Šta je novo?

Outlet tablet

• Začetnik teme Začetnik teme RUS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

RUS

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2001
Poena
619
Jedna domaća firma nudi veliki broj tableta koji su sa vrlo povoljnom cenom i oznakom outlet.
Znam da za outlet uređaje važi garancija od 12 meseci, ali me interesuje da li su to kompletno fabrički osveženi uređaji ili su samo vraćeni sa popravke tj, da li je kućište u fabričkom stanju ili se na njemu vide tragovi korišćenja.

Sa etiketom outlet postoje više primeraka jednog istog modela, ali sa različitom cenom??? Od čega zavisi cena?

Da li je neko dao sada kupio "outlet" spravu i kakva su iskustva?

Pozdrav

Kod svakog artikla stoji opis zbog čega je na outletu. Cena je proporcionalna opisu.
Generalno, pročitaš opis i vidiš da li ti odgovara.

To su ureðaji vraćeni sa popravke.
Fabrički reparirani ureðaji imaju "reparirano" u naslovu.

Najmanje 12 meseci garancije može samo na polovnu robu i to mora da bude jasno kupcu pre kupovine (da kupuje polovnu stvar), inače je prodavac u problemu (a država samo čeka na kome će da dopuni budžet). Autlet nije isto što i polovna roba.

prekjuče sam u www outletu kupio refurbished nexus 7 wifi 16gb za 12.300 din. Dobih full pakovanje, tablet radi savršeno sve ide kao podmazano, nema tragova korišćenja. Na sajtu je pisalo da je zamenjen tač i da je reinstaliran android (odmah je imao 4.3).
Ja sam odista zadovoljan, za 110€ sam uzeo odličnu stvar. 🙂

Sto se linka tice , Verovatno se radi o domacem lancu prodavnica koji se reklamira i na ovom sajtu pa ne vidim razlog da se linkovi ne objave. Ako nije taj lanac, onda O.K.

Radi se o koriscenoj robi. Tako da je definitivnio Polovna. Kod nekih modela , gde se to vidi iz Aviona oni i ne kriju. Glupo bi bilo da kriju jer se vidi. Znaci odes kupis nov tablet. Koristis ga X meseci , zavisi ko je koliko svoj ocuvao za to vreme i nesto se pokvari. Ako je neki manji kvar, oni ga sami cacnu, ako nije mnogo fizicki ostecen, eto njega i Outletu.

Evo jednog opisa :

Tablet je potpuno funkcionalno ispravan i nema fizičkih oštećenja. Prisutni su sitni tragovi korišćenja. Pakovanje je kompletno i poseduje svu dodatnu opremu.

Znaci prisutni su su sitni tragovi koriscenja, sto nedvosmisleno govori da je izgreban tokom koriscenja. Znaci Koriscena , Polovna roba, koja se jos i kvarila. Cene su oko 15-20% nize od nove sa 2 godine garancije, pa ko voli nek izvoli. Po meni se ne isplati.

Poslednja izmena:
Polovna roba, koja se jos i kvarila.

Ne mora da znači. Ukoliko je bilo nekog kvara, pa je tablet bio na servisu, to je naglašeno u opisu. U primeru koji si ti naveo, artikal nije bio na servis.

Artikli na outletu nisu korišćeni par meseci, već uglavnom po nedelju-dve. Kada kupac u roku vrati tablet.

da li tu zavrsavaju i stvari koje se vrate na kontu onih 14 dana jednostranog raskida ugovoru pri online kupovini? tipa ja sad narucim neke sluske hermeticki zapakovane ili ssd hermeticki zapakovan, nisam zadovoljan i hocu da vratim, oni to posle ne mogu da prodaju kao novo, ssd mogu da ugrade u neku konfiguraciju ali sluske ne mogu, pa verovatno zavrse u outletu?

edit: evo corvus corax je odg u postu iznad dok ja iskucah 🙂

pa ko snosi tu stetu u 15-20% gubitka od prvobitne cene, prodavnica? njima se onda nikako ne isplati ovaj zakon od 14 dana za povratak robe xD

Poslednja izmena:
Sad sam baš bio na ww outlet sekciji, i piše da je popravljan, ili s njihovom definicijom outleta nešto ne valja ili sam ja to pogrešno shvatio. Outlet je nešto što je bilo izloženo a refurbished nešto što je vraćeno pa popravljeno i stavljeno opet u prodaju?

Sad sam baš bio na ww outlet sekciji, i piše da je popravljan, ili s njihovom definicijom outleta nešto ne valja ili sam ja to pogrešno shvatio. Outlet je nešto što je bilo izloženo a refurbished nešto što je vraćeno pa popravljeno i stavljeno opet u prodaju?
Ja kapiram isto kao i ti.

Iskucah celo objašnjenje i onda je TT4 zeznuo stvar i nije mi dao da postujem i obrisao ceo post. :/

@Bora Bora Da li ima gubitka i koliki je gubitak zavisi od artikla do artikla i od slučaja do slučaja. Nekada se artikal prodaje sa malom zaradom, nekada bez zarade, a nekada maloprodaja i jeste u nekom manjem gubitku. Nije stvar u tome da li im zakon ide u prilog ili ne, ali oni su na svoju ruku dozvolili da kupac vrati artikal kupljen u prodavnici u roku od 7 dana i dobije novac nazad ili zamenu za drugi artikal. To nije propisano zakonom i da li je greška ili ne, to oni odlučuju.

@Jon Kao što već objasnih, na outletu su uglavnom artikli vraćeni u roku od 7 ili 14 dana. To su u većini artikli koji su vraćeni ispravni i oni tako idu na Outlet. Dok oni koji imaju neki problem, idu u zvanični servis. Nakon popravke, ukoliko je moguća, takvi artikli idu na Outlet sa naznakom u opisu da su servisirani. Na Outletu se povremeno nalaze i artikli koji su čak bili i na nekoj prezentaciji.
Fabrički reparirani artikli su jasno naglašeni oznakom "reparirano" u imenu.

