhz

Calibra 4WD je napisao(la):
Greota,vidi da uvaljas Winchestera dok jos drzi cenu i pazari Venice-a,sa tom plocom i dobrim kulerom bices blizu 3000Mhz

Kad si vec pomenuo, reci mi sta mislis da li bi mogao da dobijem nesto (cena/performanse) za tu razliku koju cu morati da platim. Ovaj moj Winchester je star dve nedelje, i platio sam ga 212 evra. Sad da ga prodam, ne znam ni sam koji mi je to minus i jos posle koliko treba za Venice 3200+ ?

Placebo je napisao(la):
Kad si vec pomenuo, reci mi sta mislis da li bi mogao da dobijem nesto (cena/performanse) za tu razliku koju cu morati da platim. Ovaj moj Winchester je star dve nedelje, i platio sam ga 212 evra. Sad da ga prodam, ne znam ni sam koji mi je to minus i jos posle koliko treba za Venice 3200+ ?

Pitaj genijalcinu koliko je zadovoljan,on je imao isti procesor i doplatio je 10-ak evra za 3000+,nisam jos vidjao 3200+.Uzgred trenurno nema vise ni 3000+ u gradu koliko sam nacuo,ja sam imao 5kom i juce otisao zadnji :S:

A hoce li ih biti jos kod tebe u skorije vreme? Verujem da bi tako mogao da znam kakav je procesor za oc.

Poslednja izmena:
Placebo je napisao(la):
A hoce li ih biti jos kod tebe u skorije vreme? Verujem da bi tako mogao da znam kakav je procesor za oc.

Ja sam sasvim slucajno uzeo tih 5kom procesora,firma od koje sam uzeo nije mogla da mi nabavi komponente koje sam trazio,pa da mi ne vracali novac ponudili mi nesto drugo i ja izabrao Venice posto sam i sam hteo 1 kom.

Ako nadjes ove iz 17.nedelje uzmi ih kod bilo koga,stvarno su odlicni svaki ide na vazduhu preko 2800Mhz 100%.

Jedno pitanje: šta treba da radim da bi sistem bio stabilan na 300HTT, smanjio sam mnozilac htt na 3, cpua na 8,5, memoriju limitirao na ddr280, ali nece da mi butuje win? Da dizem napone za htt?

Sad ne bih da se pravim pametan ali jel si siguran da ti ploca izvlaci FSB 300? Ja testiram ovako. U biosu namestim mnozioce: htt na 3, procesora na 5, memoriju stavim na najnizu vrednost 100. Pokrenem u windowsu Prime, Everest i clockgen, za testiranje granica FSB izaberes u prime in-place large FTT torture test iz prime. Onda clockgenom dizes postepeno FSB za po 2 3 MHz na svakih pola minuta ili manje, dok ti ne pukne prime. Kad dodjes do nekih ozbiljnijih vrednosti zapisuj ih jer ce ti se prime verovatno resetovati. Meni se kad sam sa 335 skocio na 339 samo zaglavio. Onda kad dodjes do te granice smanji je za 5MHz pa testiraj primeom pi zelji (par sati). Tako dobijas max HTT. Iz mog iskustva napon HTT tj FSB nema nikakvog uticaja tako da verovatno neces postici nista. Slicno se testira i procesor samo koristi smal FTT test, i u biosu podesi na default mnozilac za procesor. Prati temperaturu u everestu pa ako se posle duzeg maltretiranja temperatura procesora ispod 55 c onda digni napon, ali kao sto je vec ovaj topic pokazao Winchesterima to ne pomaze mnogo. Moj radi na 1,5V na 240 a 1,66V na 247, znaci ako si srece kao ja - zaboravi. Onda jos testiraj memoriju memtestom na ploci, i na kraju od svih tih dobijenih vrednosti resi jednacinu sa mnoziocima.

topuz je napisao(la):
Jedno pitanje: šta treba da radim da bi sistem bio stabilan na 300HTT, smanjio sam mnozilac htt na 3, cpua na 8,5, memoriju limitirao na ddr280, ali nece da mi butuje win? Da dizem napone za htt?

Kod mene isti slucaj,resio sam upotrebom mnozioca 2.5

Nazad
Vrh Dno