Šta je novo?

Otkljucavanje procesora

Mrki Jovica

Čuven
Učlanjen(a)
17.02.2004
Poena
619
Cao!

Interesuje me da li bi neko mogao da mi otkljuca Athlon tbred-b 2200+? Ako moze tecnim srebrom, ili cime se to vec radi. Normalno, platio bih za tu uslugu.

Hvala unapred!

Batali taj sport suvise je veliki rizik, a dobitak od 100-200MHz menoze puno da ti pomogne... Bolje zameni plocu za neku dobru NF2 stavi magistralu 230-240MHz i to je to: Abit NF7 v2.0, DFI NF2 LanParty, Albatron, moze i Asus ali verzija bez dva X-a i to deluxe sa ovim plocama provereno radi 240MHz magistrala

Ja sam nekada davno otkljucao moj XP1700+ palomino ali sam to tako traljavo uradio da je to radilo samo nekoliko dana, nakon toga sam ga nacisto unistio i pozdravio se sa 50E

sasamil je napisao(la):
Batali taj sport suvise je veliki rizik, a dobitak od 100-200MHz menoze puno da ti pomogne...

cccc sta je tamo veliki rizik??? 100-200Mhz je veliko kao kuca ako kosta 0 evra.

Misko je napisao(la):
cccc sta je tamo veliki rizik??? 100-200Mhz je veliko kao kuca ako kosta 0 evra.

A ako ga spali shteta je mnogo veca od tih 40-ak € kolko (npr.) vredi taj proc.
Nemoz da ga nadje :D

sasamil je napisao(la):
Batali taj sport suvise je veliki rizik, a dobitak od 100-200MHz menoze puno da ti pomogne... Bolje zameni plocu za neku dobru NF2 stavi magistralu 230-240MHz i to je to: Abit NF7 v2.0, DFI NF2 LanParty, Albatron, moze i Asus ali verzija bez dva X-a i to deluxe sa ovim plocama provereno radi 240MHz magistrala

Da, ali zakljucanoj 2200-ci je default cini mi se 1.86Ghz, sto je umnozak valjda 14. A 14x230 izadje malo mnogo :D:D:D

Poslednja izmena od urednika:
Zakljucanoj 2200-ci je mnizilac 13.5 a fsb moze bez problema na 166 sa dizanjem voltaze barem kod mene

SPEEDY_KG je napisao(la):
Zakljucanoj 2200-ci je mnizilac 13.5 a fsb moze bez problema na 166 sa dizanjem voltaze barem kod mene

Naravno. T'Bred B te brzinske specifikacije u 99.9% ide na 166Mhz. A u jako mnogo malo promila ide na 200. Naravno, sa default mnoziocem i hladjenjem.
A neki pomenuse 230-240MHz fsb-a :p

Poslednja izmena:
BokiPK je napisao(la):

Sta bre da spali? To je nikad laksi mod, ja sam skidao HS sa proc i montirao ga na modovani standardni cooler e to je vec koliko toliko zeznuto mada i to nije neki problem obicno saranje je prosto kao pasulj, da ne govorim da sam izgubio garanciju, ovde mod ako se uradi pametno garancija postoji ;) .

BokiPK je napisao(la):
Sta ima da ga trazi? Lepo uzme neki 754 ili 939, zameni plocu i dobije mnogo vece ubrzanje. :d
Uostalom, na tom procu postoji termalna zastita.

Cwelle je napisao(la):

Smeo bi da skines cooler dok vrti npr. prime? :trust:

Misko je napisao(la):
Smeo bi da skines cooler dok vrti npr. prime? :trust:
Naravno.
kava.gif

Cwelle je napisao(la):
Sta ima da ga trazi? Lepo uzme neki 754 ili 939, zameni plocu i dobije mnogo vece ubrzanje. :d

Naravno: novi proc, nova mobo, eventualno bolje napajanje(mem, vga...) i shteta ispade...koliko €?

Misko je napisao(la):
Svaka cast ja ne bih imao herca, pusti ti Asusov COP ja mislim da bi proc odleteo u stratosferu pri primeu :d.

Ma JOK.
Inace, jednom mom poznaniku je u toku video-renderinga leti nesto puklo u kucistu i mashina se ugasila. Barton 2500 i RDA3+. Kada smo otvorili kuciste imali smo sta i da vidimo: procesorski box kuler je visio na svom kablicu za napajanje. Pukla opruga. Stavljen drugi kuler, evo vec vise od dve godine mashina i dalje radi normalno.

Ljudi, hvala vam na odgovorima. Inace, mislim da ste svi vi u pravu. Sa jedne strane, ne vredi se zezati sa procesorom zbog tricavih 100-200mhz. Ali, sa druge strane, ne radim ja to zbog 100-200mhz, a zasto radim, ne mogu ni sam da objasnim. Jednostavno, djavo mi ne da mira :d. Nekako mi nije zadovoljstvo da jednostavno ubodem procesor, i pustim ga da radi na default-u. Vise sam u nekom sado-mazo-automazo fazonu (interesantno mi je da maltretiram jadni procesor, i da ujedno maltretiram i sebe tim glupostima :d)

Hvala na odgovorima, poz.

Poslednja izmena:
Jovica vam lepo zbori.
Klokovanje se ne radi samo zbog ustede na CPUu i/ili ploci, vec postoji i onaj sportski deo gde se neke stvari rade samo da ti srce bude na mestu.

BTW. Postoji li mogucnost da se Athlon 64 2800+ kako otkljuca? Doduse nije on strogo zakljucan, mogu da biram da li mnozilac da postavim na 8 ili 9, a ja bih naravno hteo malo vise slobode.
Ploca je Epox 8KDA+ nForce3.

Chitao sam da je par ljudi oktljuchalo A64.......po nekim stranim forumima ali se ispotavilo da su bili zeshci lazovi i prevaranti :) a ostalo zakljuchi sam ;)......a na kraju krajeva guraj FSB ;) nema potrebe za otkljuchavanjem :D

Nazad
Vrh Dno