Šta je novo?

Otrov u malom - Biostar AMD 690G

Ma vec sam stavio i napisao sam svoje iskustvo, procitaj par postova ispod.
Ponadao sam se da ce grafika da radi malo bolje posto mi seckaju HoMM V na kofiguraciji iz potpisa i to cak i na LOW...

Imam 4200+(2.2Ghz) x2 i "otrov u malom" .Ljudi jel kontate da mu skracujem radni vek sto sam mu digo frekvenciju za 10% tj. sada radi na 2.42 Ghz - 220 FSB - znaci samo to nista memorija,naponi itd.? Inace to sam uradio samo zbog HDTV-a tj. h264 rip-a jer mi je na defaultu seckao malo a sada ne - poslusao sam AMD-a i njihov predlog da ako gledate HDTV (h264) rip da bi procesor trebao da bude 2.4 Ghz ili jaci.

Digni ti to još malo...10% je sitnica ;)

Po gasenju racunara mi i dalje svetli mis i tastatura.Jel postoji nacin(osim gasenja na prekidac)da se to ugasi i kako?
Inace ploca je super,kao i inte.grafika.

U BIOSU ima opcija tipa: BootUp NumLock ili slicno, iskljuci i verovatno vise neces imati problema sa svetlenjem tastature tj. NumLock-a ;-)

Imam 4200+(2.2Ghz) x2 i "otrov u malom" .Ljudi jel kontate da mu skracujem radni vek sto sam mu digo frekvenciju za 10% tj. sada radi na 2.42 Ghz - 220 FSB - znaci samo to nista memorija,naponi itd.? Inace to sam uradio samo zbog HDTV-a tj. h264 rip-a jer mi je na defaultu seckao malo a sada ne - poslusao sam AMD-a i njihov predlog da ako gledate HDTV (h264) rip da bi procesor trebao da bude 2.4 Ghz ili jaci.

Da skratio si radni vek procesora sa 15 na 12 godina :d A posle 5 godina cesh sigurno menjati konfiguraciju pa nebrini za radni vek nego dizi taj procesor josh ( trebalo do 2.7 Ghz bez problema ) :)

Poslednja izmena:
Hvala na odgovorima - necu ga klokovati vise jer nemam potrebe - ovo je za HDTV dovoljno.Inace ako mi budu trebale performanse ovo cu utaliti negde i uzmem si lepo 6400+ black i full speed ahead...;)

Poslednja izmena:
Da, i platiš 100€ za nešto što možeš dobiti sa par klikova :)

Inače, ona budžotina meni još uvek radi, tako da je OK napravljeno izgleda :D Ne čuje se apsolutno ništa u svakom slučaju :)

Sinoć mi se prvi put ugasio komp, dok sam igrao užasnu FIFU... Brzo sam otvorio kućište da pipnem kuler, kad ono, vrelo! :) Onda sam uključio i skontao da se ventilator uopšte više ne vrti, pa sam probao da odvrnem potenciometar do kraja i dobio "samo" 1500rpm, umesto 1800. Nešto se promenilo? :) Lepo sam vratio žicu kako je i bila, sve fino u fabričko stanje, TX ide u oglase a stiže nešto drugo... Ako nekome treba, meni je izgleda kriterijum preoštar...

To 2.4GHz se odnosi na single core procesore. Bilo koji x2 procesor, pa i najslabiji je više nego dovoljan za x264 ripove. Nešto drugo nisi dobro podesio. Koji directshow filter koristiš za x264 i kako se kreće zauzeće procesora (oba jezgra)?

To 2.4GHz se odnosi na single core procesore. Bilo koji x2 procesor, pa i najslabiji je više nego dovoljan za x264 ripove. Nešto drugo nisi dobro podesio. Koji directshow filter koristiš za x264 i kako se kreće zauzeće procesora (oba jezgra)?
CoreAVC i HDTV pump - svi kazu da rade najjace,zauzece procesora zavisi od programa do programa uglavnom svi programi koriste samo jedno jezgro - a ako slucajno imas neki predlog javi mi da isprobam...

Poslednja izmena:
Da li je H264 kodek vec instaliran zajedno sa drajverom za grafiku ili to treba uraditi naknadno ?
Treba il napraviti update drajvera za grafiku i ako neko ima link neka zakaci za poslednji update i H264 kodek !!
Jos nesto , video sam da neki clanovi imaju SkyStar 2 karticu , pa ako mogu i da okace frekvencije slobodnih HD kanala na Astri i HB bilo bi extra !! Ja ne mogu da pronadjem recimo na Astri kanal Astra HD koji je bio slobodan ali ga tada nisam mogao normalno gledati , a sada kada moze, prc, njega nema u listi ......!!! Hvala !!

Pozdrav ekipo !!!

Poslednja izmena:
@ gorg: Teško da na astri imaš nešto slobodno u HD. Za kanale vidi na www.lyngsat.com. A možeš da vidiš i sa userom "Lappy", negde je okačio šta ima od slobodnih HD kanala, ali ne mogu to da nadjem (možda je to bilo na nekom drugom forumu).
Edit: evo našao sam: http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1240999&postcount=5

dosta off-a, recite vi meni koji bios koristite - koji se pokazao kao stabilan, a da omogućava neki OC.

