Šta je novo?

OVERBURN nece!!! POMOC

Maksimus

Čuven
Učlanjen(a)
14.10.2003
Poena
604
Narezao sam jedan disk koji zauzima 710 MB na disk koji moze da snimi 700, ali sada taj disk nista nemoze da procita, pa cak ni rezac koji ga je rezao... Molim Vas sta da radim, da li nesto nije u redu sa rezacem ili diskom(verbatim) ???

P.S. Rezac je Samsung 52x24x52

probaj sa programcicem koji se zove ISOBUSTER tako nekako.

Probao sam sa iso buster-om, i uspeo da prekopiram disk na HD, ali sada hocu ponovo da uradim overburn i on nece da radi...
Zasto nece ???

Pa moguce je da je doslo do greske prilikom overburna tj. da taj primerak diska nije mogao toliko da izdrzi. Mada u tom slucaju ne bi trebao da ti bude citljiv samo kraj diska. Probaj opet, sa diskom neke druge firme, po mogucstvu.

Meni se desavalo da kad rezem manjim brzinama, mogu vise da overburn-ujem, npr sa 52x moze 708Mb sa 4x moze i 720Mb sa istim diskovima (imas overburn test u Neru).

Ja sam malopre spzio 713, ali na 12 brzine i na istom rezacu kao tvom, ali sa noName diskom!!!
A imam pitanje za SuperStarr-a :
Gde je taj overburn test, i gde si nasao diskove koji mogu da se rezu na 52x ?

Ahead Nero/Nero toolkit/Nero CD Speed/Extra/Overburn Test
Stavis prazan disk i cekiras "Simulate".
Na 52x sam rezao Verbatim DataLife 48x 700Mb (divljake od 30Dinara...)
Rezac LiteOn 52246S, firmvare "V6S0F".
:wave;

hvala sad cu da probam...

A kako si Verbatim diskove koji dozvoljavaju da se rezu na 48x rezao na 52x, kad nero nedazvoljava vise od 48x ?

Tako sto mogu Verbatim CD-RW 8x-10x da rezem na 12x a drug sa Combo LG drajvo na "samo" 10x!

SuperStarr je napisao(la):
Na 52x sam rezao Verbatim DataLife 48x 700Mb (divljake od 30Dinara...)
Rezac LiteOn 52246S, firmvare "V6S0F".

Mislim da je ovo presudno, pogledaj imas li iste uslove kao i ja (isti rezac, isti firmware, isti OS, istu verziju Nero-a...). Naravno da ne...

Ne, ali nisam verovao da je na bilo kom rezacu moguce...
P.S. Kako da vidim koji je Firmvare ?

Preporucuje se da se overburn radi na manjim brzinama ako hocete da taj disk posle bude citljiv, a ne na 48x/52x ;)...

OK, ja sam rezao na 8-24 i radi ok, a preko toga kako gde dok na 48x nece ni kod mene...

Neo_Matrix je napisao(la):
P.S. Kako da vidim koji je Firmvare ?

Ahead Nero/Nero toolkit/Nero InfoTool - Imas "liniju": "Firmaware Version"

P.S. Koji rezac imas?

Pa napisao sam :
Samsung 52x24x52

A za firmware pise R700...

Pa napisao sam :
Samsung 52x24x52

U ovom postu - DA, ali ni u jednom od prethodnih nisi... :rolleyes:
Osim, ako ne koristis 2 username-a (Maksimus & Neo_Matrix) :!:

Ja sam malopre spzio 713, ali na 12 brzine i na istom rezacu kao tvom, ali sa noName diskom!!!
A imam pitanje za SuperStarr-a :
Gde je taj overburn test, i gde si nasao diskove koji mogu da se rezu na 52x ?

Ovde sam napisao da je isti rezac kao i maksimus-ov...

Inace nikad mi nebi palo na pamet da koristim dva user name-a...
Pozdrav...

Inace nikad mi nebi palo na pamet da koristim dva user name-a...
Pozdrav...
Moglo bi da ti padne na pamet da malo editujes svoje postove, a ne da ih pustas u paru u kratkom vremenskom razmaku ;)

ja sam sad Probao OVERBURn na TEAC 40/12/48 lepo bas radi

Crni je napisao(la):
...

Moglo bi da ti padne na pamet da malo editujes svoje postove, a ne da ih pustas u paru u kratkom vremenskom razmaku ;)

Ok, ovako je lakse, ali uvazicu savet starijeg kolege ... :eek:

Overburn veoma lepo radi samo je problem kada treba nesto da se nareze sa HDD inace Cd-Copy radi savrseno...

Ja nikad nisam probao da radim overburn sa CD-Copy, nego uvek sa HD-a i do sad nisam omasio...
u cemu je problem ?

kod mene nece Cd-Copy radi ali sa HDD kod mene nece

Da li neko zna u cemu je fora ???

Fora j eu podesavanju, objasnicu ti sutra u skoli, a mozes i da malo prelistas topike sigurno ces naci...
Poz.

Nazad
Vrh Dno