Šta je novo?

Otkljucavanje na power button long press??

manda

Cenjen
Učlanjen(a)
04.11.2011
Poena
159
Treba mi mogucnost otkljucavanja telefona dugim pritiskom (long press) na power dugme. Na short press da se ponasa po defaultu (budjenje i swipe ekran). Nasao sam par aplikacija kao sto su Autolock, No Lock i My Lock Utility ali nijedna ne razlikuje long press i short press, neko otkljucavaju telefon momentalno pri pritisku na power dugme. Ovo mi treba za Motorolu Atrix. Telefon je rutovan, tako da dolazi u obzir i brljanje po sistemskim fileovima, ako neko zna neki trik sa remapiranjem...

Poslednja izmena:
Long press ce ugasiti telefon. Nisam siguran da to moze da se moduje.

Long press ce ugasiti telefon. Nisam siguran da to moze da se moduje.

Ne secam se nijednog Android telefona koji na long press gasi telefon. Ako je zakljucan samo ce se probuditi i ponuditi swipe ekran a ako je otkljucan iskocice popup sa opcijama za flight mode, restart, shut down itd. To sto ti pricas je tako na drugim operativnim sistemima, ne na Androidu.

Evo moj SGS2 se upravo ugasio na long press power buttona.

Ne secam se nijednog Android telefona koji na long press gasi telefon. Ako je zakljucan samo ce se probuditi i ponuditi swipe ekran a ako je otkljucan iskocice popup sa opcijama za flight mode, restart, shut down itd. To sto ti pricas je tako na drugim operativnim sistemima, ne na Androidu.

Tako je dok ti je upaljen telefon..

Razliciti romovi razlicito reaguju na power dugme kada je telefon otkljucan. Jedno je sigurno, zakljucan telefon neces ugasiti sa long press-om bez obzira koji model je u pitanju. Ono sto meni treba jeste da zakljucan telefon otkljucam dugim pritiskom na power dugme. Kratkim pritiskom mi vise odgovara da se pojavi swipe ekran jer tada mogu da vidim koliko je sati i datum i da vratim telefon u dzep a on ce uci u sleep posle par sekundi. Zaista mi nije jasno da ova ideja nije pala na pamet nijednom developeru jer smatram da je i vise nego logicno a i korisno. Prave aplikacije za kojekakve budalastine koje nikom ne trebaju a na osnovne stvari niko ne obraca paznju :mad:

Zakljucan sgs2 sam ugasio na power btn long press. Stock ICS rom.

Ok, nisam imao sgs2, ali kod 20ak androida koje sam imao prilike da testiram nema sanse da ugasis tel dok je zakljucan.

Evo ja sam note zakljucan ugasio dugim pritiskom pwr dugmeta..

Isključis beskorisni lock screen i kratkim pritiskom uključiš ekran na kome stoji vreme u notification delu. Ili kao i meni datum, vreme i prognoza na home screenu preko beautiful widgeta.

Nekoliko puta sam na forumu pisao da je lock screen neviđena glupost.

Na mnogim telefonima je na long press gasenje, a u buducnosti ce to biti sve cesce implementirano, zato sto je sada trend integrisana baterija, pa to sluzi umesto restarta

Bilo kako bilo, mislim da je sasvim moguce napraviti aplikaciju koja ce mapirati long press power dugmeta kod telefona kojima ova akcija nije trajno rezervisana za reset a takvi telefoni su jos uvek u velikoj vecini (sigurno preko 95% trzista). Inace sto se tice tog trenda da se baterija integrise u telefon, mislim da to nikada nece nadziveti stari dobri scenario zamenljive baterije iz prostog razloga sto je to samo jos jedan pokvareni trik da se korisnik natera na kupovinu novog uredjaja posle nekog vremena...

Bilo kako bilo, mislim da je sasvim moguce napraviti aplikaciju koja ce mapirati long press power dugmeta kod telefona kojima ova akcija nije trajno rezervisana za reset a takvi telefoni su jos uvek u velikoj vecini (sigurno preko 95% trzista). Inace sto se tice tog trenda da se baterija integrise u telefon, mislim da to nikada nece nadziveti stari dobri scenario zamenljive baterije iz prostog razloga sto je to samo jos jedan pokvareni trik da se korisnik natera na kupovinu novog uredjaja posle nekog vremena...

Lol. Sta ti mislish da kad ti crkne baterija moras da menjas ceo uredjaj ? Nema veze to sto je baterija integrisana ti mozes da je zamenis kad je crkne, samo sto nije toliko jednostavno da izvadis staru i stavis novu nego moras da nosis telefon u servis i da ti tamo zamene bateriju.

Jeste kupujesh ceo uredjaj nov zbog baterije... lol

A i nerazumem shta fali da iskljucis lock screen i da pritiskom na power dugme probudis tel, pogledas koliko je sati, datum, vremensku i to sve u jednom widgetu na pocetnom screenu i da ga opet ugasis na dugme ?

Poslednja izmena:
Zadrzi jos malo.

HTC Incredible S, ICS ROM (One V port), (vrlo) dugim pritiskom na power se restartuje telefon

Erm, držanje 10 sekundi power dugmeta valjda kod svakog telefona radi restart. Kako uspevate da ga ugasite tako držanjem koliko već sekundi? Ja svoj SGS1 samo na Power Off mogu da ugasim.

@shatroghistro
rece ti yooyo, ti si pritisnuo malo duze od klika i to je srednji press, jos malo duze drzi za long press :D

@ pablo

Pa fali, za to bacanje pogleda mi treba samo sat i datum, stvar je u tome da mogu vratiti u dzep bez bojazni da ce se nesto aktivirati, sto se i desava kad je otkljucan telefon..

Lol. Sta ti mislish da kad ti crkne baterija moras da menjas ceo uredjaj ? Nema veze to sto je baterija integrisana ti mozes da je zamenis kad je crkne, samo sto nije toliko jednostavno da izvadis staru i stavis novu nego moras da nosis telefon u servis i da ti tamo zamene bateriju.

Jeste kupujesh ceo uredjaj nov zbog baterije... lol

A zasto bih nosio telefon u servis i ostavljao ga tamosnjim olosima i jos placao uslugu zamene baterije kad mogu lepo jednim potezom da skinem poklopac i zamenim bateriju odmah na licu mesta? Da ne pricamo o prednosti rezervne baterije koju mozes lepo ubaciti i nastaviti rad negde u nekoj nedodjiji gde nema struje za punjac. Jednostavno integrisana baterija je nevidjena glupost i nisam jedini koji tako razmislja...

A i nerazumem shta fali da iskljucis lock screen i da pritiskom na power dugme probudis tel, pogledas koliko je sati, datum, vremensku i to sve u jednom widgetu na pocetnom screenu i da ga opet ugasis na dugme ?

Tako i radim kad hocu da proverim vreme i datum a pitanje sam postavio jer me mrzi da dva puta pritiskam power button za nesto sto bih mogao jednim pritiskom da odradim. Uzmi Motorolu Atrix u ruke pa ces videti o cemu pricam. Power dugme su toliko sje*ano napravili da je prava umetnost pritisnuti ga dok drzis telefon jednom rukom... Pored toga necu da mi widget zauzima prostor na home ekranu gde drzim komilu shortcutova i jede bateriju kad imam lock screen na kome stoji sat i datum...

Poslednja izmena:
Tako i radim kad hocu da proverim vreme i datum a pitanje sam postavio jer me mrzi da dva puta pritiskam power button za nesto sto bih mogao jednim pritiskom da odradim. Uzmi Motorolu Atrix u ruke pa ces videti o cemu pricam. Power dugme su toliko sje*ano napravili da je prava umetnost pritisnuti ga dok drzis telefon jednom rukom...

Pa vidi jednim kratkim pritiskom na pwr btn probudis telefon i vidis koliko je sati / datum i preko nekog widgeta namestis da ti na locksreenu pokazuje i vremensku prognozu ( neki romovi ovu opciju podrzavaju po defaultu ) i ako neodkljucas telefon on se sam ugasi posle otprilike 5 sekundi - barem je tako kod mene i nemoras se opet umarati sa josh jednim pritiskom na pwr dugme.

Procitaj pazljivo prvi post pa ako znas resenje iznesi ga. U protivnom bih te zamolio da ne zatrpavas temu.

To sto ti hoces ne moze.

Zasto? Power dugme registruje 2 tipa pritiska: kratko i dugo. Vec imam aplikaciju (my lock utilities) koja reaguje na kratki pritisak i otkljucava telefon bez swipe ekrana. Sve sto mi treba jeste ista takva aplikacija koja ne reaguje na kratki vec samo da dugi pritisak. Napominjem da moj telefon nije hardcodiran da se resetuje dugim pritiskom, tako da ne vidim zasto bi bilo nemoguce napraviti takvu aplikaciju...

Ne moze, jer nema tako nesto...

Pa kad ti to treba napravi ti aplikaciju i eto onda ce moci...

Tako i radim kad hocu da proverim vreme i datum a pitanje sam postavio jer me mrzi da dva puta pritiskam power button za nesto sto bih mogao jednim pritiskom da odradim. Uzmi Motorolu Atrix u ruke pa ces videti o cemu pricam. Power dugme su toliko sje*ano napravili da je prava umetnost pritisnuti ga dok drzis telefon jednom rukom... Pored toga necu da mi widget zauzima prostor na home ekranu gde drzim komilu shortcutova i jede bateriju kad imam lock screen na kome stoji sat i datum...

Ne bih se složio s konstatacijom za power dugme na Atrix-u. Kažiprst savršeno naleže na njega kada ga držiš jednom rukom. Posedujem Atrix. :)

@ pablo

Pa fali, za to bacanje pogleda mi treba samo sat i datum, stvar je u tome da mogu vratiti u dzep bez bojazni da ce se nesto aktivirati, sto se i desava kad je otkljucan telefon..

Kako će se aktivirati ako je ekran kapacitivan? Ne može ništa da se desi u džepu, makar nagnječio i neko dugme. Sve što može da se desi je da se ekran uključi do timeouta, a i to je nerealan scenario, bar na mom Galaxy S.

Ne bih se složio s konstatacijom za power dugme na Atrix-u. Kažiprst savršeno naleže na njega kada ga držiš jednom rukom. Posedujem Atrix. :)

Slozio se ti ne slozio, dugme je katastrofa, ako zbog necega budem menjao telefon bice to zbog tog dugmeta (pored uzasne kamere). Kontam ja njihovu ideju sa kaziprstom ali malo je kasno da izmisljaju toplu vodu.... Uostalom baci pogled na Atrix 2 i videces da su i sami shvatili gresku...

Vrh Dno