Šta je novo?

Outlook Express- da li je moguce?

• Začetnik teme Začetnik teme VESKO
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

VESKO

Čuven
Učlanjen(a)
26.11.2002
Poena
630
Posto imam dva account-a na Eunetu, da li je moguce da kada se ulogujem na jedan od ta dva, da mi se u Inbox-u Outlook Expressa pojavljuje samo posta prispela na taj account?

Moras da postavis dva identiteta pa njihovom zamenom prakticno imas dva Outlook-a. Na jedan stavi jedan, a na drugi drugi nalog.

ili ako nece nove indetitete, vec sve u jednom outlooku, mozes na tools>accounts pa dodaj tja drugi eunet nalog. i onda ce da ti skuplja oba naloga.

Pa valjda se podrazumeva da ima oba accounta u outlooku ako je mislio da skine oba 😀

dobrosavke je napisao(la):
Tools->Accounts->Mail

i dodaj oba naloga i to je to.

ima-li-koga-tu je napisao(la):
ili ako nece nove indetitete, vec sve u jednom outlooku, mozes na tools>accounts pa dodaj tja drugi eunet nalog. i onda ce da ti skuplja oba naloga

Lepo kaze moderator, ali ne vredi.
Mislim da je odgovor odgovarajuc i nema potrebe da se nabijaju postovi ponavljanjem vec recenog!!!
Covek se zahvalio, resio problem, i to je to. Potpuno je nepotrebno da se dva puta ponovi ono sto on nije trazio.

Ponovo je aktuelno, naime postavljen je novi identitet ali i pored toga u isti inbox pristize posta za oba identiteta, sto naravno ne zelim. O cemu se radi?

Imas u OE-u "rules". Napravi prvo dva foldera, npr. "account 1" i "account 2" (ti vec daj nazive kako ti treba). Zatim, idi na Tools > Message Rules > Mail > New.

Otvorice ti se tri "prozorcica" za chek-iranje (uh, valjda nisam sa ovim opisom zbunio). U prvom chek-iraj "Where the message is from specified account" (skroluj, naci ces ga negde na polovini), a u drugom chek-iraj "Move it to specified folder". I onda je dalje logicno 😉 Pojavice ti se u trecem "prozorcicu":

Apply this rule after the message arrives
Where the message is from the specified account
Move it to the specified folder

...gde samo odredis koji su to "specified" account i folder. To uradis za prvi account i isto tako ponovis i za drugi. Znaci, napravis dva "rules"-a

:wave:

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Ponovo je aktuelno, naime postavljen je novi identitet ali i pored toga u isti inbox pristize posta za oba identiteta, sto naravno ne zelim. O cemu se radi?
Ovde se napravila neka zbrka na ovom topiku.

Dva identiteta (identity), ili dva naloga (account)?

Ako su dva naloga, onda se razvrstavanje rešava postavljanjem pravila. Ako su dava identiteta onda tu definitivno nešto ne valja, jer bi jedan morao da skida poštu sa jednog naloga, a drugi sa drgog (ako je tako postavljeno).

Uzgred budi rečeno, ako korisnik nije izlogovan iz svog identiteta svako sledeći će automatski ući u njega bez logovanja. Ovo se rešava jedino nečim što menja registry, npr. VB scriptom koji potom startuje OE.

Kizo, najpre hvala, resio si mi problem. Nego, kako sad da tu postu iz drugog accounta zastitim passwordom da ovaj prvi ne moze da je cita?

Nikako. Za password ti treba drugi profil, a ne drugi account.

I ja mislim da nema sanse da se zastiti. Ono... moze da se "zastiti" da onaj drugi ne moze da svlaci novu postu ovog prvog (tako sto mora da kuca pass pri "receive"-u) ali vec skinutu postu moze uvek da vidi. Tako je bar u OE-u. Mozda onaj drugi, "big" Outlook ima neku takvu funkciju...

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Nazad
Vrh Dno