Šta je novo?

outlook express arhiva poruka

bledcek

Slavan
Učlanjen(a)
03.07.2006
Poena
316
arhivirao sam ( i zaboravio kako) u dva DBX fajla "inbox" i "sent items" (AutoCad Database Extension) poruke sa starog racunara i sada bi hteo da ih opet prelistam KAKO?
hvala unapred, mucim se ceo dan

Ovo sam davno radio :) ... pokusaj sa klasicnim drag/drop-om, ovo funkcionishe u outlook-u.

Kreiraj dummy nalog u OE, vidi gde su mu dbx fajlovi, ugasi OE, kopiraj zeljenje dbx fajlove nasto dummy fajlova. Voila!

nisam bas shvatio, molio bi za detaljnija uputstva
nbe znam ni sta je dummy nalog!

File - identities - Kreiraj new identity - npr Pera Peric
Switch to new identity.

Pogledaj u options - maintenance Store folder, videćeš nešto kao:
C:\Documents and Settings\user\Local Settings\Application Data\Identities\{10A3F04C-C010-4CE4-9D75-BB4EFDF4767C}\Microsoft\Outlook Express

tu se nalaze dbx fajlovi od Pere Perića, prazni, zato je on dummy account

Ugasi OE, kopiraj svoje dbx fajlove na tu lokaciju, upali OE kao Pera Perić. Voila (valjda :) )!

Jaksa je tacno opisao postupak, a ja samo dodajem da ces skup dbx fajlova u folderu:
C:\Documents and Settings\user\Local Settings\Application Data\Identities\{10A3F04C-C010-4CE4-9D75-BB4EFDF4767C}\Microsoft\Outlook Express
precizno prepoznati po datumu i vremenu kreiranja dummy naloga

Poslednja izmena:
U meniju Option, u tab-u Maintence imaš polje Store Folder, i tu vidiš gde su .dbx fajlovi, i možeš privremeno da sačuvaš stare ( preimenuješ ih u .DBXXX, a iskopiraš te tvoje arhive umesto njih )
Prostije je da uradiš kao što kaže jaksa

Zdravo,
ima li ko ideju kako da vratim ostecenu bazu inbox.dbx u zivot - pokusao sam sa raznim oerecovery software-ima, ali nemam sifru za aktiviranje software-a (radi se o outlook express mail editoru).
Inace, nakupilo se vise od 2 gb poruka pa se oe zeznuo i nece da prikaze inbox, iako je inbox jos uvek na njegovom mestu. Evo sta sam vec pokusao da bi smo smanjili prepisku:
1. pokusao da napravim new identity i da prebacim inbox u taj novi - nije uspelo
2. iskopirao problematicni inbox.dbx u drugi folder i odatle pokusao da importujem isti - nije uspelo
3. preimenovao stari inbox u _old pa pokrenuo oe, uspeo samo da ga osposobim za primanje drugih mailova, ali i dalje ne mogu da importujem poruke.
E sad, sa nekim od recovery programa uspeo sam da iščitam podatke i da vidim mailove iz oštećenog inboxa, medjutim ne mogu da ih sejvujem jer mi traži da kupim alatku.

Pozdrav,

HERRPAN

Poslednja izmena od urednika:
Dobar dan :)
Posto vidim da je ovde vec otvorena tema o inboxu iz OE. Meni treba isto pomoc samo malo drugacija, naime posto treba ovih dana da reinstaliram windozu hteo bih da sacuvam mejlove iz outlook-a ali sam zaboravio gde on to skladisti... Tu foru sam radio pre par godina ali sada ne mogu da se setim gde on cuva u arhivi sve pristigle mejlove, pa ako neko hoce da mi kaze hvala mu :D

Da vidiš gdje se nalaze fajlovi sa mail-ovima, idi na Tools -> Options -> Maintenance -> Store Folder. Idi na tu lokaciju i iskopiraj fajlove na neko backup mjesto. Posle instalacije novog windowsa i podešavanja OE-a, opet ponovi proceduru Tools -> Options... da vidiš gdje su mu smješteni mail-ovi. Sada tu prekopiraj stare fajlove preko postojećih.

@blackneo
uradio sam to ali kad udjem u taj folder on je prazan(identites) tako se zove. Tako da nemam sta da kopiram prazan je...

Ne moze biti prazan.
Onda si pogresio lokaciju, ne Identities u folderu Application Data vec u folderu Local Settings\Application Data

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno