DeanXP je napisao(la):Covek poredi Clovertown u Cinebench 9.5 sa Athlonom u Cinebench 2003. Rezultati nisu uporedivi. 2003ka daje vece rezultate. Mada se jednim pogledom na sajt moze videti koliko je lik pristrasan i neozbiljan.
Hmm , odakle ti to ??DeanXP je napisao(la):Covek poredi Clovertown u Cinebench 9.5 sa Athlonom u Cinebench 2003. Rezultati nisu uporedivi. 2003ka daje vece rezultate. Mada se jednim pogledom na sajt moze videti koliko je lik pristrasan i neozbiljan.
raxx je napisao(la):Hmm , odakle ti to ??
Ji 4Tze je napisao(la):smesan 4.7x speed up za 8 jezgara (sto kazu, overkill 🙂)

raxx je napisao(la):Dakle(m) a64 3500+ Venice na taktu ~2GHz (10 x ~200Mhz) ima (oko)334 CB-CPU
Poredi brzinu rendera u single thread testu. Tvoj omiljeni SSE2 na Conroe-u se izvrsava sporije nego na K8 clock for clock. :daudiofreak je napisao(la):Taj tip ne zna sta prica uopste. Poredi babe i zabe (razlicite testove na razlicitim konfiguracijama).
Uvek ce dodavati jezgra, a pitanje je samo koliki ce biti speedup sa dodatnim jezgrima. Mislim da ce tu Intel da ga izduva.audiofreak je napisao(la):362 / 334 = 8.38%, a ne 5%. Ali toliko je nepoznatih u celom poredjenju (tip i kolicina memorije, chipset, latencije, taktovi) da stvarno nema smisla praviti poredjenje. Uostalom, 1x speed moze sto se mene tice da bude i isti kao kod AMD-a ali poenta je u broju jezgara i ukupnom ubrzanju.
Naravno ! 😉 Ali posle toliko primanja, napaljivanja i svrsavanja na Conroe, red je malo da dodje i hladan tus. :dpnjaf je napisao(la):"test" je ne profesionalan i amd-hushkachki, a ovo vam kaze chistokrvni amd-ovac ...
Ali oni su testirali 64-bitni Cinebench 9.5, pa je K8 zapravo brzi. Uzgred doticni test prakticno ne zavisi uopste od brzine RAM-a i magistrale te je vrlo zahvalan za poredjenje FP performansi.raxx je napisao(la):LM, nije mi bilo tesko da skinem Cinebench 9,5 i da licno proverim o cem' se radi
Dakle(m) a64 3500+ Venice na taktu ~2GHz (10 x ~200Mhz) ima (oko)334 CB-CPU
Sto ce reci da je Conroe,Clovertown,Woodcrest ili vec ko brzi od Venice-a nekih 5%,mada je i to diskutabilno.Test je radjen 200x 10 pitanje je sta bi bilo sa 7x285 ili 6 x330, nemam memoriju ni zivce da experimentisem.
U svakom slucaju procesor ili jezgro koje je trebalo da doruckuje Opterone 😀 😀 , meni deluje prilicno anemicno, bar kada je Cinebench u pitanju.
Pozz
drfedja je napisao(la):Poredi brzinu rendera u single thread testu. Tvoj omiljeni SSE2 na Conroe-u se izvrsava sporije nego na K8 clock for clock. :d
drfedja je napisao(la):Uvek ce dodavati jezgra, a pitanje je samo koliki ce biti speedup sa dodatnim jezgrima. Mislim da ce tu Intel da ga izduva.
drfedja je napisao(la):Naravno ! 😉 Ali posle toliko primanja, napaljivanja i svrsavanja na Conroe, red je malo da dodje i hladan tus. :d
cmp eax, ecx
setle dl
and edx, 0xFF
xor edx, edx
cmp eax, ecx
setle dl
Pa dok vecina softvera bude optimizovana za SSE2 Conroe ce postati djubre kao i Legacy kod :daudiofreak je napisao(la):Ne znam gde si to video odnosno na osnovu cega si to zakljucio?
Uostalom kome je jos do SSE2 kad vec ima SSE4. 😛
Mnogo bre gledas taj triple-X :d :d :d Kad stignes da programiras? :smoke:audiofreak je napisao(la):Mislim da ce pre tu AMD da ga izduva i to sa gutanjem. :d
Ma, jok bre, tusiramo se samo subotom ! :d :eyebrows:audiofreak je napisao(la):Samo polako, tusiracete se i vi valjda ove godine... :-devil-:
drfedja je napisao(la):Dobro, sad si nam objasnio da SPI ima problem sa Store Forward Performance Impact sto izaziva pipeline stall.
drfedja je napisao(la):Ajde sad ti nama objasni, na srpskom jeziku zasto Yonah i Conroe kidaju superpi? Da li zbog L1 ili L2 kesha, BP-a ili ko zna cega ? Kako to da djubre od legacy koda tako dobro lezi NGMA arhitekturi ? :smoke: Po svemu sudeci iz ovog sto si rekao ispada da unapredjeni BPU ili dobar hit rate u Yonah-ovom cache-u izvlaci dobar superpi rezultat.
To znaci da AMD ima jos dosta prostora da poradi na BPU i L1 i L2 cache arhitekturi, mada je pristup totalno drugaciji nego kod Yonaha i CR-a.audiofreak je napisao(la):2. BP, i efikasnost L1 i L2 su isti (ili mozda malcice bolji mada je to tesko zamislivo) kao kod Netbursta sto automatski znaci da su bolji nego kod K8.
ivanbo2003 je napisao(la):Audio,to je jos uvek poredjenje arhitekt. iz 2003 sa tehnologijom koja ce doci tamo u julu
ivanbo2003 je napisao(la):Jos jedna stvar:intel je iskoristio i ugradio prednost koju ima sa 65nm procesom,a AMD jos to nije iskoristio.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari