Šta je novo?

Otpao pin sa memorije...grrr

Duke Nukem

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
10.02.2005
Poena
649
Pozdrav,

Kupio sam pre par meseci Crucial BallistiX Tracer 2x512MB DDR500 i memorija je do juce radila extra, ali sam morao da je izvadim da probam neku novu i kad sam zavrsio sa testiranjem nove memorije, vracam staru, a komp. nece da se upali... Stavim prvi modul, upali, stavim drugi, nece.
Nista, izvadim ovu falicnu zagledam je kad ono 1 od onih 184 pinova nije vise zlatne nego tamno braon boje ( boja PCB-a)

Dakle pitanje je : da li se ovo nekako moze popraviti ovde, da ne saljem memoriju u Skotsku, pa da mi se vrati nakon 6 meseci...?

Sliku cu da postavim veceras ili sutra, kad mi se vrati digitalac...

Mislim da mozesh..ali ce biti jako chupao...da popravish..i nije otpao pin neko je otpala stampa...Po meni trebalo bi sa nekim smrt..lepkom taj deo shtampe shto je otpao ako mozesh da ga nadjesh a ako ne mozesh da napravish neshto shto lichi na njega..ogulish bakarnu foliju sa nechega drugog i isechesh tako da zameni orginalnu.....e sad druga stvar je da to shto zalepish ima vezu..sa ostatkom shtampe..tj. da nekako zalemish jedan kraj sa ostalim delom shtampe. Sve u svemu veshta ruka majstora sa lemilicom.

Mada chak i ako proradi..moguce je da nece imati one taktove..ako se stvori neka parazitivna kapacitivnost..

i meni se desilo..ali otpalo je samo sa jedne stane..tako da je radila i dalje

Da nisi slucajno "ubo" memoriju "naopako". Proveri, video sam to vec 3 puta i svaki put je razlog bilo ubadanje memorije naopako i spaljivanje doticnog pina prilikom ukljucivanja kompjutera (ma kako ovo zvucalo nemoguce). Nisam siguran, ali je u pitanju jedan u prvih 5 od "gornjeg" kraja (na svim modulima uvek isti). Ako jesi sigurno pazljivim zagledanjem mozes videti ostecenja na mem. slotu, tj. nagorelu plastiku.

Poslednja izmena:
e u pravu si, 5. i 6. od gornjeg kraja su nagoreli i otpali...

***. nemoguce da sam je ubo obrnuto

Evo slike, malo mutno al se vidi...

Prilozi

• PIC_0081.jpg
    PIC_0081.jpg
    12.5 KB · Pregleda: 192
To je kontakt koji moze da se nabaci...ali ako imas garanciju posalji ga nazad bez obzira.Ako budes lemio,lepio i sl.ode ti garancija.Josh ces ti ispasti kriv za njihov error.

DARK SIDE je napisao(la):
...ali ako imas garanciju posalji ga nazad bez obzira.Ako budes lemio,lepio i sl.ode ti garancija...

Ode garancija u svakom slucaju. Bio je jedan topic ovde jesenas (ili mozda malo pre) na tu temu. Potegao sa na vise strana... o pravima... ko sta sme, ko sta moze... itd... :D

Moj savet - nadji nekoga da ti "prilepi" to parce "bakra"

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. Cika Pera?

Duke Nukem je napisao(la):
e u pravu si, 5. i 6. od gornjeg kraja su nagoreli i otpali...

***. nemoguce da sam je ubo obrnuto

Evo slike, malo mutno al se vidi...
To je bas to, verovao ili ne ubo si naopako. :S:
Nazalost tu verovatno nece pomoci nikakva popravka pinova, dobio je 2.5V tamo gde nije trebalo, a pinovi su se bukvalno istopili-isparili. Velika je verovatnoca da je neki od cipova na memoriji stradao. Pokusaj pa sta ti bog da. Prvo "baci grbu" i odnesi je na reklamaciju, mozda i ne primete, a ako to ne prodje pokusaj da popravis. Popravku ces izvrsiti lepljenjem male bakarne kockice (isecena od tankog listica) na mesto problematicnog pina (koristi neki zaista dobar lepak), a zatim ces naneti kalaj izmedju voda koji vodi do kontakta (sa njega moras ciodom skinuti izolacioni lak) i samog kontakta koji takodje mozes kalaisati. Treba ti mirna ruka i lemilica sa finim vrhom. nakon ovoga uzmi unimer i proveri da li je dobro kontaktiralo. Polako ubaci memoriju u slot. Taj slot prvo detaljno ocisti-proveri, verovatno ima u njemu "ostataka pina", tj. nagorele garezi.

Poslednja izmena:
upravo sam istu stvar i ja uradio... nema pomoci... memorija na privezak za kljuceve i kraj... meni je bio otisao i slot na ploci, a i maaalko je smrdelo (garant i ova smrdi)

a bila je tako leeeepa... |[

kolko su ti hladnjaci korisni, bolje da ih drzi na privesku sa memorijom...

Garancija je "dozivotna" I likovi iz Cruciala traze da im posaljem memoriju u Skotsku gde je i kupljena.

Sad ja ne verujem da ce prihvatiti jer se jasno vidi da sam ja za**** stvar ubovsi je naopako, tako da se to moze odnositi na ono : garancija ne vazi pri nestrucnom rukovanju...

Poslao sam im jos jedan mail sa pitanjem da li ce prihvatiti memoriju na popravku "jer su se ti pinovi sami odlomili", ja ne znam nista o tome/...

@GoranM

Ne mogu je odneti na raklamaciju jer je kupljena na eBay...

steta memorije, ali mislim da ti se slanje bas i nece isplatiti...

ne razumem kako si mogao da je ubacis naopako
onda mora da si zeznuo i slot na ploci
a to bi svaki malo iskusniji serviser, recimo mobilnih telefona, mogao da ti odradi
ja sam nesto slicno radio samo u pitanju je bila graficka

cak vrlo lako moze da se gurne memorija naopako... nisam ni ja verovao dok nisam uspeo |((

"Hello ,
Thank you for your reply.I have looked at the photo that you have sent us of the
module that you would like us to replace.I can advise you that this looks very
much like an incorrect / reverse install of the module itself which would not be
covered by our warranty and if under further inspection it is found to be a
reverse install then the module would be sent back to you.If you wish to send
the module for inspection by us please let us know and we will arrange an rma
number for you.
If you have any further questions please don't hesitate to contact us. For a
faster response please reply directly to this e-mail.

To check pricing or to place an order please follow the Crucial Product Search
link on the left side of our Web site home page (http://www.crucial.com/uk) or
call us on 0800 013 0330. All prices listed are only valid for one working day"

Znaci i ovaj lik kaze da je pogresna instalacija, tj da sam je stavio naopako ( u zivotu mi se nije desilo, osim izgleda sad :bottle: ) ...

Koji sam ja ***** :wall: :crash: ... unisti memoriju od 80 evra . Sad jedino da se mucim sa lemljenjem... :smash:

i moja je kostala 100$ i isto sam nesto probavao i pfff... mada 80eu za 512mb je bas bas puno (sada)...
pomirisi prvo cipove pre lemljenja... i proveri slot gde si gurao.. ako slot ne radi, nece ni memorija, stagod da joj radis...

Slot radi, memorija ne smrdi, nema nikakve garezi...

Stavio sam jedan obican Ballistix pored ovog tracera i radi u singlke channel-u, al bar opet imam 1GB...

Slot radi, memorija ne smrdi, nema nikakve garezi...

Stavio sam jedan obican Ballistix pored ovog tracera i radi u singlke channel-u, al bar opet imam 1GB...
pokusaj sa popravkom, prikupi potreban materijal, kilo/dva zivaca + sat/dva vremena ;)

Vazi, sta mislis, jel ima sanse da radi na taktovima na kojima je radila pre ovog ubistva naponom?

Vazi, sta mislis, jel ima sanse da radi na taktovima na kojima je radila pre ovog ubistva naponom?
mislim nema razloga da ne radi
ako uopste i radi
pitanje je da li su cipovi preziveli, mada rece
neko gore da je popravio takav kvar

Vrh Dno