Šta je novo?

Outlook Express - obrisani folderi...

• Začetnik teme Začetnik teme Filip
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Filip

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
619
Totalno glup problem... Slucajno umesto da obrisem mail sa Shift+Delete, ja obrisem ceo folder (sa sve podfolderima)...
I sad, sta da radim upalim FinalData, vratim obrisane .dbx fajlove. I sta sad da radim sa njima? Stavim ih u folder gde je mail i nista... Outlook ih ne konstatuje.
A najzanimljivije je to sto sam uz pomoc nekih programa prelistao te .dbx fajlove i u njima nasao neke mailove stare par godina kojima mesto uopste nije tu a od onoga sto meni treba ni traga ni glasa!

Ima li bilo ko BILO KAKVU ideju sta da radim?

Hm... System Restore?

Hm... Win98 je na mashini 😉

Hm... puko si ga :d

Poslednja izmena:
Hm... ne miniraj nego pomazi 😀

@ Filip

Imam neku varijantu na mišiće ali verovatno radi posao.
Prvo napravi backup kopiju svih dbx fajlova u direktorijumu C:\WINDOWS\ApplicationData\Microsoft\Outlook Express za svaki slučaj

Kada obrišeš neki folder u OE njegov dbx fajl ostaje u direktorijumu: C:\WINDOWS\ApplicationData\Microsoft\Outlook Express\
Kada ponovo kreiraš isti folder u OE (i ovo je važno klikneš na njega) novi dbx fajl će imati naziv na primer: proba (1).dbx dok je stari naziv proba.dbx
Znači štos je u tome da ručno u OE ponovo kreiraš sve foldere koje si izgubio i klikneš na njih da bi napravio prazne dbx fajlove a onda ih zameniš sa onima starima tako što im promeniš ime dodajući razmak i (1). Kopiraj fajlove dok je OE zatvoren.

Nadam se da sam pomogao.
Ali nisam odgovoran za eventualnu štetu :,,:

Poslednja izmena:
Pa to sam i probao, ali OE ne konstatuje moje .dbx fajlove! Tj, kad kliknem na folder, on prazan!

Evo probaj ovako: ali prati tačan postupak
1. u OE sa shift+del obriši sve te prazne foldere koje si napravio
2. Zatvori OE
3. u C:\WINDOWS\ApplicationData\Microsoft\Outlook Express obriši dbx fajlove koji imaju naziv kao ovi folderi koje si obrisao ili možda imaju dodatak (1) u imenu.
4. Otvori OE i napravi foldere koje oćeš da oporaviš ali obavezno na kraju klikni na svaki od njih.
5. Zatvori OE
6. Kopiraj dbx fajlove koje si uspeo da izvučeš sa onim programom
7. Otvori OE i mailovi bi trebalo da su tu...valjda

Naravno bez uspeha....
Mislim da je osnovni problem u stvari to sto FinalData nije "vratio" .dbx fajlove kako treba vec ih je prilicno izmenio i u njih napisao podatke koji nikako ne treba tu da se nalaze.... Jer kad otvorim neki od .dbx iz notepada, tu su zaista fragmenti mail-ova, ali ti mailovi nikako ne treba da se nalaze tu!
Tako da cu odustati... Sta izvucem iz notepad-a, izvucem, sta ne, to valjda i nije bilo toliko bitno 😀
Hvala puno na pomoci!

Pozdav!

Nazad
Vrh Dno