Šta je novo?

Otrov u malom - Biostar AMD 690G

hm

A do pre neki dan si se kleo u Gigabyte M55:D
"Taj Gigabyte M55 je kralj AM2 ploca "
Salu na starnu koja je bolja?

A do pre neki dan si se kleo u Gigabyte M55:D
"Taj Gigabyte M55 je kralj AM2 ploca "
Salu na starnu koja je bolja?

Da jesam sto sam i naveo u nekoliko postova, ta ploca radi cuda za tu cenu...Gigabyte M55plus-S3G...ali ta ploca je izasla pre vise od godinu dana i potpisujem da do sada za AM2 platformu nije bilo bolje, u bilo kom obliku ceni i cipsetu, cudno je to ali ova integrisana maticna je opet moj izbor, znaci sad opet mogu da potpisem da je Biostar TA690G najbolja ploca za AM2, znaci out of the box se lepo klokuje, veoma je user friendly a tu su i apsolutno sva najfinija podesavanja koja mogu da postoje za memoriju, cpu, voltazu...drugo ono sto nisam ni mogao da naslutim a sto sam isto vec rekao a jedan gospodin me u sasvim drugom forumu zato prozvao lazovom, ovaj a i svaki drugi AMD/ATI Cipset rastura po pitanju rada sa vise IDE uredjaja, tu je Nforce daleko iza njega po pitanju komfornosti kada se simultano radi sa vise hardova i dvd-rezaca (mislim na 2x2 kombinaciju), ploca je kao i taj Gigabyte necujna jer je komplet pasivno hladjena, ima HDMI izlaz, Svga izlaz kao i VGA izlaz ali najfinije je to sto ima i DVI-izlaz odmah pored, starije igrice mogu sasvim komforno da se igraju, (normalno neces se naigrati sa ovom grafikom ali nije toliko lose), ono sto je mnogo bolje je to da ovaj IGP ne gubi focus na LCD monitorima kao onaj sa Gigabyte maticne ploce i 2d prikaz je meni mnogo lepsi (ma kako to zvucalo cudno) nego na Nvidiji, ploca je kao sto znas microATX formata, ima posebne tastere za reset i power on sto se meni svidja, tu je i realtek HD codec koji ok svira i nista vise od toga. Kada uzmem u obzir cenu (81 eur), velicinu, mogucnosti, ugradjene stvari i OC potencijal + beneficije ATI/AMD cipseta koje sam vec rekao NE POSTOJI bolja ploca za AM2 platformu u ovom trenutku, Brisbane se sa ovom plocom tera do 3.2ghz na vazduhu a od toga neces postici mnogo bolje rezultate sa bilo kojom nafuranom AM2 maticnom bilo kojeg drugog proizvodjaca i bilo kojeg drugog ranga cene, ako ti ne smeta velicina sto je meni cudno jer ljudi beze od ove maticne kada vide koliko je mala, ovo je prava stvar za odlican AMD racunar, sa ovim cenama ispadne DC+Ploca+1gb ram 180 Eur sto je smesno a performanse idu stvarno visoko kada se ovo malo cudo klokne. Svaka preporuka.

Ma mene zanima da li ta ploca moze da bude osnova za neki Home Theatear PC?:wave:

:wave: A da li je dovoljna ta integrisana grafika ili mozda mora neki AIW?
Mislim nesto ako je dovoljna da uznem neki standalone tuner i tako vozim.:banana:

testirao kod druga :) mali zmaj, jedina ploca koja moze da joj parira je abit fatality sa istim cipsetom, medjutim nje nema nigde u srbiji.

po meni ovo je best buy

A koliko je dobra ta grafika? Kad bi je poredili npr sa ati9600 pro :)

ali abit je abit ;)

neko je pitao kako radi x1250.. u 1024 nesto na medium nesto na low ide tiberium wars, sasvim pristojno izgleda a broj frejmova u proseku 28-35

