Šta je novo?

Outlook Express - stalno salje mailove ?

milanbb

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
02.11.2000
Poena
770
Problem je sledeci:

OE pri slanju maila prijavi gresku da nije mogao da posalje mail (ali je polje sa error code prazno) i zatim nastavi da salje mail (u neogranicenom broju kopija) dok se taj mail ne obrise iz Outboxa...

- probana deinstalacija pa ponovna instalacija outlooka
- service pack 2
- autopatcher

masina ima nod32 i proverava se redovno da li ima viruse

jel ima neko ideju sta moze da bude resenje osim formatiranja jer trenutno OE ima oko 15000 mailova + 2 GB word dokumenata koje treba backupovati a masina je na 600mhz :smash:

Poslednja izmena:
Predji na neki NonMicrosoft email client. Tipa The Bat! Bolji je vishestruko, po svemu. Inache, ja poslednjih 5 godina ne koristim Outlook.

Nisi procitao pitanje do kraja, OE ima 15000 mailova koje NE SMEM da diram. Instaliran je TBird koji radi normalno - ali mi to nista ne znaci, treba mi nacin da popravim OE pa sam se raspitivao za slicna iskustva pre nego sto opalim visecasovni format i backup :(

Jesi pokusao da procistis registry?

Ja sam juce imao manje-vise slican problem, prvo OE nije hteo uopste da se podigne a onda je prijavljivao raznorazne greske prilikom slanja maila. Onda je palo ciscenje reg baze i to je nekako sredilo stvar (koristio sam RegSupreme).
Sledeca stvar koju bi mogao da probas je repair instalacije.

Jednostavno znam za previše slučajeva upotrebe programa van granica njegovih mogućnosti. Sumnjam da je OE predviđen da drži u sebi 15000 mailova - za takve stvari postoji MS Outlook. Baš me zanima kako ćeš bitne mailove da izvučeš kad mu prsne baza, što zna da se dogodi.

Ah ljudi ajde bez sveopstih mudrosti, lepo sam pitao da li neko ima resenje za PROBLEM ne za razlog tog problema. Kada uspem da objasnim koleginici zasto nije dobro da drzi toliko mailova u jednom folderu verovatno ce svet biti mnogo bolje mesto za zivot, ali dotle moram da joj namestim na neki nacin da to sve radi - ili da potrosim 10 sati na preinstalaciju ko zna cega sve na 600mhz masini sa 256MB i 20 gb 4800 disku, i onda da vratim sve te mailove nazad u novi OE ili sta vec... :(

@kUdtiHaEX: hvala na predlogu, pokusacu sa tim da resim problem ...

p.s. Koja je razlika izmedju Outlooka i Outlook Expressa ?

Poslednja izmena:
Pokreni Outlook i lepo importuj sve te mail-ove iz Outlook Expres-a, zatim napravi nove .pst fajlove za svaku godinu po jedan i lepo sortiraj sve te mail-ove po godinama.
I onda uzmi i nareži sve te .pst fajlove na CD ili DVD, i ako ikada bude prsao Outlook samo uzmeš i izkopiraš te fajlove sa CD-a i odeš u Outlook-u i kažeš add .pst file i svi mailovi su tu.

@kUdtiHaEX: hvala na predlogu, pokusacu sa tim da resim problem ...
p.s. Koja je razlika izmedju Outlooka i Outlook Expressa ?

Outlook je vise radjen za poslovne korisnike i po mom misljenju je daleko bolje odradjen od OE jer je prvenstveno dizajniran kao PIM. To pogotovo vazi za verzije od Office-a 2003 jer je uznapredovao i po pitanju bezbednosti.
Vece mogucnosti po pitanju organizacije, kalendara, kontakata su u principu najveca prednost Outlooka. Takodje ima bolje odradjenu sinhronizaciju sa handled uredjajima.

