Šta je novo?

Outlook express - store folder problem

NixyJungle

Čuven
Učlanjen(a)
02.12.2002
Poena
620
Pokusacu da sto bolje objasnim, pa da vidite ima li resenja mom problemu.
Formatirao sam komp I otiso da sredim podesavanja za Outlook Express. Da napomenem da store folder cuvam na drugoj particiji I da koristim uvek jedan te isti store folder da bi mi mail-ovi bili na jednom mestu. Medjutim, jos to nisam uradio, nisam upisao put do store folder-a, bio sam online I outlook je skinuo sve mailove u komp. Nisam pogledao kako se zove I gde se nalazi taj older gde su fajlovi skinuti, a otiso sam I promenio putanju do uobicajenog store foldera. E, sad sam se ubio trazeci I ne mogu da nadjem gde je skinuo mailove.

Dakle, da sumiram. Zanima me kad se prvi put instalira outlook express tj. Pokrene u kom folderu skladisti mailove jer su moji mailovi pretpostavljam tu. Da napomenem da taj default store folder nisam pamtio (identities), nego sam ga jednostavno promenio, ali znam da se on ne brise I kad se promeni.

Sad sam malo zbrkao, ali nadam se da ste razumeli.

Veoma mi bi znacila ova pomoc jer sam video neke znacajne mailove koje sam skinuo, a ne mogu nigde d aih nadjem. Koristim Win XP SP1.

Pozdrav i hvala.

Trebalo bi da je nesto ovako C:\Documents and Settings\Tvoj username za login\Local Settings\Application Data\Identities\{2FA73A2F-F8E7-4587-A93E-81EED22A711E}\Microsoft\Outlook Express

Poslednja izmena:
Posle mog user name-a imam samo: desktop, favorites, my documents, start menu i windows. Nema local settings-a, a cini mi se da sam ranije to negde vidjao. Hm. U svakom slucaju hvala na pomoci. Ajd da probamo jos nesto.

A zar nije najlakse da lupis search za fajlom inbox.dbx iz Total Commandera recimo? Verovatno je na "C" particiji, ali u svakom slucaju nije nikakav proble pretraziti i ostale...

nixylive je napisao(la):
Posle mog user name-a imam samo: desktop, favorites, my documents, start menu i windows. Nema local settings-a, a cini mi se da sam ranije to negde vidjao. Hm. U svakom slucaju hvala na pomoci. Ajd da probamo jos nesto.

Ukljuci da ti prikazuje hidden i sistemske fajlove i videces i ove foldere.

mambo je napisao(la):
Ukljuci da ti prikazuje hidden i sistemske fajlove i videces i ove foldere.
Upravo to, a moze da pomogne i ovo sto je kdejan rekao.
Inace, ti fajlovi se ne kreiraju automatski kad se instalira Win, nego tek po pokretanju OE-a i podesavanja mail-a.

Pretrazio sam sve moguce fajlove u kompu. Radio sam to sto je kdejan rekao, ali u C mi nista ne nadje. Nadje na ostalim particijama, ali to su mi par starih baza. Za svaki slucaj sma i po njima pretrazio, ali jok, nema ga nigde.

Skriveni fajlovi cini mi se da se vide iz explorera. Ako nece ni tad gde da ih otkrijem da bi ih video.

Dakle jos jednom. Nisma podesio mail klijent. Mada mozda i jesam jer sam otvorio outlook express i kreirao naloge, bio sam na netu i on sve poskidao. Ja promenio putanju do foldera gde su fajlovi i ne mogu da se setim one njegove po defaultu.

nixylive je napisao(la):
Pretrazio sam sve moguce fajlove u kompu. Radio sam to sto je kdejan rekao, ali u C mi nista ne nadje. Nadje na ostalim particijama, ali to su mi par starih baza. Za svaki slucaj sma i po njima pretrazio, ali jok, nema ga nigde.

Skriveni fajlovi cini mi se da se vide iz explorera. Ako nece ni tad gde da ih otkrijem da bi ih video.

Dakle jos jednom. Nisma podesio mail klijent. Mada mozda i jesam jer sam otvorio outlook express i kreirao naloge, bio sam na netu i on sve poskidao. Ja promenio putanju do foldera gde su fajlovi i ne mogu da se setim one njegove po defaultu.

Ajmo polako....

1.otvoris my computer
2. kliknes tools
3. klik na folder options
4. klik na View
5. klik na show hidden files and folders
6. skines kvacicu na hide protected operating system files....

I onda MORA da ti pokaze skrivene fajlove...

Search ti verovatno nije nista nasao , zato sto on valjda po defaultu ne trazi skrivene fajlove i to moras u okviru njegovih advance opcija da namestis...
Probaj pa javi... 🙂

mambo je napisao(la):
Ajmo polako....

1.otvoris my computer
2. kliknes tools
3. klik na folder options
4. klik na View
5. klik na show hidden files and folders
6. skines kvacicu na hide protected operating system files....

I onda MORA da ti pokaze skrivene fajlove...

Search ti verovatno nije nista nasao , zato sto on valjda po defaultu ne trazi skrivene fajlove i to moras u okviru njegovih advance opcija da namestis...
Probaj pa javi... 🙂
U pravu je Mambo, ja se sve rukovodim time kao da su svi kompjuteri setovani kao moj 🙂 Uostalom i kada odem kod nekoga ko je manje vican, ja sve namestim onako kako meni odgovara, a njemu i onako ne smeta 🙂
Elem, otvori Total Commander pa ona idi na Configuration>Options>Display pa cekiraj "Show hidden/system files (for experts only!) 🙂 ". Onda ponovo uradi search. Ili ako ti je lakse uradi ovo sto je napisao Mambo, pa onda uradi search iz Windowsa "Start>Find>Files or Folders" ili gde se vec to nalazi u XPu, ne znam napamet 🙂

Nazad
Vrh Dno