Otkud ti to da je Abit Abit...po mom skromnom misljenju Abit je uzasni izvikani crap, iako je bilo davno jos se uvek secam nemilog dogadjaja sa super nahvaljenom NF7-S plocom, tako da o Abitu ne mislim nista dobro, Biostar je pre vise od decenije u ono vreme vazio za najjacu firmu sto se tice maticnih ploca i evo opet su se vratili starim putevima, danas ljude manje interesuje pakovanje i gomila nepotrebnih gluposti, sto se mene tice i ona glupa crna torbica sto dolazi uz Biostar je sasvim nepotrebna, njihove ploce su za sada top uz razumnu cenu i za najjace modele, nadam se da ce tako i ostati.

njihove ploce su za sada top uz razumnu cenu i za najjace modele, nadam se da ce tako i ostati.
Pa nece moci,a znas zasto? Zato sto konkurencija ne miruje.:-devil-:
Do "juce' su Carevi bili Abit, DFI..,O.K sad je Biostar a "sutra"?:smoke:
I dobro je sto je to tako, zivela konkurencija:eyebrows:

Pa nece moci,a znas zasto? Zato sto konkurencija ne miruje.:-devil-:
Do "juce' su Carevi bili Abit, DFI..,O.K sad je Biostar a "sutra"?:smoke:
I dobro je sto je to tako, zivela konkurencija:eyebrows:

ZIVELAAAAAAAAAAAAAAAA KONKURENCIJAAAAAAAAAAA!! ZIVEO BIOSTAR AMD TA690G!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D

O.T. J'bga mene unisti moja konkurencija,:S: al' ko zna zasto je to dobro.:wave:

Otkud ti to da je Abit Abit...po mom skromnom misljenju Abit je uzasni izvikani crap, iako je bilo davno jos se uvek secam nemilog dogadjaja sa super nahvaljenom NF7-S plocom, tako da o Abitu ne mislim nista dobro, Biostar je pre vise od decenije u ono vreme vazio za najjacu firmu sto se tice maticnih ploca i evo opet su se vratili starim putevima, danas ljude manje interesuje pakovanje i gomila nepotrebnih gluposti, sto se mene tice i ona glupa crna torbica sto dolazi uz Biostar je sasvim nepotrebna, njihove ploce su za sada top uz razumnu cenu i za najjace modele, nadam se da ce tako i ostati.

a bre jablane de ti zivis. nf7s najbolja ploca ikada.

Testirao sam plochu ;),
Samo rechi hvale za istu...Prosto joj je bilo teshko naci manu...a jedina se ogleda u ne postojanju FW...ako se to moze nazvati manom ;)

Testirao sam plochu ;),
Samo rechi hvale za istu...Prosto joj je bilo teshko naci manu...a jedina se ogleda u ne postojanju FW...ako se to moze nazvati manom ;)

Nepostojanje FW-a je stvarno jedina mana te ploce...A M55Plus moj favorit br 2. (pazi ipak br 2. :) ) ima na sebi najbolji FW cip...t.j. Texas Instruments, ja sam je i kupio samo iz razloga sto je karticu sa TI cipom izuzetno tesko naci u PCI varijanti kod nas, ali sam resio i taj problem jer sam uzeo Karticu sa NEC cipom tako da sam i vise nego zadovoljan, TA690G je zakon kazem vam ja. Manite se ploca 120+ eur za AMD i kupite ovo, necete pogresiti.

Btw...NEMOJTE SLUCAJNO skidati one drajvere sa ATI/AMD sajta za IGP ovog cipseta koji su kao noviji...karta MORA biti prepoznata kao RADEON X1250 series, po dobrom ATI obicaju nesto su sprckali sa drajverima i sa tim novijim drajverima IGP je prepoznat pogresno kao ATI Radeon series x1200 i racunar se zaglavljuje svakih 3-4 minuta, znaci za sada SAMO koristite drajvere sa CD-a dok ovi genijalci ne poprave ovu klasicnu ATI driver majmunariju koja ih je i sjeb... u startu sa R600.

firewire... imam ga vec 5 godina na abitu i nikad mi nije ni pao na pamet tako da tesko da ce mi trebati i na ovoj.. cak sta vise ne znam ni zasta bi ga koristio. jos kad bi izbacili serial i parallel port..

Koliki je max HTT sto ste izvukli sa ta690g ? Ja trenutno imam tforce 6100 am2 i ploca je za sve samo ne za t seriju, max htt 270-275,:zgran: pa to sam imao i sa obicnom 6100 i to za s754, druga stvar je sto je sa novijim biosima izbacena opcija za mem tajminge :zgran:. Cudno je i to sto je tforce 6100 939 isao opusteno preko 300htt ...

