Šta je novo?

Outlook 2003 problem

• Začetnik teme Začetnik teme Bosla
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bosla

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2003
Poena
645
Dakle , outlook2003 je jednostavno poceo prikazivati sledecu poruku (imate prilozena 2 gif fajla ) koja kaze da nemam neki outlook.pst fajl pri samom ukljucivanju , a zatim prestaje sa radom , tj. ne mogu ga ni ukljuciti. Reinstalacija nije pomogla . Bas u to vreme sam imao neki virus na kompu , koji je kav4.5 uspesno izbrisao , medjutim sumnjam da je to u pitanju. Ako neko zna sta je , nek pomogne , imam suvise bitnih stvari da bih priustio da budu izgubljene .

Prilozi

• Snap2.gif
    Snap2.gif
    11.6 KB · Pregleda: 96
  • Snap3.gif
    Snap3.gif
    11.3 KB · Pregleda: 73
Poslednja izmena:
Bosla je napisao(la):
kaze da nemam neki outlook.pst fajl pri samom ukljucivanju
To mu je file sa podacima, tu pišu adrese, mailovi, obaveze... dakle on pokušava da ga pronadje na poslednjoj lokaciji odakle je učitao i tamo ga nema.

Znachi, pronadji *pst file ... A ako ga nema, onda nema pomoci..

Probaj da nadjes u istom direktorijumumu archive.pst i napravi njegovu kopiju sa imenom outlook.pst. Ako si koristio autoarchieve (a verovatno jesi, posto je po defaultu ukljucena opcija), onda se u njemu nalaze sve tvoje stare stvari, odnosno, u tom slucaju bi izgubio samo mailove koje si primio u roku od poslednjeg arhiviranja.
Druga solucija - ako to ne pomaze (ili nemas archivski pst) da otvoris outlook express i iz njega pokusas te prazne inbox i ostale foldere da exportujes u outlook.pst pa podmetnes taj fajl outlooku.
Ako ne ni to - neko ovde ko ima O2003 bi mogao po instalaciji da exportuje iz outlooka samo tu praznu strukturu stabla u pst fajl i posalje ti nekako, pa da ga podmetnes...

dakle pretrazio sam ceo hdd , i nemam ni jedan jedini outlookov .pst fajl. Ali zato imam barem 10-tak corelovih 🙂

E sada , kao sto silverglider rece , da li je neko voljan da mi posalje ili na private ili na [email protected] praznu strukturu stabla u obliku .pst fajla ,pa da mogu ponovo da normalno radim.... Sva sreca sto ceo adressbook imam sacuvan u svom siemens mobilnom telefonu ...

cek cek...Da li sam ja to dobro shvatio...u outlook.pst fajlu je sve? Pocevsi od adresa, stiglih i poslatih mejlova??? Jel tako? I ja sam imao problema sa tim ali nikako nisam znao u kom se fajlu sve nalazi? Vec skoro godinu dana koristim outlook ali nikako nisam uspevao da nadjem taj fajl... I jos nesto. Ako je to taj glavni fajl, onda bi on kod mene trebao da bude veliki, u pogledu velicine fajla? tj posto mi je stizalo brdo mejlova, slicica? Jel ce sve biti u njemu?
hvala

Da, sve je u njemu. Outlook po defaultu radi archiving s vrmena na vreme i tada prebacuje stare postove u archieve.pst, koji uvek mozes iz outlooka da otvoris i gledas njegovo stablo (pojavi se nova grana na istom nivou kao 'outlook today' ).
Tako je i lako bekapovati sve stvari - selektujes ovu glavnu root granu, ides na export, pa izaberes u pst fajl i samo proveris u opcijama (malo se menjalo vremenom od outlooka do outlooka) da ce svi subdirectories biti selektovani. Ako si selektovao root granu, exportovaces i adrese (contacts) i sve ove dirove - inbox, outbox, draft, sent items, itd.

pa cek sad me zbuni....jel ja treba da kopiram outlook.pst ili archieve.pst??? U koja od ova dva fajla mi se nalaze sve poruke??? Koji od ova dva treba da prekopiram kako bi sve poruke preneo na drugi komp? Mislim, jel dovoljno samo jedan od ova dva fajla da kopiram i da mi outlook na drugom kompu prepozna sve...i ucita poruke?

sa cd-a otvori cab fajl....najdi tamo sta ti fali i prekopiraj tamo gde treba!

Outlook.pst sadrzi aktuelni set, a archieve.pst stare stvari - ako si dovoljno dugo drzao sistem bez reinstalacije. Uglavnom, kod bekapa iskopiras oba na sigurno mesto, pa nakon reinstalacije ne kopiras njih nazad, nego uradi import oba fajla, pa kod importa lepo stikliras 'ignore duplicates' i tako si siguran da si uvezao sve.

Nazad
Vrh Dno