Poslednja izmena:
Kupio sam pre neki dan ovu plocu, ta690g, amd x2 4000+ i 1gb PQI ram 800mhz. Instarao sam sistem, ali sada imam jedan problem:

Kako imam stari Segate PATA hard disk, i PATA NEC DVD/RW, oba sam povezao na jedinu PATA granu na ploci i tu je nastao problem.
-HD je master, DVD je slave, tada nece da se prepoznaju uredjaji kada se ukljuci sistem. Kada ukljucim sistem, pa kada stane kod prepoznavanja a ja tada pritisnem restart i sve se lepo prepozna i butuje.
-HD i DVD cable select, hd na kraju kabla a dvd na sredini, onda se prepoznaju oba ali nece da se sistem bootuje sa hd-a vec samo ispise BOOT FAULIRE. Pogadjate, tada restart i sve prodje.....(moze i sa ctrl+ald+delete).
-Kada je HD sam na grani, sve lepo radi(ali meni trebaju i hd i dvd :( )

Probao sam i sve moguce kombinacije Slave - master za hd i dvd na sredini i na kraju kabla, menjao sam i kabl, ali nisam uspeo da sredim ovaj problem...

Imate li neku ideju, ili da kupujem SATA Hard disk(ko zna da i ovde necu imati slicnih problema)
Znaci ovo nije neki veliki problem, ali me bas iritira, jel ima neko ovu kombinaciju maticne , PATA HD i DVD, jel mogao ovo da podesim ili je meni neispravna maticna?

Poslednja izmena:
Jesi probao noviji bios?

Vidi kabel dali je dobar, meni kabel koji je došao sa pločom nije valjao, stavio sam drugi kabel i sve radi kako treba.

Imao sam dva DVD-a nakacena na jedan IDE kabl i bilo je problema slicnih tim koje opisujes, samo ja sam skinuo na toj konfi jedan dvd nisam hteo da se bakcem dalje sa tim, ali nisam provalio bio u cemu je problem, a da ga ima, ima...

Vidi kabel dali je dobar, meni kabel koji je došao sa pločom nije valjao, stavio sam drugi kabel i sve radi kako treba.

Već je napisao da je probao da menja kabel i da se ista stvar dešava...

Ili će ti novi BIOS rešiti problem, ili zamena jednog od uređaja... Možda se ne "mirišu", postoje neki gremlini unutra, ko zna... Prvo probaj sa BIOS-om pa javi šta si uradio...

I da, 605 stavi :)

Kupio sam pre neki dan ovu plocu, ta690g, amd x2 4000+ i 1gb PQI ram 800mhz. ....
.... jel ima neko ovu kombinaciju maticne , PATA HD i DVD, jel mogao ovo da podesim ili je meni neispravna maticna?

kod mene ATA HDD Maxtor i DVD Lite-on. HDD master na sredini kabla, DVD slave na kraju. sve prepoznaje normalno.
bios je 605, ali je radilo normalno i sa starim.

Meni je radilo sa ATA optikom i HDD normalno chak i sa starim biosom < maxtor i nec>,ali preshao sam na sata, ide kablovi su mi bili prekratki....

offtopic: vule, da li ti zhivish u ulici Modene <1-3> ?

Prvo, da vam se zahvalim na brzim odgovorima. :)

Kako rece obi_van, problem postoji, i vidim da ga ima jos nekoliko ljudi. :( :( :(

Pokusacu sa zamenom biosa(v6.00PC trenutno) ali tek kada se cujem sa ovom firmomom koja mi je sastavljala racunar, nemoj da me zeznu za garanciju(menjao si bios, znaci...)
Postoji WinFlesh Utility kako sam cuo?

A postoji i druga solucija, da kupim sata hd(ionako sam planirao to da uradim naredni mesec).
Radi li nekom sata HD i singl DVD na pata grani? Kakva su vasa iskustva sa tim?

To ce da resi problem ako je ploca ispravna, a ako nije....

Poslednja izmena:
Verujem da većini tako radi, i kod mene je tako, SATA HDD i DVDRW na PATA grani...

Kod mene isti slucaj, SATA HDD i DVDRW na PATA grani
sve radi bez problema,bios nisam menjao

Probao sam dva Maxtora u kombiniaciji sa NEC-om na PATA grani, i NEC + PATA Maxtor + SATA WD i sve sljaka odlicno.

WD 160GB PATA i SAMSUNG 18X DVD rezac su mi bili na istoj grani otprilike mesec dana dok nisam nabavio SATA disk i sve je funkcionisalo normalno i bez ikakvih problema. Trenutno je u masini WD 320GB SATA i na IDE grani su SAMSUNG DVD/RW kao master i MAXTOR 160GB kao slave i neme ama bas nikakvih problema. Bila je i kombinacija SAMSUG DVD//RW master i ASUS citac kao slave, isto bez problema. Bios je od prvog dana 605. Meni to ipak lici na problem sa neispravnim kablovima...

Možda su mu i ti drugi kablovi koje je promenio bili neispravni? :D

Ma nema veze sa kablom, mislim mozda ima veze kod njega, ali kod mene to nije bio slucaj. Jednostavno (na vise kablova probano :d) kod mene je bio problem sto cas vidi oba opticka uredjaja cas ne vidi jedan, a bogami ni oba po nekad. Nista BIOS nije pomogao u pocetku, kasnije nisam ni probao, mozda bi sada kada bih prikljucio drugi uredjaj i imao uspeha...

Ma menjao sam i kablove, i osamdesetopinske i cetrdesetopinske ali nista...
Meni se nekako cini da bios prebrzo odradi svoje a da hd i ne stigne da se cestito ukljuci i zavrti. Svejedno, kada uzmem sata, verovatno ce sve da bude u redu.

Nazad
Vrh Dno