Koliki je max HTT sto ste izvukli sa ta690g ? Ja trenutno imam tforce 6100 am2 i ploca je za sve samo ne za t seriju, max htt 270-275, pa to sam imao i sa obicnom 6100 i to za s754, druga stvar je sto je sa novijim biosima izbacena opcija za mem tajminge . Cudno je i to sto je tforce 6100 939 isao opusteno preko 300htt ...

325, a imam osecaj da bi sa nekim drugim procesorom isao i vise.

Ovo za HT je samo do procesora, ja imam cudan primerak pa ni na jednoj od jedno 7 ploca koje sam imao u zadnjih 8 meseci nece na vise od 270-272 eventualno, dok jedan mali sempron 3000+ bez problema ide do 350-355 sa ovom plocom.

Ploca je extra.
Ja sam se "polomio" da nadjem m55plus-s3g,ali sad mi je drago sto je nigde nisam nasao :).
Problem mi je jedino bio (samo)1 PATA,ali sam to resio ide kontrolerom koji mi je ionako skupljao prasinu.
Sklopio sam jednu novu mashinu sa njom i x2 3600 brisbane za prijatelje i sebi odradio vise godina odlagani upgrade(cekao da padnu cene na ovaj nivo :banana: ).
Kako vise volim stabilnost,tisinu i ne bacaju mi se pare na "overklok radi slikanja" samo sam probao da podignem HTT na 250 bez ikakvih drugih podesavanja u biosu(osim sto sam ukinuo onaj veliki logo) i sve fino i tiho radi pri visesatnom burn testu(plus surf po netu-cpu na 100%) sa max 51/47 stepeni sa box kulerom.
Na 270 zakucava,pa ako neko zna sta jos treba da podesim(memorija,chipset,voltaza...to nista nisam dirao) da i to proradi nek kaze pa da probam.
Inace memorija je Kingston VR ddr2-667(cpu x2 3600 brisbane).Koga zanima evo screenshota iz everesta(cpu-z isto pokazuje).flashovao sam bios sa fabrickog v309 na 508,ali nista nisam dobio time.
Ono sto mi je najbitnije je da ova kombinacija super radi sa realnim aplikacijama i bez bilo kakvog klokovanja.

Prilozi

• biostar-ta690g.jpg
    biostar-ta690g.jpg
    177.6 KB · Pregleda: 274
325 HTT je extra, kazite mi samo kako se ponasa sa memorijskim deliocima, ima li problema tipa da na nekim jednostavno nece da se klokuje i tako to ?

edit: I da li ima jos neki review osim onog sto nisu mogli da klokaju mnogo zbog biosa ?

Poslednja izmena:
325 HTT je extra, kazite mi samo kako se ponasa sa memorijskim deliocima, ima li problema tipa da na nekim jednostavno nece da se klokuje i tako to ?

edit: I da li ima jos neki review osim onog sto nisu mogli da klokaju mnogo zbog biosa ?

Ide ta ploca i do 355 sa sempron 3000+ ali treba dobiti takav primerak procesora koji moze da ide na toliko. Dobar review te ploce ne postoji nigde na sajtu, ja ne znam kako ti ljudi klokuju ali koliko sam ja video niko nije uspeo da progura 220 :D :D ...osim onog clanka koji je Nedjo postavio kao originalni pocetak ovog threada, tamo Brisbane lepo radi sa ovom plocom.

Ploca je extra.
Na 270 zakucava,pa ako neko zna sta jos treba da podesim(memorija,chipset,voltaza...to nista nisam dirao) da i to proradi nek kaze pa da probam.

Nisi rekao koliki je množitelj za HT, iako ATI obično podnosi dosta više od 1000mhz, ja bi ga ipak postavio na 4 ili čak 3 za početak. Zatim se možeš igrati voltažama ... ništa pretjerano ako računaš na neki sigurni/konzervativni overcolock. Dižeš voltažu memorije u malim inkrementima (obično 0.025) do npr. 1.95V. Ako se ponaša isto pokušaš to isto sa procesorm do npr. +0.05V od defolta.

Nazad
Vrh Dno