Šta je novo?

Otrov u malom - Biostar AMD 690G

Ipak je problem u ploci, odnosno u njenom biosu. evo, coveka koji je resio problem update-om istog:

Also, I'm using BIOS version R69AM516 that I found on some random link on the net - it updated everything as far as I know (even newer than Biostar.com's own BIOS....) and fixed my "BOOT DISK FAILURE..."

Pa jel si ti rešio problem?

Prva stvar koju smo ti rekli je da probaš da zameniš/apgrejduješ BIOS :)

Ljudi, ode nam tema na drugu stranu, u zaborav :D

Šalim se naravno, nego, hteo sam da vas pitam, šta je na kraju najmerodavnije za merenje temperatura osim BIOS-a? :) CoreTemp pokazuje 13C i 7C :)d), SpeedFan se malo gubi, čas stoji na 34, pa počne da varira od 25 do 40, ne znam šta još da probam?

:wave:
зна ли ко која је фабричка шифра за улазак у БИОС (без ЦМОС ресета)
комп је под гаранцијом 3г, с тим што је и на биосу шифра онога ко гарантује :mad:
пробао сам доста шифри и наравно ни једна не пали :crash:.

Poslednja izmena:
fabrichka shifra?:)
Pa nema je ;)

isnogood мислио сам на нешто овога типа ЛИНК, али ако нема гаранција ће да фасује.

Mene interesuje u cemu je razlika u NativeIDE i ACHI? Kad u biosu postavim na ACHI nece da se digne win.

Naravno da nece, kada ti trebaju posebni drajveri za AHCI mod (F6 pri instalaciji)

E *** nemam floppy. Ima li neke razlike u brzini ili tako nesto ako nema da se nemucim.

Mozhe i USB stick ;)

*BSD(freeBSD,PCBSD)sistem baziran na ovoj ploci ?

Da li je neko probao da instalira neki *BSD(freeBSD,PCBSD) na sistem baziran na ovoj ploci?

Dovoljno mi je da radi net(USB ADSL),znaci da je podrzan osnovni hardware,ne treba mi ni wireless(a ni bilo koja druga) mreza,ni SATA support,ni TV,ni Hi end audio(sem onog integrisanog).

Nemam bas puno vremena za experimentisanje pa da ne pokusavam ako ne moze.

A zasto onda ova ploca? Imas jeftinijih isto tako kvalitetnih Biostar NV ploca... jedino ako planiras kasnije 'upgrade' na Windows Vista Multimedija trt-mrt... :D

Ako ti ista znaci Linux radi ko sat :)...

A zasto onda ova ploca? Imas jeftinijih isto tako kvalitetnih Biostar NV ploca... jedino ako planiras kasnije 'upgrade' na Windows Vista Multimedija trt-mrt... :D
Razlog je najprostiji moguci,ja vec imam ovu plocu :)(imaju neki moji postovi o njoj negde na 3-4 strani ove teme) i vrlo sam zadovoljan kako radi,a nemam ni prostora za jos jedan komp(laptop mi nije odgovarajuca opcija).
Ono sto ja planiram nije "upgrade" na Vistu,"trt-mrt"... vec The Upgrade sa XAMPP@winXP SP2 na AMPP@freeBSD ili neki Linux(CentOS,Debian).
Ovo samo po sebi nije neki problem,ali bih pored test servera zeleo da se polako prebacim u potpunosti(koliko to bude moguce)na BSD ili Linux(Desktop,Workstation),tako da se podesavajuci server polako navikavam na novi OS(a nista bolje za to nema od svakodnevne upotrebe).
Ako ti ista znaci Linux radi ko sat ...
Hvala.Znaci,naravno.Koji distro konkretno i da li si imao nekih konkretnih problema?

Na netu ima jako malo o ovoj ploci u kombinaciji sa BSD/Linux,sto je cesto dobar znak(ako sve radi kako treba "out of the box" ljudi se ne bune,ne postuju po forumima za resenje problema...),ali sam takodje svestan cinjenice da je zastupljnost ove ploce mala,a u kombinaciji Linux i pogotovu BSD skoro pa nikakva.

Ha rijesio sam problem sa SATA drajverima. Uz pomoc programa NLite sam integrisao drajvere u win i normalno instalirao windows.

Valjda stepping?

@Prodigy Freak kolika ti je temperatura CPU u full loadu?

Koliko otprilike moze da se klokne brisbane 3600+ na ovoj ploci ako uzmemo u obzir da je memorija PQI na 800mhz !? Nesto se razmisljam da uzmem ili ovu plocu ili biostar nf560 ... Koja je bolja za OC sta vi mislite ?

Ako ti treba integrisana grafika, uzmi ovu, a ako uzimaš odvojenu, uzmi 560.

I ja ću, čim uzmem grafičku, zameniti ovu za 560...

Imam AMD Athhlon 4000+ 65nm,2*1gb kingston 800mhz i biostar ta690g pa me interesuje koliko maksimalno mogu da izvucem klokovanjem sa box kulerom a koliko sa GeminII ili Cooler Master KHC-V81 Hyper 6 ??? Trenutno radi na 2.4ghz i temp je oko 16 stepeni.I kako da izvedem prikljucke za COM port i LPT port ?

Poslednja izmena:
I kako da izvedem prikljucke za COM port i LPT port?
Vec je vise puta pisano...
Ako vec imas "bracket"-e sa LPT i COM konektorima i tzv. "flat" kablom koji se zvrsavaju odgovarajucim IDC konektorom, dovoljno je da pogledas u uputstvu maticne ploce koji je pin 1 i da pogledas gde je trouglic (crtica ili vec neka oznaka pin-a 1) na tim IDC konektorima i da ih tako ubacis i imas LPT i COM port ;-)

Ladno sam nashao bracket za COM port....neverovatno :)

Ljudi kako se ponasa ploca u dual channel modu? Jel ima (primetne) razlike u odnosu na single?

Poslednja izmena:
Vrh Dno