Šta je novo?

Outlook i Exchange

dusko_m

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
660
U firmi imamo dignut domen i Exchange server sa kojim autentikacije ide preko domenskih naloga. "problem" mi se javlja na jednom racunaru koji nije clan domena a na njemu treba da bude setovan pristup mail serveru. naime, svaki put prilikom pokretanja Outlook-a, ovaj trazi da mu se unese sifra za pristup serveru. dal neko zna kao da ovo promenim?

Ja koliko znam to i ne mozes da promenis. Normalno je da ti trazi kredencijale jer ne moze da se predstavi. Kao alternativu mozes da namestis pristup mailu kroz IE odnosno web mail.

Da ne otvaram novu temu. Šta se dešava ako je mašina u workgroupi (koja ima isto ime kao i domen) i na mašini postoji user/pass isti kao u domenu? Mašina ne može u domen jer je XP home. Da li postoji neka caka da se reši problem sa ukucavanjem šifre za exchange u outlook-u 2003 svaki put? Za pristup file serveru pomaže ovo sa istim imenom i userima.
Neke fore sam našao na http://www.petri.co.il/save-your-exchange-password-in-microsoft-outlook-2003-or-2007.htm ali ništa nije pomoglo.

Poslednja izmena:
Ne postoji, da bi te Exchnage automatski ulogovao moras da budes logovan na domen (sto je u neku ruku jedno te isto EX i AD). Ne postoji caka, osim da pitstupas tom Exchange-u preko IMAP-a, ako korisnik ne koristi advance funkcije.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno