Šta je novo?

Otkljucavanje bartona 2600+ u NS

pnjaf

Slavan
Učlanjen(a)
23.05.2004
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5800X3D
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
2x16GB 3200MHz DDR4
GPU
MSI RTX 4070 Ventus 3X OC
Storage
Samsung 970 Evo Plus 500GB, Kingston A400 500GB, WD Black 1TB
Zvuk
Tišine
PSU
Fractal Design 750W
Kućište
Lian Li PC-P80N Full Tower
Monitor
Asus TUF 27" 2K 165Hz
Zanima me da li neko iz Novog Sada zna da otkljuca barton 2600+, koliko je riskantno tj. da li mogu sprziti procesor, ako neko iz Novog Sada ima iskustva i hoce da pomogne neka se javi, ako treba da se plati nije frka samo da ne bude bizarno skupo. pozdrav ! :mad:

Koliko ja znam od svih prisutnih clanova na forumu NIKO nije otkljucao bartona. Mogucnost postoji, zahvat je dosta pipav, rizik je prisutan...
Ako je neko ipak ovo uspeo neka pomogne coveku.

Znaci jedino overclockovanje koje mi preostaje je povecanje magistrale u bios-u. To sam vec probao i stabilno radi do 180. Ali to mi je malo, to je blizu 2800+(2.08GHz) po frekvenciji :zgran: 2.07GHz.

Pa ako si već thteo da pržiš procesor logičnije je bilo da uzmeš 2500+. Bolkje probaj da zameniš procesor nego da otključavaš taj.

Sta to znaci da je 2500+ otkljucan, ili da ce raditi na vecoj magistrali sa standardnim mnoziocem. :wall:

Ranije ih je bilo otkljucanih (tray pre 40nedelje 03 ako se dobro secam - udari search). Velika je verovatnoca da ce raditi na 11x200 tj kao 3200+.

pnjaf je napisao(la):
Sta to znaci da je 2500+ otkljucan, ili da ce raditi na vecoj magistrali sa standardnim mnoziocem. :wall:

Ovo drugo.

Daj ti tom tvom 1,85V i 200MHz. Ako imas srece radice i na manjem naponu od toga.
Uzgred koja ploca i memorija ??

GoranM je napisao(la):
Koliko ja znam od svih prisutnih clanova na forumu NIKO nije otkljucao bartona. Mogucnost postoji, zahvat je dosta pipav, rizik je prisutan...
Ako je neko ipak ovo uspeo neka pomogne coveku.

Zahvat je bas zanimljiv :d Posle 2 neuspela pokusaja smo zabatalili :crash:

Na srecu procesori su jos zivi i zdravi. :D

P.S. Nije vredno *******cije. Ovi novi su i inace losiji za O/C, bolje pojuri neki polovan i otkljucan (taman je i proveren kako radi).

Poslednja izmena:
Stojcha je napisao(la):
Ovo drugo.

Daj ti tom tvom 1,85V i 200MHz. Ako imas srece radice i na manjem naponu od toga.
Uzgred koja ploca i memorija ??

Ploca je A7N8X nforce 2 DualChannel, memorija je j*bena PQI(paniram zamenu ovo je smesna memorija), a imam 2600+ i 2500+ pa cu sad verovatno zabosti 2500+ da probam, inace posto ce mi sinhrono raditi mem i proc bicu zadovoljan ako uspem da stabilno radi na 200 fsb, by the way u kojim koracima da povecavam napon ! :wall:

pnjaf je napisao(la):
Ploca je A7N8X nforce 2 DualChannel, memorija je j*bena PQI(paniram zamenu ovo je smesna memorija), a imam 2600+ i 2500+ pa cu sad verovatno zabosti 2500+ da probam, inace posto ce mi sinhrono raditi mem i proc bicu zadovoljan ako uspem da stabilno radi na 200 fsb, by the way u kojim koracima da povecavam napon ! :wall:

