Bench clubbing je PUN nebuloznih tema, od kojih neke traju, a neke ne (kucici, macici, bicikli, analogni satovi..........). U poslednje vreme otvaraju se teme koje imaju veze sa ITem, ali isto tako i imaju svoje mesto negde drugde na forumu, pa ostaju u clubbingu ("Cuvanje fotografija u digitalnom obliku", freelancing, yt pitanja). Onda su tu teme koje nemaju apsolutne veze sa ITem, a moderacija pusta jer je clan napisao "molim vas ne zakljucavajte zelim odgovor"(da li je to validan razlog da okacis offtopic na IT forum i da te niko ne dira?!?!). Onda su tu reklamiranja svojih yt kanala i klipova, to je isto ok, u najboljem slucaju postoji "Obrada video materijala" sekcija, upravo tvoj fah, u najgorem slucaju delete jer je reklamiranje zabranjeno pravilnikom. Koka i gica stavljeni su u clubbing da bi se promovisao klip, a ne da se raspravlja kakav je, i u kom programu je pravljen. Ti kanali su monetizovani, a nisu glupi ni oni, ni vi, ni ja. Ali se tretira. Mogu da navedem jos par modela nebuloznih tema, ali mislim da je dovoljno?
Kada se celo to tolerisanje uzme u obzir, mene zanima zasto se zanimljive teme gase posle prve stranice, jer su clanovi pretrolovali? I OP dobija poene za OT? Zar nije logicnije uzeti u obzir sadrzinu teme objektivno, i pustiti je da zivi malo, a svako bombardovanje degenskim postovima sankcionisati? Stvarno je groteskno da pored onakvih tema na prvoj strani clubbinga, covek otvori temu, i dobije lock i warn za OT.
Pre nekoliko nedelja sam razmisljao da otvorim temu u clubbingu, kao parodiju na sve teme koje ne pripadaju tu, i time skrenem paznju na trenutno stanje te sekcije, ali sam odustao, jer imam pametnija posla u zivotu.
Takodje me zanima kako si dosao do zakljucka da teme sa manje od 1 strane "nisu zanimljive ljudima"? I ako je kutija zakljucao, kako ti znas zasto je zakljucao? I zanima me da li je "zanimljive ljudima" argument da tema ostane u bench clubbingu? Da li je to dovoljno? Sto ne dodate to u pravilnik?
I dalje nisi napisao cemu to tema sluzi? Sta znaci "da dobar broj ljudi uvidi sta dobija"? Dobija od cega?
Ne bih znao, pricam samo o onome u sta se razumem a to je da tema od pitanja dokle ce evro da pada prerasta u temu gde se ljudima objasnjava da kupe naftu i zlato i gde da kupe...vazno da su svi kompetentni za hwsada me nasmeja
znam dva klinca od 10 godina da ovde imaju po 500+ postova i aktivno dele savete za kupovinu hw
svaki put se nasmejem ko se sve upeca u diskusiju.
Ja sam ponudio da dam odgovor na pitanje koje si reko da ti je odgovreno sa > nisamo na pijaci.
A nebuloze otkud ja znam zasto je neko drugi zakljcuao temu, nemoj vise da me pitas jer nema veze sa mozgom.
Nije to genericki odgovor nego HINT tebi da izvuces pravilnu pouku price.
Odgovor na sta ?
postavi opet pitanje, dobices odgovor... ne znam o cemu pricas(bez ironije,ozbiljno)
Inace naravno da temama gde ljudi nalaze za pravo da daju finan. savete koji ukljucuju upotrebu pravog novca ne bi trebalo da bude mesto na it forumu pogotovo sto je prvo bilo netacnih tvrdnji a drugo sto ne znas nista o fin. kompetentnosti osobe koja je dala savet.
Opet ti sa svojim univerzalnim, objektivnim, sveobuhvatnim i perfektno komuniciranim pravilima?Sta znaci "mnogima korisna tema"? Zasto ne bi i piraterija bila dozvoljena onda, jer je svima korisna, bas kao i SVERC? Koliko ljudi je mnogo ljudi? 2, 3, 5, 50? Ko to odlucuje?
