Šta je novo?

Otkljucati AMD 64 Sempron 2800...

Midgard

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2002
Poena
649
Kako da otkljucam multiplier kod ovog procesora poshto ne mogu da dignem o/c preko 10% shto mi dozvoljava BIOS.

Ploca Asus K8N 250 nForce3...

Nikako.....!!!!
Zaboravi ;)

Poslednja izmena:
Dobro ti je rekao mhz, nikako. Njemu i jeste otkljucan ali ne mozes da ga stavis preko 8 (ako se ne varam) koliko i jeste default. Znaci mozes da ga spustas ispod ali preko 8 ne. Overclock ti zavisi od ploce, koliko uspes da podignes HT toliko ti je. Naravno zavisi od procesora, neki moze vise neki manje. Ali ako ti ploca ne omogucava vise, a ovaj Asus verovatno i ne moze, nemas vise mogucnosti

milanj je napisao(la):
Ali ako ti ploca ne omogucava vise, a ovaj Asus verovatno i ne moze, nemas vise mogucnosti

Na par K8N koje sam probao max. HTT ide od 280 do 290MHz...
Dakle, poigraj se malo podesavanjima u BIOS-u...

Moze i na 300 HTT, a i preko toga, samo je ogranicenje do daske glup bios na asusu, sa bezveznimim asinhronim setovanjima za memoriju. Inace u biosu i nema bas bog zna sta da podesi, osim vcore-a, htt mnozioca, i freq. htt linka. Sa A64 tweakerom i clockgenom moze.

Poslednja izmena:
Zavisi od umnoshka :) odnosno procesora, meni na 9 ide max na 287, na 8 ide oko 310, a na 7 340, a zavisi i od toga na koliko ti je memara asinhrono nameshtena.

milanj je napisao(la):
Njemu i jeste otkljucan ali ne mozes da ga stavis preko 8 (ako se ne varam) koliko i jeste default. Znaci mozes da ga spustas ispod ali preko 8 ne.
ovo nije tacno !!!

Koliko znam Semproni ispod 3100+ nemaju Cool'n'Quiet, pa su zakljucani skroz i ne mogu da menjaju mnozilac na dole.

drfedja je napisao(la):
Koliko znam Semproni ispod 3100+ nemaju Cool'n'Quiet, pa su zakljucani skroz i ne mogu da menjaju mnozilac na dole.

Ima 3000+

Nije tebi sigurno u pitanju ni ploca ni procesor, vec je caka u tome sto ti memorija stoji na 200MHz pa ne moze da izdrzi vise od 210MHz. Druga stvar (milion puta recenja) HTT pomeri na 3x memoriju na 166MHz (ili 133MHz) i cepaj preko 250 slobodno. Ima da radi!

Pozdrav :wave:

Misko je napisao(la):
Dobro, takodje mnozilac 9x samo 128K L2 cache-a.
Tacnije, svi koji su >= 9x imaju CnQ.

Nazad
Vrh Dno