Šta je novo?

Outlook Express 6.0.....

Majstor

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
620
Imam dve inbox.dbx baze sa mailovima i hocu da ih spojim u jednu.
Kako??
..
Ubih se pokusavajuci

Preko prece, naokolo blize...

Prvo instaliras neki program tipa Genie Backup Manager.
Aktiviras bazu 1, napravis njen backup sa GBM-om,
aktiviras bazu 2, importujes bazu 1 sa GBM-om.

VGagi je napisao(la):
Preko prece, naokolo blize...

Prvo instaliras neki program tipa Genie Backup Manager.
Aktiviras bazu 1, napravis njen backup sa GBM-om,
aktiviras bazu 2, importujes bazu 1 sa GBM-om.

Koliko komplikacije...

Reimenujes jedan fajl u Pomocni.dbx i napravis folder u OE-u Pomocni i poturis mu ovaj fajl umesto onog koji je OE kreirao. Drugi otvoris kao Inbox. Onda prevuces fajlove iz Pomocnog u Inbox, obrises Pomocni i to je to.

dishapaun je napisao(la):
Koliko komplikacije...

Reimenujes jedan fajl u Pomocni.dbx i napravis folder u OE-u Pomocni i poturis mu ovaj fajl umesto onog koji je OE kreirao. Drugi otvoris kao Inbox. Onda prevuces fajlove iz Pomocnog u Inbox, obrises Pomocni i to je to.

Jel tebi to uspelo? Meni uopste ne dozvoljava da mu poturim bilo koji svoj
file. Npr. ako otvorim iz OE novi folder Pomocni (i ugasim ga) , i poturim svoj sa istim nazivom, prilikom ponovnog startovanja OE on automatski napravi novi Pomocni (2) koji je prazan, a ne konstatuje uopste onaj moj??
U cemu je stvar...

Majstor je napisao(la):
Jel tebi to uspelo? Meni uopste ne dozvoljava da mu poturim bilo koji svoj
file. Npr. ako otvorim iz OE novi folder Pomocni (i ugasim ga) , i poturim svoj sa istim nazivom, prilikom ponovnog startovanja OE on automatski napravi novi Pomocni (2) koji je prazan, a ne konstatuje uopste onaj moj??
U cemu je stvar...

Sad napravi kopiju Pomocnog i nazovi ga Pomocni (2) i onda bi trebalo da proradi. Ako opet ne uspe probaj da napravis podfolder u Inboxu, pa njemu da poturis Pomocni. Ovu operaciju sam radio sto puta i siguran sam da moze da se izvede. Imao sam problema kao i ti, ali mislim da ovo resava problem.

Kao sto sam primetio u prvom redu,
naokolo je blize....

Mana Genie Backup Managera je sto ne ume da importuje mejlove u podesen folder nego ih uvek gura u C:\Doc. & Sett... sto mi nikako ne odgovara jer mejl uvek cuvam odvojeno da ne bih morao da se zezam sa C diskom prilikom reinstalacije. Ako bi ovaj problem resio sa njim morao bih ponovo da preusmeravam direktorijum, poturam fajlove OE-u i vratim se na pocetak problema.

? Možda sam propustio nešto pa nisam skapirao pitanje?

Zar nije lakše importovati baze direktno iz Outlook Expressa nego čeprkati po fajl menadžerima?

File/Import/Messages...

Ponoviti koliko je već puta potrebno...

Na kraju imaš jednu inbox.db bazu sa svim mailovima koji ti trebaju.

Nazad
Vrh Dno