Šta je novo?

Ova dva ili neki treci laptop

C

chil

Guest
Nasao sam 2 laptopa koji mi otprilike odgovaraju. Jedan je Dell inspirion 1150(Intel Celeron P4Core 2.6, 256MB , Combo, Intel extreme Graphics AGP 64 MB), a drugi Asus A4500L(2.8,256, DVD/CDRW,int.SiS M661FX).Obzirom da bih ponekad nesto i odigrao(nista previse zahtevno ,uglanom poneku simulaciju ,strategiju ili FIFU i NBA mozda od zahtevnijih)zanima me da li ove graficke karte i uopste konfiguracije to mogu da podrze ili ne i ako ne mogu da li postoje neke slicne konfiguracije po slicn. ceni (prvi 955+pdv, a drugi 1035).I zaboravio sam da napomenem da bih umesto ovih 256 uzeo 512MB pa me interesuje da li je to moguce kod ova dva modela i za koliko to povecava cenu.
Hvala unapred.

Sto se tice memorije naravno da mozes da je dogradjujes, imas dva lezista za memoriju (u jednom je 256-ica, e sad bolje bi bilo da ne kupujes jos jednu 256-icu nego da uz doplatu uzmes jednu 512-icu,sto ne bi smelo da te kosta vise od 35evra).

Sto se tice modela koje si naveo ne zna se koji je gori,mada je mozda ipak gori ASUS-ov zbog SIS-ovog cipseta,generalno treba da zaobidjes te stare modele sa "obicnim" Celeronima,uzmi neki sa Celeronom-M i intel 855 cipsetom (to sto Celeron-M radi na duplo nizem taktu od ovih koje si naveo nemoj da te brine jer su bez problema brzi od njih a i trose daleko manje struje,dakle veca autonomija rada)

Poslednja izmena:
Ja mislim bas na taj ACER...
po meni za tu cenu koja kosta od 1420 eura je savrsenstvo od laptopa...

Ja cekam da stigne kod nas, posto ga trenutno nema i kupujem...
Zaista je zver... :)

chil je napisao(la):
Hvala na savetu.
Jel mozda mislis na nesto kao acer 1692 (intel pentium M 1.73 i ati x700).

To je vec sasvim druga stvar,odlicna konfiguracija,jedino zavisi za sta ces ga koristiti:

1)Da li ces se na njemu igrati(odnosno da li imas dovoljno jak desktop za igrice) jer ako se neces igrati ili hoces, ali ti je desktop dovoljno jak za igrice onda mozes da prodjes i sa nekim Celeronom-M i Intel extreme ili Intel GMA 900 integrisanom karticom(po meni je bolje uzeti laptop do nekih 1000 evra,a ako se igras ostatak potrositi u upgrade desktopa).

2)koliko ti je bitna autonomija rada -ako jeste onda je daleko bolja ova varijanta sa Pentium-M procesorom,a imas i modele kao sto je HP-ova serija laptopova za koju mozes da kupis dodatnu bateriju sa kojom mozes da radis uplo duze(vidi link)
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/cs/s...9959931-9959931-9959939-9959939-26121491.html

I uopste pre kupovine pogledaj jeli ti ekran dovoljno dobar.

imam jak desktop...
sto se tice igranja, mada se ponekad samo igram... i to mi zadovoljava te potrebe...
ali iskreno... kuciste koje je prebudzeno, tj nema sta nema u njemu... malo je tesko i nezgrapno za prenos...
zato i mislim da uzmem dobar laptop... cena od 1420e sa pdvom mislim da je izuzetno povoljna za takvu mashinu...
a isto tako mislim da je potrebno imati i jak laptop jer nikad ne znas zasta ti moze zatrebati...
naravno ja znam, dosta toga... graficki programi (Solid, Catia...) na takvoj mashini mogu da se "voze" i to samo tako... zato mislim da je skroz dati 100-200e vise i uzeti taj ACER 1692

ja bih ozbiljno razmotrio gigabyte notebook-ove... Imao sam prilike da se zezam sa 501c (valjda nisam promašio oznaku) i zapanjio sam se koliko je sveukupno dobro odrađen uz keš na nivou nekog gericoma ili tako nešto. Celeron-M model sa 40giga harda, 15" tft, kombom, 256 rama, PCMCIA, SD/MMC čitač/pisač kartica, tačped, gomila usb-ova, paralelni port, IC port, tvout kablić, wireless, fenomenalna torba i malecki optički USB mišonja za reda veličine 700 evra sa sve porezom (bez operativnog sistema).

URGH! je napisao(la):
To je vec sasvim druga stvar,odlicna konfiguracija,jedino zavisi za sta ces ga koristiti:

1)Da li ces se na njemu igrati(odnosno da li imas dovoljno jak desktop za igrice) jer ako se neces igrati ili hoces, ali ti je desktop dovoljno jak za igrice onda mozes da prodjes i sa nekim Celeronom-M i Intel extreme ili Intel GMA 900 integrisanom karticom(po meni je bolje uzeti laptop do nekih 1000 evra,a ako se igras ostatak potrositi u upgrade desktopa).

2)koliko ti je bitna autonomija rada -ako jeste onda je daleko bolja ova varijanta sa Pentium-M procesorom,a imas i modele kao sto je HP-ova serija laptopova za koju mozes da kupis dodatnu bateriju sa kojom mozes da radis uplo duze(vidi link)
http://h10010.www1.hp.com/wwpc/cs/s...9959931-9959931-9959939-9959939-26121491.html

I uopste pre kupovine pogledaj jeli ti ekran dovoljno dobar.

Pa koristio bih ga za sve(odnosno hocu da kazem da bi mi to bio za neko sledece vreme jedini racunar) pa me u stvari i zanima da li on moze da podmiri sve potrebe ukljucujuci i igrice(opet kazem ne neke previse zahtevne).

Nazad
Vrh Dno