Šta je novo?

Otpusivanje InkJeta-a

WebWolf

Čuven
Učlanjen(a)
18.09.2004
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5600 & Scythe Mugen
Matična ploča
MSI X470 Gaming Pro Carbon
RAM
Kingston HyperX Predator 16GB 3200MHz
GPU
GeForce RTX™ 3060 Ti GAMING OC PRO 8G
Storage
Samsung 970 Evo Plus 1TB & Samsung 970 Evo Plus 500GB
PSU
Corsair RM650x
Kućište
NZXT H500
Miš & tastatura
Cooler Master MK730 & Razer Basilisk v3
Mobilni telefon
Pixel 7 Pro
Pametni uređaji
Xiaomi Roborock 6
Xiaomi Air Purifier 3H
Pristup internetu
  1. Optički internet
Kako najlakse i najbolje odpusiti glavu ink-jet stampaca???Hajdete brzo umrece mi komsija :)

Ja sam otpusio tako sto sam alkoholom razmeksao diznu,
a zatim duvao kroz rupu za punjenje i pratio da li se na svim
rupicama pojavljuju kapljice, pa tako dok se ne pojave na svim.
Mada moj ketridz nije totalno bio zapekao.

Bolje ne alkoholom. Ja sam zezno jedan kertridz tako. Probaj sa razblazenim alkoholom, ako hoces tako, i to da ga ne drzis jako dugo u tom rastvoru. Najbolje u mlakoj vodi. Mada najnajbolje da odneses negde gde imaju ultrazvucnu kadicu da ti to odrade ;)

U kucnoj varijanti, verovatno ces postici ok rezultate toplom vodom, po mogucnosti destilovanom i duvanjem u ketridz.. A svakako je najbolje da odneses negde na ultrazvuk ili paru..

Dajte bre ljudi nije ketridz trudan pa da ga nosim na ultrazvuk.Ako uspe duvanje uspe, ako ne kazem komsiji da kupuje nov...

uzmi lonce, stavi ga ispod cesme, pusti vrelu vodu, umoci dno ketridza u lonce i drzi tako 10tak minuta, voda neka se preliva, mozesh i da je gasish povremeno. Onda ketridz stavi na salvetu (moze i obican papir) i prevuci dno da vidish koje se boje ocrtavaju, pa onda sve ponavljash dok se ne pojave sve tri boje, ako je u boji ketridz naravno ^^ Nekad se pojave sve tri boje, ali opet kad stavish u shtampac neka ne radi, ponavljash proces dok sve ne prorade, vishe (softverskih) cishcenja po montiranju ketridza su obavezna da bi video rezultat.

Ja sam otpushio moje ketridze vishe puta na ovaj nacin, posle cega rade kao novi.

Vrh Dno