Kljucno je "privatnog forma", mnogi ljudi bench vole i shvataju kao javno vlasnishtvo i dozivaljavaju kao "svoju kucju". Znaci pravila vaze kao kad neko od vas dodje kod mene u kafic, moras tako i tako da se ponasas inace te ljubazni konobar zamoli da odes, a ako preteras i da vise nikad ne dolazis. Doista konobari se ne sluze vicevima, citatima i narodnim umotvorinama![]()
Ima nešto, a ja se aktivno zalažem da ih ima i manje. Većina korisnika ni ne primećuje šta sve može da padne napamet svakakvim ljudima, a nerealno je očekivati da neko posveti život kodifikovanju svega toga zbog te manjine. Koja je nekako uvek glasna.Meni lici (uz ogradu da mozda I gresim) da moderacija na benchu nema concept, jasno definisana pravila, procedure sprovodjenja moderacije.
You hit the nail on the head, što bi rekli Ameri! I to je rizik sa svakom ne-IT temom koja se otvara na ovom forumu. Stvarno ne kapiram zašto je to toliko teško prihvatiti i zašto je zatvaranje neke teme toliko strašno.Evo, ukidanje teme u kojoj se diskutuje o finansijskim instrumentima je samo posledica toga sto medju moderatorima nema strucne osobe koja bi mogla da moderise temu ... Medjutim u ovakvoj situaciji, odluka o ukidanju teme je potpuna ispravna. Ako nemas adekvatne moderatore ili nemas vremena za adekvatno moderisanje, kako god, lock it. Tako bih i ja uradio.
vazno da su svi kompetentni za hwsada me nasmeja
znam dva klinca od 10 godina da ovde imaju po 500+ postova i aktivno dele savete za kupovinu hw
![]()
Nije prob zatvaranje tema nego nam objasnite shta smemo shta ne smemo da pokrecjemo, ne bi vishe da skupljam bodove. Ovde sam 10+ godina i eto postavio sam 100% nesvesno zabranjenu temu.
Forum: Bench Clubbing
Ćaskanje o IT temama, kao i ostalim stvarima vezanim za Bench community
Ti nisi imao losu nameru i to sto si dobio bodove je klasicna primer greske moderatora.
Posebno sto si dugogodisnji clan a nisi se isticao kao problematican. To je kutija ustao na levu nogu ali opusteno, sta ima veze tebe definisu postovi a ne bodovi i vrati stari avatar![]()
Ali o kriptovalutama je sve cool?
Ok ajde nema o kursnim listama, forexu, investicijama i sl, sve ok. Ali je onda potpuno besmisleno da to zabranjujete a svinjac o kriptovalutama koji je 10x gori od ovoga podrzavate... smesno.
Taj "brlog" (sramota da ga tako nazivaš, odrastao si čovek) su kolege s foruma tražili da se otvori da ne bi gušili ostatak foruma svojim porukama.
Dobili su ga, ja sam ga drage volje otvorio iako nisam imao veze o čemu se radi sem da se stvarno gube po forumu sa tim temama.
Ali evo, sad više ne bi trebalo da ti smeta taj podforum jer ga nećeš ni videti pa valjda nećeš više koristiti SVAKU moguću temu da prospeš svoje mišljenje o nečemu što te ni ne zanima.
Kriptovalute su vrlo rigorozno moderisane, sto ti ne mozes da vidis, i sve sto ispada iz okvira price o njima (mining, hardver, prica o walletima i sl.) se brise i dele se bodovi. Naranvo, ti sad mozes da odes i izvuces neki post koji se ne uklapa i da kazes kako to nije istina, ali moraces da uzmes u obzir da ovaj forum aktivno moderise maksimalno 10 ljudi, a korisnika nikad vise (i foruma) pa samim tim i ne mozemo sve da postignemo. Zato racunamo na prijave korisnika kako bi se moderacija bolje obavljala.
Evo vidis kako je to posteno moderisano na ovu temu, ne moramo da idemo uospte dalje od ove. Sad je tvoj kolega Ji 4Tze ispao komedijas i potvrdio moje tvrdnje pa meni uklonio Kriptovalute sa foruma, ajde molim te budi posten pa mi ukini to ogranicenje cisto da mogu da prijavim po 10 postova od pojedinih clanova sa "predvidjanjima" kako bi bili sankcionisani...
Ja ne moderisem ovaj forum kada sam ustao na levu nogu niti leve noge mogu sebi da dozvolim (ili bi ta leva noga onda trajala u kontinuitetu skoro 5 godina). Za pocetak, imam dovoljno godina i umem da se kontrolisem, drugo ovde sam toliko dugo da umem dobro da procenim sta je ok, a sta ne.
Nisi ponudio da odgovoris na jedno pitanje, nego si trazio da ti postavim OPET pitanje, sto sam i ucinio, ali sad odbijas da odgovoris i trazis neko konkretno pitanje iz proslosti;
Zasto lepo ne glasamo godisnje za moderatore?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari