Šta je novo?

Otsao hard ili problem sa plocom?

Ion

Slavan
Učlanjen(a)
01.05.2004
Poena
309
Imam problem ne znam ni ja sa cim, naime konfiguracija je Athlon 2800+, MSI ploca nf4 cipset, 512 kingston ddr400, Maxtor diamondmax9 80gb ide. Kada se restartuje komp izbaci poruku disk boot failure, kad udjem u bios cas vidi hard cas ne vidi, resetovao sam bios, formatirao hard, zamenio kabl, instalirao sistem prebacio na drugu granu i sve je lepo radilo dok ga nisam ugasio a onda opet disk boot failure u biosu mi izbacuje neke gluposti tipa dfgem umesto maxtora i oznake harda. Inace hard sam testirao kad sam digao sistem sve je ok nema bad sektora status mu je healthy. Jel otisao bios na ploci, trebam li da updejtujem firmware od harda ili sta vec?

Inace zaboravio sam da napomenem da je kompjuter u mrezi lokalnoj ako to nesto znaci, i da nije mozda vrisnuo kontroler ili je to mozda posledica nekog virusa?

Poslednja izmena od urednika:
re

moze da bude i kabal, ili lose dzamperisanje...

Poslednja izmena:
Ma menjao sam kabl a i dzamperi su ok postavljeni na toj masini nema nista na ide granama osim harda!

Moze da bude ploca, a moze i napajanje. Kod mene je recimo ploca pravila isti problem kao kod tebe. Kad sam stavio drugu, onda je proradio bez problema. Opet jedan drugi hard je pravio takav problem kad je bilo napajanje u pitanju, tako da ti ostaje da probas, ako mozes nesto od te dve opcije.

Isti problem je bio kod mene, reseno sa novim napajanjem, mada sam u medjuvremenu resavao tako sto sam rucno unosio parametre za HDD u bios-u

ok videcu sa napajanjem a parametre mi ne dozvoljava da rucno podesim u biosu.

meni se to isto desavalo kada sam tek kupio komp (atlon 64 3000+, ploca ne znam koja je , hdd Maxtor 80gb SATA), i sam sam instalirao windows,
medjutim samo sam u BIOS-u isao na load system defaults
i problem je nestao,i od tada u biosu nista ne cackam,
kod tebe je kapiram problem slozeniji,
al te nista ne kosta da probas:

Poslednja izmena:
E pa kupim ja chieftec napajanje stavim kad ono drzte vodu do prvog gasenja a onda opet isto. Poteram Aidu koja ne moze uopste da mi izbaci podatke o ploci a kod hard diska gde je oznaka modela i firmwarea izbacuje neke hijeroglife. Hdtune prijavljuje da je sa hardom sve ok. testirao sam i memoriju nije ni ona stavio nov kabl, novo napajanje , formatirao podigao win ponovo i sve radi do prvog gasenja. Imali neko ideju sta bi mogao da bude problem? procesor je A64 2800+, 2 x 512mb Kingston 400, graficka leadtek 6600 gt, msi ploca nf4 chipset.

inace prvo paljenje posle navedene procedure zakuca na ekranu detecting ide drives i tu izbaci podatke o hardu neke hijeroglife ili ga ne detektuje uopste a postoji i opcija da prodje taj ekran pa da izbaci disk boot failure!

Poslednja izmena od urednika:
Onda ti ostaje da probas na nekoj drugoj ploci ili da posumnjas ipak na HDD, mada je meni druga ploca resila problem sa hijeroglifima i gasenjem. Ako imas gde, probaj na drugoj ploci, pa onda dalje...

treba probati na nekoj dr. ploci

o simone docekah i tvoj odgovor! jel bi pomoglo nesto kad bih flesovao bios? Imam drugu plocu na kojoj cu da probam nego me interesuje?

Imao sam isti problem i ja ,ali sam ga resio sa LowLevel formatom harda.Jeste da je trajalo 6 sati,ali mi je zavrsilo posao.program je PowerMax,cini mi se da ga ima na Maxtor-ovom sajtu.

Nazad
Vrh Dno