Poslednja izmena:
anyway nikakvi znaci korišćenja, otvaranja uređaja se ne vide, ide kao podmazan, jedino se po onoj kutiji gde je uslikan tablet vidi da je korišćen. Plus garancija od godinu dana, što me je u neku ruku i ohrabrilo da uzmem. A pritom sam imao u vidu da ljudi prodaju polovan nexus minimum za 150€.

Poslednja izmena:
Trebalo bi razjasniti neke stvari. Ovo sto je bilo prodato pa korisceno 7 dana. Ta ista prodavnica dozvoljava da se vrati, ako je kupljeno preko neta onda 14.

Ta roba NE zavrsava u outletu !!! Ako si ga za tih 7 dana izgrebao, ili nemas celokupnu kutiju, pakovanje i opremu, neces moci da ga Vratis. To bi valjda trebalo da bude jasno.

Ovo je sve roba koja je nosena u servis. Pa negde su bili softverski problemi, ta nije ni otvarana, negde pise menjan zvucnik itd. Sve je to sa servisa. Ima one gde pise da fali kutija, i nesto od opreme. Takvu robu ne vracaju posle 7 ili 14 dana koriscenja. PA svugde Krupnim slovima pise da roba koja se vraca mora biti kompletna ili nema nista od vracanja.

Ovo je korisceno zavisno od modela, i po nekoliko meseci, mozda i pola godine, pa prijavljen kvar. Oni priznali reklamaciju, kupcu vratili novac ili mu dali drugi, ove sa manjim kvarovima, koje su osposobili, a pitanje je kakve su baterije, da li sve drze kao potpuno nove ?? stavili u outlet. Refubrised, je kada to radi fabrika , proizvodjac, a ne lokalni priuceni serviser.

auuu al je pala cena 😀 ja svoj primerak iz outleta, pre par meseci platio skoro 17k 😀

Sto se linka tice , Verovatno se radi o domacem lancu prodavnica koji se reklamira i na ovom sajtu pa ne vidim razlog da se linkovi ne objave. Ako nije taj lanac, onda O.K.

Ne, ne reklamira se i ne mogu direktni linkovi da se postavljaju jer ista pravila vaze za sve firme

Jel moze link na pm, nemam pojma koja je firma u pitanju?

Lose Lose

Ja ne bih uzeo tablet iz outleta pod okolnostima koje vldaju kod nas:

1. Cena MIIIIZERNO niza od ``oriDJinale`` uredjaja..
2. Nedefinisanost sta znaci outlet..

Znam da jednom prilikom kad sam kupovao kameru u Parizu, da je jedini preostali primerak bio onaj izlozbeni i da sam na njega dobio popust 20%, besplatnu futrolu, rezerne baterije i memorijsku karticu veceg kapaciteta od fabricke ili sam mogao da dobijem 30% nizu cenu bez svega ostalog, izabrao sam prvu varijantu i sve ovo se desilo bez da ja nagovaram prodavca na sve to, cak nisam ni imao pojma da ce mi ponuditi tako nesto..

Ne, ne reklamira se i ne mogu direktni linkovi da se postavljaju jer ista pravila vaze za sve firme

O.K. dugo se vremena reklamiralo , pa mi se urezalo u secanje. Ja nisam ni objavljivao njihove linkove, niti sam im eksplicitno pominjao ime, pa nema nikakve greske sto se toga tice.

Poslednja izmena:

A zasto je problem staviti link do nekog proizvoda, diskutujemo o njima, ne reklamiramo, na kraju krajeva sve se svodi na to da neko od ``nas`` kupi sto bolje, a ne da bude ``njima`` dobro..

Heh, ja sam dobio novu 7970 sa 2 godine grarancije po outlet ceni na kojoj pise da je reparirana. Nije dobro radila i nije se dobro zavrsilo, a nije mi ni objasnjeno da je outlet.

Nikad outlet vise u zivotu, od sad dobro pazim sta i gde kupujem.

Kako se nije dobro zavrsilo? Sta je sa bilo sa te dve godine garancije? Istekle svakako jos uvek nisu, jer se ta karta proizvodi tek od prosle godine.

Ok, ali onda smislite nesto pametnije nego da trazimo informacije na private mail.
Dodje mu na kraju na isto, ali ako smatrate da nije onda sigurno postoji neko bolje resenje.
Sada mi pada napamet da moze link firme, ali se ne vidi dok ne otkucas svoj code.
Ovako forum postaje manje vredan, a reklamu za dobre odnosno lose nemozete da sprecite prostim pravilom zabranjeno linkovanje prodavnica ili slicnog.

Poslednja izmena:
Heh, ja sam dobio novu 7970 sa 2 godine grarancije po outlet ceni na kojoj pise da je reparirana. Nije dobro radila i nije se dobro zavrsilo, a nije mi ni objasnjeno da je outlet.

Nije mogla biti outlet, jer si dobio 2 godine garancije. Artikli na Outletu imaju 12 meseci garancije. Da je reparirana, to znam, jer sam video da si se raspitivao po forumu, a i ja sam ih gledao. 🙂

Raspitivao sam se, ali sam isto tako izdicito trazio da ne bude reparirana kad sam kupio, a jeste outlet, po cenovniku i oznaci modela, samo su mi dali sa 2g garancije i nisu rekli da je outlet niti je negde oznaceno da je outlet... Svakakve kombinacije postoje, da licno nisam iskusio verovao ne bi.

Nazad
Vrh Dno