Šta je novo?

Ourbeks, ponzi ili?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

seti312

Cenjen
Učlanjen(a)
13.07.2011
Poena
160
Ponzi ili nesto kao investicioni fond?

Uglavnom ja sam pre par meseci ubacio neku simbolicnu sumu btc i svaki dan uredno me isplacuju.
Dobija se kamata dnevno od 1.5% pa do 4.5% u zavisnosti koliko ste ulozili, sedstva se uvek mogu povuci uz fee od 9%.

Poslednja izmena od urednika:
Znači 1.5% dnevno x 365 dana = 547.5% godišnje?

hyip obican, bolje da se otvori tema sa nazivom investicije visokog rizika pa tu pisite da ne otvaramo gomilu tema

ne vidim zašto bi ovo bilo loše, osim ako zbrišu s našim novcima.. ljudi obrću na berzi, preuzimaju rizik na sebe, nadamo se da nekead neće omaniti u prognozi i izgubiti toliko da moraju da pobegnu.. :)

ali ozbiljno sad, jako dobra ideja, i pokazatelj koliko je BTC više sklon oscilacijama od klasičnih valuta, kada neko može da vam daje tolike kamate, i to na dnevnom nivou !

Zar je moguce da neko ko zivi u zemlji koja je imala zivopisne likove poput Jezde i Dafine, a jos zna i ko je Ponzi, uopste i razmatra nesto sa kamatnom stopom od 1.5% do 4.5% DNEVNO.

Hehe, vragolani.

po cemu je ovo Ponzi ? da li ovde ima referala.. ja skidam kapu likovima koji su spremni da SKUPE veliku količinu coina, obrću ih na berzi i procenat zarade svakodnevno daju korisnicima..
da li vidisš neki drugi način zarade ovog sajta ?

aj priznaj da se zezaš u oba posta... ili reci da imaš 13-14 godina, nekako će mi biti lakše :)

OK, da li su svi BTC investicioni fondovi Ponci ili scum ?

pitam jer zaista ne znam ? kakva su iskustva ?

da li mislite da je zaista nemoguće skupiti puno BTC-a od članova, obrtati ih na berzi, jedan dan zaraditi više, drugi manje, treći gubiti, ali u proseku imati toliko coina , da možeš žešće da utičeš na berzu i time prilično poećavaš šanse za dobitk.. imaš za botove, laverage.. da li je to baš toliko nemoguće da se ne može isplatit 2 posto članovima na ono što su uložili ? :)

meni je ovo jako dobra ideja, ali naravno nije dobra ako sajt vara i ne isplaćuje..

Momce ne zanosi se u pokusajima da nas ubedis da je ovo regularno, ovo ti je regularan ponzi.

Tebi mozda 2% deluje smesno ali to uopste nije mala suma, pa jos na dnevnom nivou...

To sto ti pricas je nemoguce jer zaradu sa velikim oscilacijama cene mozes ostvariti samo povremeno pa ma koliko imao sredstava.

Savetujem ti da obrises temu da ne bi dobio bananu. Mene banovase dozivotno kad sam kacio za cryptodouble, a razlog bese "prevara". Zalio se modovima, ne jebu ni 2%. Dobra su im pravila foruma, a imaju poseban kriterijum i pravila za Cacane. ;)

po cemu je ovo Ponzi ? da li ovde ima referala.. ja skidam kapu likovima koji su spremni da SKUPE veliku količinu coina, obrću ih na berzi i procenat zarade svakodnevno daju korisnicima..
da li vidisš neki drugi način zarade ovog sajta ?

Nisam ja ni pogledao link, ali cini mi se da bas i ne znas po cemu je Ponzi poznat.

To je covek, Italijan, koji je usao u visoko drustvo tako sto je pojedincima poceo da nudi visoke kamate jer je navodno imao neku semu za veliku zaradu, i samim tim i potrebe za velikom kolicinom novca. Na pocetku je stvarno isplacivao te kamate (koje inace nisu bile ni blizu ovog ludila iz ove teme) tako sto je najpre davao svoj novac, a kada se stvar procula, i rasirila medju pohlepnim ljudima, onda je isplacivao kamate od novih depozita.

Dosta je i trajala ta prva faza, u kojoj su ljudi stvarno mislili da zaradjuju veliki novac. Zbog toga se stvar rasirila u ogromnim razmerama, bogatasi su mu dali mnogo novca, a Ponzi je prosto prestao da placa i nestao sa njihovim parama.

On konkretno nikada nije ni imao prave pokusaje zarade, vec je bila u pitanju cista kradja, ali kasnije su ljudi razradjivali tzv. "Ponzi semu" tako sto su se npr. kockali sa tudjim parama, itd.

Inace, kamatne stope su u danasnje vreme manje na godisnjem nivou, nego sto ovi nude na dnevnom. I standardne zelenaske kamate su 10-15 puta nize od kamata sa ove teme.
Prosto nema potrebe da iko isplacuje tolike kamate, i vec po tome i bez ulaska u samu stvar mozes da znas da je prevara. I da ima neki master plan, mogao bi da prodje mnogo jeftinije.

Inace, cisto price radi, investicija u neki posao je odlicna ako pravi povrat od 10% godisnje.

Poslednja izmena:
Nisam ja ni pogledao link, ali cini mi se da bas i ne znas po cemu je Ponzi poznat.

To je covek, Italijan, koji je usao u visoko drustvo tako sto je pojedincima poceo da nudi visoke kamate jer je navodno imao neku semu za veliku zaradu, i samim tim i potrebe za velikom kolicinom novca. Na pocetku je stvarno isplacivao te kamate (koje inace nisu bile ni blizu ovog ludila iz ove teme) tako sto je najpre davao svoj novac, a kada se stvar procula, i rasirila medju pohlepnim ljudima, onda je isplacivao kamate od novih depozita.

Dosta je i trajala ta prva faza, u kojoj su ljudi stvarno mislili da zaradjuju veliki novac. Zbog toga se stvar rasirila u ogromnim razmerama, bogatasi su mu dali mnogo novca, a Ponzi je prosto prestao da placa i nestao sa njihovim parama.

On konkretno nikada nije ni imao prave pokusaje zarade, vec je bila u pitanju cista kradja, ali kasnije su ljudi razradjivali tzv. "Ponzi semu" tako sto su se npr. kockali sa tudjim parama, itd.

Inace, kamatne stope su u danasnje vreme manje na godisnjem nivou, nego sto ovi nude na dnevnom. I standardne zelenaske kamate su 10-15 puta nize od kamata sa ove teme.
Prosto nema potrebe da iko isplacuje tolike kamate, i vec po tome i bez ulaska u samu stvar mozes da znas da je prevara. I da ima neki master plan, mogao bi da prodje mnogo jeftinije.

Inace, cisto price radi, investicija u neki posao je odlicna ako pravi povrat od 10% godisnje.

hvala na trudu za objašnjenje Rio. Naravno da sam znao da je Ponzi narodnim rečnikom pozajmljivanje para od sviha po malo, ne bi li realno onim starim mušterijama vraćao novac od najnovijih ovaca.. i tako u krug.. sve je to jasno, i vrlo komično prikazano u jednoj epizodi 2 i po muškarca :)

Moje pisanje ovde je više usmereno na to zašto mora da se misli da investicioni fond MORA biti nepošten ? Odnosno zašto je nemoguće skupljati ekipu, pare, ulagati na berzi udruženo i toj ekipi vraćati procentualno uloženo.. sa posebnom opaskom da kada se skupi puno kapitala možeš lakše da manipulišeš berzom i ostvaruješ vrlo lepe profite, pogotovo ako ZNAŠ ta radiš, a ima ih koji znaju !... pogotovo jer ti se sa puno kapitala otvara mogućnost kvalitetnih botova, Buy-Sell wallova, laverage tredinga, manipulacija altocinima koji su mnog manjeg volume-a nego BTC, a sa mnogo većim oscilacijama i razlikama između buy i sell (YB coin u zadnjih par meseci naprimer - Criptsy).

nisam iskreno proračunavao tih dva posto zarade , niti sam i pogledao na vreme link koji je humungus35 stavio gore sa listom scum sajtova, pa sam izgradio prepostavku zarade ovog sajta, ne gledajući da jeste deklasiran kao scum..
niti kažem da neko ko ima veliki kapital i znanje mora svaki dana da zaradi na bezi, ali mislim realna pretpostavka je da bi ipak više zarađivao, dosta više, nego gubio :)

Poslednja izmena:
Aj da ne ulazimo uopste u detalje, i u to kakvo bi obezbedjenje i garancije investitor imao u ovako necemu.

Kamate su nenormalne. Niko nema razlog da placa tolike kamate. Moze cak da ode i kod zelenasa i zaduzi se, i prodje 10x jeftinije.
A valjda ne treba objasnjavati koliko zelenasi zaradjuju.

Rekoh vec, tesko je zaraditi i 10% godisnje na investiciji, a ovi nude preko 500%. Prosto nije vredno jednog klika misem, toliko je jasno o cemu se radi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno