Šta je novo?

Otrov u malom - Biostar AMD 690G

pa ako su ispravili u jednom to bi trebalo da se odnosi i na svaki naredni bios :d

Pa valjda je tako, ali ja sam za asus plocu jednim ispravio šum u zvuku, a sledecim update-om mi se šum vratio tako da...:d ko ce ga znati reko nek proba covek...

Proveri kabl, skloni zvucnike dalje od monitora, ukoliko su blizu istog naravno, mislim to je cesto slucaj ali sa CRT monitorima, pa reko probaj i to za svaki slucaj, znaju ti magneti da jebavaju sliku...

Proveri kabl, skloni zvucnike dalje od monitora, ukoliko su blizu istog naravno, mislim to je cesto slucaj ali sa CRT monitorima, pa reko probaj i to za svaki slucaj, znaju ti magneti da jebavaju sliku...

Da je do zvucnika, treperilo bi u svakom slucaju, nezavisno od graficke, izlaza itd, sto ovde nije slucaj. A zvucnici su shielded, i nisu tako blizu...

nije mi dao djavo mira, morao sam da fleshujem na 427 :D

HAIL TO THE KING BABY :-devil-:

Prilozi

• cpuid2.png
    cpuid2.png
    178.9 KB · Pregleda: 342
Lepo, lepo :), nego jel ti imas 3600+, sto ga cita kao 5200+...?

hahaha vidi stvarno i nije 5200 nego 5400+ :) imam 3600+, mozda zbog kloka, ispod imas cpuid

Poslednja izmena:
Da nisam ni video :), nego aj' ukratko sta si prckao u BIOS-u...?

radio sam ono sto je ivanbo pricao,

voltazu za proc stavio na +0.50 (ili jache, posto ploca izgleda undervoltuje cpu(
memoriju na 2.10

klok memorije oborio na 533
ht link stavio na 400mhz
latencije memorije su skroz opustene na maximalne vrednosti (to cu sad da pocnem da zatezem)

i to je to, polako dizao za 10mhz.

zanimljiva stvar je da htt nece da makne ni 1mhz dalje od 300 sta god radio u biosu i bez obzira na voltazu.

EDIT: samo da napomenem da ces morati da fleshujes 427bios da bi mogao da menjas opcije za memoriju.

Poslednja izmena:
Svaka cast Prodigy !;)

Sad tek ide fino stelovanje :D,probaj max async latency da opustis kroz meset program u Win-u na recimo 9 ili 12.
Ako imas dram drive strength u Biosu ,stavi ga na "weak"
Pozz i srecno u probijanju 300Mhz za HTT :)

Poslednja izmena:
hvala hvala :) na 300htt je izdrzao celih 5min everestov stress test, mislim da mu treba jos voltaze za proc al ne bih vise da eskperimentisem posto temperatura prelazi 45C, sad sam spustio na 290, zatego tajminge i radi vec nekih pola sata stress test, winamp i surf netom :>

hvala na svim savetima ;)

@prodigy

uuuu, odlican rezultat :)
kladim se da ti, nakon bartona, sve izgleda kao da leti :d

pa ono.. i taj barton je bio nasviran na 2.4 :d vidi se razlika, nije sad neki WOW efekat ali skoro :) dobar je to proc bio.

svrati za jedno mesec-dva, kada se skroz naviknes i navuces na novu masinu, kod nekog ortaka koji i dalje vozi bartona pa vidi kako radi - iznenadices se koliko je barton kilav, mada se potpuno slazem da je veoma upotrebljiv :)

to ti pricam iz licnog iskustva (takodje imao bartona pre ove konfiguracije)...

ljudi se lako i brzo naviknu na bolje ;)

sve je moguce :)

nego malopre sam provrtio 3dmark03, sa 1700 koliko sam imao sa integrusom rezultat mi je pao na 1100! o_O

izgleda da ima puno uticaja brzina ddra na integrushu kao i tajminzi koje sam izgleda pretegnuo negde :<

ostali sinteticki testovi doduse pokazuju znatno ubrzanje.

nova plocha od biostara, ponovo 690g chipset :)

A690G-M2
s20070613.jpg

http://www.biostar.com.tw/app/en-us/mb/content.php?S_ID=291#

Koliko vidim raspored je nešto drugačiji, ali koja su unapređenja?

