Šta je novo?

Overclock 5770

Bleyachhh

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
18.12.2013
Poena
69
Pozdrav ljudi.Danas je stigla grafa Powercolor 5770.Zadovoljan sam grafom,odradio sam sve testove,sve izdrzava,ne pregreva se,min 35,max 65.

E sad ono sto me zanima je neki overclock grafe.Skinuo sam msi afterburner pa ako mozete da mi kazete do koliko otprilike da idem?

http://prntscr.com/4ar66e

Pravo je pitanje koliki su dobici u igrama, overclockom te relativno stare karte. Plus sto najverovatnije nije u garanciji. Da li je vredno drndanja... ;)

Nije u garanciji,pa samo sam hteo da pokusam da clockujem malo nesto nista specijalno i da odradim 3dmark06 da vidim razlike koje su i to je to.Plus bi i clocknuo cpu ako moze.

Nema svrhe

Nećeš se ništa ovajditi, em je karta slaba em još i stara. Dobićeš max nekih 5% ubrzanja koje nećeš uopšte primetiti u igrama.

Mislis da je previse slaba ? Sta mislis koliko vredi otprilike ?

Vredi onoliko koliko prodajes 8800GTS plus jos 15 evra. (ne govorim ti tacno posto su zabranjene procene na forumu ;))

Nije slaba toliko, samo nije za najnovije prezahtevne igre. Danasnji minimum za iole ugodan gaming je Radeon 7770.
Overclockom dobijas samo veci rezultat u 3DMark06 koji je odavno prevazidjen.

Neki novi 3dmark ? Pa sta ja znam,ja igram lol,pes,csgo,evo sad sam skinuo sniper elite III ali to je to,nisam zahtevan korisnik.Znaci oko 40 evropljanja ?

Da ne otvaram novi thread, kupio sam gigabyte hd 7770 rev. 2.0 1050/1125mhz, zanima me je li veliki overkill u odnosu na ostatak konfiguracije?

I nije. Samo je pitanje koliko ce je procesor iskoristiti u igrama. Mozda da ga malo overclockujes ako bude trebalo. Mada, svakako je to stari dual core, pa ne ocekuj cuda u najnovijim igrama.

U svakom slucaju, ploca ti je solidna pa mozes u nekom trenutku staviti drugi procesor, cak i neki FX-8xxx/FX-6xxx.

Poslednja izmena:
Ne vredi oc! Mozda jedino u msi afterburneru da podesis brzinu venta i slicno, ali zezanje oko oc-a ne vredi na toj karti. Imao sam tri 5770 i jednu 6770 sve je to isto.

Znam druze,probao sam.Hvala svima ali vajde od oc-a nema.Jedino kad uzmem 6790 ili 6850.

Ma OC ni na jednoj grafi ne vrijedi truda. Dobijas napregnutu kartu sa vecom temperaturom i bukom za max 10% u igrama. Ako ti igra ide preko 60 FPS, svejedno ti je. A ako je, recimo, na 30 FPS, dobijas 3 FPS. Opet ne znacajno da bi ista promijenilo.

Treba da OC-ujes Athlon II X2 250 sto je relativno lako ni sa 6850 neces nista dobiti sa tim Dual Corom provereno.

Nazad
Vrh Dno