Slobodno stavi 1.85 (ili 1.8 ako se bas sekiras), snimi i ponovo udji u BIOS. Odgledaj koliko ti se promenila temperatura, ako nije previse onda teraj magistralu koliko ti dozvoljava.
Ako temperatura mnogo skace smisli bolje hladjenje. :d

Skoro mi je naleteo jedan 2500+ BOX, mislim da je 14 nedelja 2004, radi kao nenormalan, sa sve BOX kulerom na 2508 Mhz na 1.8v, ali zbog zagrevanja nisam hteo duze da ga maltretiram, naravno zakljucan, a ploca NF7-S na 230 Mhz FSB-u.
Jezgro je ekstremno crvenkaste boje, sto uglavnom aludira na veoma dobar o.c.
Inace CPU kod musterije sljaka u masini na 2.2 Ghz na 1.6v, na nekih 36-38 stepeni.
Skoro pa kao Barton Mobile. :)

Kako da skontam kad mi je proizveden CPU, mozda je glupo pitanje ali time se nisam bavio (ja sam programer), sa hardware-om stojim osrednje! :crash:

drfedja je napisao(la):
Skoro mi je naleteo jedan 2500+ BOX, mislim da je 14 nedelja 2004, radi kao nenormalan, sa sve BOX kulerom na 2508 Mhz na 1.8v, ali zbog zagrevanja nisam hteo duze da ga maltretiram, naravno zakljucan, a ploca NF7-S na 230 Mhz FSB-u.
Jezgro je ekstremno crvenkaste boje, sto uglavnom aludira na veoma dobar o.c.
Inace CPU kod musterije sljaka u masini na 2.2 Ghz na 1.6v, na nekih 36-38 stepeni.
Skoro pa kao Barton Mobile. :)

KAKOOOOO??? Jel' to do ploce! Moj barton na asusovoj a7v600-x na 1,83GHz radi na 50-ak stepeni (1.75V), a na 2,2ghz radi na 63* C!!! Sta moze uzrokovati razliku od 30ak stepeni (ako je to stvarno tolika razlika ili merac laze)???

Stojcha je napisao(la):
Zahvat je bas zanimljiv :d Posle 2 neuspela pokusaja smo zabatalili :crash:

Na srecu procesori su jos zivi i zdravi. :D
Unlocking the AMD Thoroughbred or AMD Barton is very simple .

No more L1 bridge connections and painfully fiddeling , You just need to Connect the Fifth L3 trace with Conductive paint or ink and you should be in business ! You dont even need Superglue to fill the laser-etched pits between the gold contacts , because you can run the Silver paint to the right of the bridge .

http://www.subvers.com/technobabble/html/april/amdbarton.htm

Da li ste ovo probali?

Panos je napisao(la):
Unlocking the AMD Thoroughbred or AMD Barton is very simple .

No more L1 bridge connections and painfully fiddeling , You just need to Connect the Fifth L3 trace with Conductive paint or ink and you should be in business ! You dont even need Superglue to fill the laser-etched pits between the gold contacts , because you can run the Silver paint to the right of the bridge .

http://www.subvers.com/technobabble/html/april/amdbarton.htm

Da li ste ovo probali?
To sto si ti mislio je za otkljucavanje procesora sa mnoziocem vecim od 13x da bi mogli da idu 13x i manje, koristilo se za recimo 2200+ koji je bio 13.5x 133 a hteo si recimo 166 ili 200FSB.

nex je napisao(la):
KAKOOOOO??? Jel' to do ploce! Moj barton na asusovoj a7v600-x na 1,83GHz radi na 50-ak stepeni (1.75V), a na 2,2ghz radi na 63* C!!! Sta moze uzrokovati razliku od 30ak stepeni (ako je to stvarno tolika razlika ili merac laze)???
Pa ako nisi resio problem ventilacije onda imas problem sa temperaturom. Kuciste je Chieftec sa 4 ventilatora, kablovi uredno slozeni i nema nikakvih problema. Usput, Asus ume da zagreva procesor, da overvlotuje i da pri tome jos malo laze za temperaturu.

Vrh Dno