Šta je novo?

Otkljucavanje XP1800+

• Začetnik teme Začetnik teme Darko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Darko

Čuven
Učlanjen(a)
29.12.2001
Poena
679
Staro jezgro...
Moze li mi neko pomoci da ga otkljucam? Jel bese Miroslav to uspesno radio?:boom:

Pa... Na trenutno najvisem kloku (165x11.5, zbog memorije ocigledno) i default naponu je temp 42 (max load)... Doduse prilicno mi je hladno u sobi (15-16 stepeni, ali u najgorem slucaju ce biti 48... Valjda...

Odlican primerak...
Ajde mu ti digni napon na max (koju plocu imas?) pa postuj rezultate, dokle moze.
Memoriju postavi najlabavije.
:wave;

Ploca je Asus A7v133-c;

Bih ja rado, ali memorija se zakucava na 165 i odbija dalji OC. Ja mogu glat da dizem napon do 1.9 (ako treba), ali NE mogu dalje da ga OC bez bolje memorije ili otkljucavanja i setovanja na 12.5;
ili ako neko zna "foru" da se postavi na 14x, a ne na 6x(posto su takve opcije u biosu
5/13
5.5/13.5,
6/14x , a otkljucanog durona 1200 nisam uspeo da aktiviram na 14x100 iako je isao na 1540 sa magistralom i 12.5x)
GRR.
Prvi put da mi se makina zakucava na memoriji!!!
:cuss:

Darko je napisao(la):
Ploca je Asus A7v133-c;

Bih ja rado, ali memorija se zakucava na 165 i odbija dalji OC. Ja mogu glat da dizem napon do 1.9 (ako treba), ali NE mogu dalje da ga OC bez bolje memorije ili otkljucavanja i setovanja na 12.5;
ili ako neko zna "foru" da se postavi na 14x, a ne na 6x(posto su takve opcije u biosu
5/13
5.5/13.5,
6/14x , a otkljucanog durona 1200 nisam uspeo da aktiviram na 14x100 iako je isao na 1540 sa magistralom i 12.5x)
GRR.
Prvi put da mi se makina zakucava na memoriji!!!
:cuss:

Moraces jace da mesas sto bi rekao Simpson a i znam da imas 3 modula pa prodaj to pa da vidi da nadjes nesto jace :beat: Mala sala brate nadji samsunga 333 i teraj to u vazduh.

Malo ce da dobije zuljeve gurajuci taj samsung 333 u A7V-133c ...

:sceptic:

Optrilike da je tako, ali ima on dva kompa, pa sad ako su oba sdram e onda mislim stvarno ... :beat:

U svakom slucaju se izvinjam za ovakvu gresku, nece se ponoviti obecavam ,)

Ma oba su SDR; bruka... Ozbiljno cu morati da razmotrim prelazak na DDR!!!:beat:
Ma necu... Sve dok ne izadje kod nas Abitov Nforce2; a onda cu da pazarim pravi infineon na 400 mega, pa cemo da vidimo. Za sada radi na *svega* 1840...
E Jazzo; faca si fala jos jednom. Odlicna ideja je bila ono za benchmark..,)
Samo sto mi NIKO nije rekao da ne moze na DX9 da se startuje 3dmark2001 SE???:cuss:
Sad sam se uslikao. Kako da testiram radeta 8500??

OCU MOJE 3D marke!!!!!! Ocu ocu ocu.... Buaa...:rtfm:

Kakav patch za Directx 9. Kod mene sve sljaka bez problema, jos od prve beta verzije... Ja sam oduvek mogao da pokrenem markice. A ti Darko probaj ako imas vremena da preinstaliras windows mislim da je do toga problem. A za svaki slucaj odo da vidim za taj patch mozda ima neka poboljsanja... :wave;

PS: Darko nema problema vratices ti to znam ja... VALJDA 😀

I otkljuchan xp1800+ staro jezgro do kolko moze da se tera stabilno?

Ma moze debele, zavisi od primerka do primerka. Jos kada bi mi neko pomogao da se dokopam nokiinih tracica (probao sam sa srebrom, ali jedino sam uspeo da lokujem mnozioc na 11 sto je manje od 11.5 kao sto je bilo),
Inace moj primerak tera na 165x11.5, default napon, ali kada bih imao bolju memoriju...

Evo stize rescue team po tebe Darko tako da nemas frke i sve da dignemo u vazduh samo ti kazi kada....😀

Kada god hoces!
Treba samo da se vidim sa curom na kratko, pa sve posle 16:30 odgovara!!!
Javi cu ti se!!!:beat:

Nazad
Vrh Dno