BTW, ne vidim staru ploču više u spisku AM2 ploča.

Da li se na tim AMD 690G pločama mogu koristiti dva monitora sa različitim sadržajima ili je u pitanju "colne" sistem? Kakvi su, uopšte, drajveri za uprevljanje TV izlazom, odnosno, monitorskim izlazima (s obzirom da ATI nikad nije briljirao po tom pitanju-bar kako sam čuo)?

Pa i nisi dobro cuo, u NV drajverima ne mozes da 'samo' ukljucis drugi monitor vec moras da restartujes masinu - sto nije slucaj sa ATI i Matrox drajverima npr...

Pa i nisi dobro cuo, u NV drajverima ne mozes da 'samo' ukljucis drugi monitor vec moras da restartujes masinu - sto nije slucaj sa ATI i Matrox drajverima npr...

To sa restartom i NV drajverima sam iskusio, doduse samo sa TV izlazom i monitorom (pošto jos uvek nemam dva monitora)... Naravno, bivalo je tu i raznoraznih drugih problema, u zavisnosti od verzija drajvera (a probao sam razne verzije)... Neko je ček i komentarisao (pretpostavljam sarkastično) vezano za novije NV drajvere, kako Nvidija u poslednje vreme sve više zapošljava (preuzima) Atijeve inženjere... Ali nisam dobio odgovor da li se na svakom monitoru može dobiti različit prikaz (sadržaj)...?

Mislim da se moje pitanje odnosi na "tehnologiju" "Surround View", tj. da li je ta tehnologija, po difoltu, uključena u ploče sa 690G čipsetom, ili je za to potrebna dodatna kartica?

Ma jasno je sta ti pitas, ali ja nemam monitor sa DVI ulazom da to probam...

Sos

Ljudi, imam jedan mali problemčić sa pločom. kupio sam pre jedno nedelju dana ovaj Biostar, Brisbane 3600+, 1Gb Apacer@800(nisam trenutno imao love za nešto bolje), i pokušao sam da se malo zanimam sa OC. Tu sad nastaju problemi. Šta god da uradim FSB preko 240 rezultuje nestabilnim sistemom, koji se zakucava i resetuje, pa čak i na 240 ne radi kako treba, a sve preko 250 odbija da digne sistem..Probao sam i da smanjim memoriju, da menjam HT, i sve živo, ali jednostavno ništa ne daje rezultate. Ova konfiguracija radi na Chieftec 300W napajanju, te sam probao sa nekim jačim, ali nikako da se desi nešto drastičnije. Čak i ugrađeni automatski overklok modovi ne rade kako treba....V6 potera HT na 1200, ali se posle određenog vremena restartuje. Jedino kada mi je radio "stabilno" je kada sam poterao FSB na 240, a oborio HT i memoriju koja je onda radila efektivno na 400 i nešto, što jednostavno nema smisla.
E, sad, BIOS nisam updateovao, već stoji onaj sa kojim sam dobio, još sa tim nisam probao, sve ostalo jesam....:wall:

update-uj bios na 427, dobices nesto stabilnosti i mocices da manipulises sa latencijama memorije.

imam i ja istu tu memoriju samo x3 i isti procesor.
maximum sto sam uspeo da naguram je ovo http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=24853

full stabilnost bez previse voltaze je 290htt, sto je 45% overclock.

sta sam ja radio:
povecao voltazu za proc za 0.50, nekad i vise
memoriju na 2.05 ili 2.15
smanjio ht link na 800mhz
opustio memoriju na najveca setovanja i na kraju kad sam dosao do nekog stabilnog maksimuma lagano zatezao tajminge.

malo off isto vezano za plochu: ljudi, stalker sa ovom integrisanom u 1024x768 sve na medium daje skoro 30fps! juce sam procitao neki lik kako igra i nisam mogao da verujem morao sam da probam, odusevljenje :)

Imaš BIOS bez Logo-a i sa Logo-om...

Poslednja izmena:
Vrh Dno