Poslednja izmena:
U sustini mu to Express dodje kao SE (Sheet Edition) ? ;)

RegSupreme mi nije pomogao iako sam uspeo da ocistim milion spy/adware-a, ostaje samo jos sutra ponovo da pokusam repair windowsa (posto je danasnji pokusaj pukao na 40% kopiranja fajlova). :(

Problem je sledeci:

OE pri slanju maila prijavi gresku da nije mogao da posalje mail (ali je polje sa error code prazno) i zatim nastavi da salje mail (u neogranicenom broju kopija) dok se taj mail ne obrise iz Outboxa...

- probana deinstalacija pa ponovna instalacija outlooka
- service pack 2
- autopatcher

masina ima nod32 i proverava se redovno da li ima viruse

jel ima neko ideju sta moze da bude resenje osim formatiranja jer trenutno OE ima oko 15000 mailova + 2 GB word dokumenata koje treba backupovati a masina je na 600mhz :smash:

uglavnom ne postoji nacin
ono sto mozda pomogne je da obrises outbox.dbx
a ono sto 100% pomaze je import mail accounta i mailova u outlook :)

a da probas da iz foldera gde OE drzi svoje mailove prebacis u neki drugi folder i u tools options maintenance mu ukazes na taj folder umesto default foldera.
samo napravi back up svih tih .DBX fajlova na josh nekom mestu za svaki slucaj.
kada te OE pita da li da preuzme mailove i postanu default sa te nove lokacije, narvno cukni da. medjutim ja imam neku verziju koja tu uzme i ladno pobrise sve mailove, pa radim na sebi svojstven nacin. no ja imam SP1, sa nekim patchem za OE koji pravo to ****** ali mi resava jedan drugi problem. kapiram da je na sp2 to vec sredjeno.

prem da ne vidim kako ce ti ovo pomoci, ali kod windoze se nikad ne zna :D

Milane, obavezno bekapuj sve PST fajlove pre bilo kakvog pokusaja reparacije sistema jer ishod moze i da bude fatalan.

Repair windowsa - isti problem ostaje :( jos da uradim sken za spy/ad i format c: :(

tacno tako :)

import u outlook je jedino pametno resenje....naravno ako se to sme/moze

Problem je sto uvek mogu da smislim "jos neko moguce resenje" ali ce sve da se zavrsi sa format c: jer izgleda da i TBird portable nece da salje mailove iz nekog razloga :( (jedan posalje, jedan nece)...

Hvala na predlozima...

pa mislim da nisi shvatio - format nece pomoci

Mislim da ti nisi procitao dobro poslednji post ;) stavljen je ThunderBird (bez mailova) koji se isto ponasa, malo salje malo ne salje mailove.

nemoj tako - thunderbird je najbolji mejl klijent :p

Mislim da ti nisi procitao dobro poslednji post ;) stavljen je ThunderBird (bez mailova) koji se isto ponasa, malo salje malo ne salje mailove.
Ako i drugi mail client ima problema, onda nije do njih, nego je problem u ostatku racunara ili do mail servera. Pretpostavljam da ostali korisnici istog mail servera nemaju tih problema?

Pozdrav

Prestao sam da trazim resenje, posto izgleda TBird radi - a trenutno smo preko glave u poslu pa ne stizem da se bavim tim problemom. Zanimalo me da li se neko susreo sa jos nekim volsebnim nacinom resinstalacije/popravke OE-a koji bi mi pomogao da 'zakrpim' masinu do reinstalacije, ali izgleda da svi to resavaju univerzalnom "format c:" metodom :)

Ja valjda imam iskustva sa svim postojećim (i još nekim :p ) Win e-mail programima ali okreni-obrni uvek na kraju ispadne da mi je OE najzgodniji za svakodnevni rad. Međutim, DBX format je valjda nešto najluđe što je neko mogao da smisli: komplikovan, osetljiv, vrlo nepouzdan (ponekad je dovoljno minimalno oštećenje da sve postane nečitljivo)... Jedini relativno siguran način da se koristi OE je da su mailovi klasifikovani u što više posebnih DBX fajlova, da se relativno redovno radi njihovo komprimovanje i obavezan je redovan backup.

Znam čoveka koji koristi OE, prima ogroman broj e-mailova i sve ih čuva - nećete verovati - u deleted items! Zamislite čoveka koji kompletnu poslovnu prepisku koju je primao godinama (i koja mu je vrlo potrebna) drži u deleted items.

Zivi covek na ivici, sta da se radi - adrenalin junky :)

elem, nasao sam uzrok ovom morbidnom problemu - a to je FAT32 :( SentItems.dbx je bio velicine 2GB i FAT32 mu nije dozvoljavao da upise jos nesto u taj fajl i tu bi se OE zabio u petlju pokusavajuci iznova da posalje i zatim doda mail u SentItems.dbx

Trebalo mi je oko tri sata da izdelim Inbox i SentItems na vise podfoldera, kopiram mailove po godinama (pocinju od 2003) i uradim Compact foldera. Ostao mi je Deleted Items, koji isto tako "ne sme da se dira" a ima oko 1.5GB sa sve mailovima od po 70tak MB, ali to verovatno kada koleginica sledeci put ne bude u firmi :D

Hvala svima na sugestijama.

Ako imate na toj masini Office 2003 obavezno (kad bude vremena, naravno) predji na Outlook.

Ako imate na toj masini Office 2003 obavezno (kad bude vremena, naravno) predji na Outlook.
Ja ne znam da li je trač ili istina, ali negde sam pročitao da ovaj novi Windows Mail ("OE 7") uopšte nema poseban format za čuvanje poruka, nego sve poruke drži kao zasebne EML fajlove. Meni se ovakvo rešenje veoma sviđa (koristi ga npr. onaj mali Pimmy). Mogu da puknu raznorazni indeksi, ali poruke su uvek tu i direktno dostupne i čitljive.

sa sve mailovima od po 70tak MB
Bolna tačka OE-a su i ti attachmenti. Hvala Gmailu zbog koga ih dobijam sve manje (i kad stignu npr. neke ogromne slike svučem ih automatski zipovene sa Gmail web-a, brže i lakše nego da ih dovlačim u OE preko POP) a i ja retko šaljem veće attachmente (obično koristim YouSendIt ili jednostavno dignem server na svom kompu pa kažem - skidajte).

No, kad se desi da ih ima, to je dovoljno malo poruka da mi nije preterano gubljenje vremena da attachment ručno uklonim iz poruke i da u OE čuvam poruku bez attachmenta. Bilo bi lepo da OE ima takvu opciju u sebi, ali...

Šta da vam kažem, moj 7z backup kompletnih OE baza (uključujući news grupe, hrpu mailing listi, rules, address book) je oko 3.7 MB, posle 3-4 meseca korišćenja OE-a (pre sam koristio TB, pa mi dosadio). Inače, koristim povremeni ručni backup pomoću OE Quick Backupa (to je to u 7z) i prilikom svakog shutdowna automatski full + incremental backup pomoću programa PicoBackup (OE Edition je freeware, za druge mailere se plaća). U svakom trenutku imam najmanje 8 backup setova.

Poslednja izmena:
Ja ne znam da li je trač ili istina, ali negde sam pročitao da ovaj novi Windows Mail ("OE 7") uopšte nema poseban format za čuvanje poruka, nego sve poruke drži kao zasebne EML fajlove. Meni se ovakvo rešenje veoma sviđa (koristi ga npr. onaj mali Pimmy). Mogu da puknu raznorazni indeksi, ali poruke su uvek tu i direktno dostupne i čitljive.

Ne znam kako ih skladisti, nisam uspeo da provalim:S: , ali prilikom exporta pravi .eml...

Nazad
Vrh Dno