Šta je novo?

Osvezavanje se tripuje...

Go-R4n

Čuven
Učlanjen(a)
09.02.2005
Poena
620
Posedujem Eizo FlexScan F56 (uzeo sam ga polovnog) i vec 2 godine ga drzim na 1024x768, 100 hz.
U skorije vreme povremeno se deshava da refresh rate u win-u ili u aplikacijama odjednom opadne na 60 hz. To traje neko vreme pa se ponovo vrati na 100hz. Nekada i restartujem racunar i osvezavanje je i dalje 60hz, pa se kasnije vrati u normalu, bez obzira sta je podeseno u win-u.
Da li je neko imao slican problem? Da li je monitor poceo da riknjava?

A jesi li probao da ga drzis na 85Hz???

Stavi ga na 85Hz i vidi sta se desava, mozda tada neces imati tih problema a neverujem da ces primetiti neku razliku izmedju 100 i 85 ali sve ispod toga je vec diskutabilno.

Moguce je da ti riknjava monitor ali nemora da znaci. Nisi naveo nista osim modela monitora (u kojim aplikacijama pada refres, koja je graficka, drajveri i sl.)

Probaj u drajveru za graficku da podesis refres override za odredjenu rezoluciju pa vidi. Ako se problem nastavi probaj da reinstaliras drajvere pa opet udari refres override ako nece ni tada da slusa mozda ti monitor stvarno ide u zasluzenu penziju - ali ni to nije veliki problem za resiti obicno je u pitanju samo jedan chip koji se brine za refres i koji se lako menja.

Refresh pada u pojedinim igrama: Counter Strike-u, FEAR-u, NFSMW...
Ali ponekad padne u samom Windows-u, iako stoji da je podeseno na 100hz... Graficka je Saphire radeon 9600xt, kupljena nova pre 4 dana, drajveri su oni koji su dosli sa njom. Probacu da stavim na 85hz pa da vidim kako se ponasha...

e ne znam zasto ti je to pocelo da se tripuje ali znam reshenje....skini program HzLock ili Refresh lock (ne znam tacno kako se zove) podesi ga i cao...program je jako prost,mislim cak da je i jako mali ali radi poso ko lud...ja ga dugo vec koristim

sunshine je napisao(la):
e ne znam zasto ti je to pocelo da se tripuje ali znam reshenje....skini program HzLock ili Refresh lock (ne znam tacno kako se zove) podesi ga i cao...program je jako prost,mislim cak da je i jako mali ali radi poso ko lud...ja ga dugo vec koristim

Ma dzabe jer imam i ja program na istu foru zove se MultiRes i ne radi posao kada mi se to desi. Znachi on kao pokazuje da je zakljucao refresh na 85 ili 100 hz ali ekran i dalje treperi kao lud... Jedino je sreca sto se to deshava povremeno pa je izdrzivo bar za sad...

Meni se to desavalo, a problem je bio sto je kabel (signalni) bio los. Kada sam promenio kabel, sve je bilo ok. Kod mene je kabel mogao da se menja, imao je steker sa obe strane.

Definitivno je do monitora, kad se pregreje opadne refresh rate...
Hvala svima na odgovorima.

probaj da u okviru drajvera, u opciji displeys/monitor uradis override refresh rate ili probaj sa programom ati tray tools...

stereo je napisao(la):
... neverujem da ces primetiti neku razliku izmedju 100 i 85 ali sve ispod toga je vec diskutabilno....

Ne znam za tebe, ali meni je razlika drasticna izmedju 85 i 100Hz, vec izmedju 100 i 120Hz vec skoro da nema razlike...
Cak vise ne mogu ni da se naviknem na monitor koji ima manje od 100Hz...
Pozdrav

Ma probao sam i sa ati tray tools i ista pricha, jednostavno monitor je za :crash: :)

a mozda da ga odneses ili da se informises kod nekog servisa za monitore ?

saka je napisao(la):
probaj da u okviru drajvera, u opciji displeys/monitor uradis override refresh rate ili probaj sa programom ati tray tools...
Hm, imam slican problem odkad sam uzeo 9600... Nevezano za igrice, u win-u monitor pocne da treperi. I treperi sve vise i vise dok mu ne promenim osvezavanje. Recimo sa 75 ga bacim na 85 i prestane. Par sati posle opet se isto desava. I dovoljno je da ga vratim na 75 da vise ne treperi. Pa posle 1-3 sata opet pocne lagano da treperi do te mere da me izludjuje. Zamislite kada moram da menjam osvezenje svakih par sati?!?!?! Probao dve verzije drajvera, poslednju omegu skinuo ali ne pomaze. To se desava nezavisno od kloka, klok dignem samo kada igram MW i odmah posle ga smanjujem. Ima ventilator na sebi pa i posle visesatnog igranja je hladnjak hladan. Monitor je 975DF star godinu dana.
Inace radi sve normalno, samo me grafika ubija u pojam...

Pa to cu i da uradim verovatno kada ova situacija postane ne podnoshljiva :)
Za sada je ok pogotovo kada je prohladno u sobi ali na leto cu sigurno biti primoran da ga nosim u servis :)

dr.Tiristor je napisao(la):
Hm, imam slican problem odkad sam uzeo 9600... Nevezano za igrice, u win-u monitor pocne da treperi. I treperi sve vise i vise dok mu ne promenim osvezavanje. Recimo sa 75 ga bacim na 85 i prestane. Par sati posle opet se isto desava. I dovoljno je da ga vratim na 75 da vise ne treperi. Pa posle 1-3 sata opet pocne lagano da treperi do te mere da me izludjuje. Zamislite kada moram da menjam osvezenje svakih par sati?!?!?! Probao dve verzije drajvera, poslednju omegu skinuo ali ne pomaze. To se desava nezavisno od kloka, klok dignem samo kada igram MW i odmah posle ga smanjujem. Ima ventilator na sebi pa i posle visesatnog igranja je hladnjak hladan. Monitor je 975DF star godinu dana.
Inace radi sve normalno, samo me grafika ubija u pojam...

Hmm, meni sigurno nije zbog kartice jer se to desavalo i kad sam imao fx5200.
Kod mene ne prestaje ni kad menjam refresh...

svakih malo, recimo na par meseci mi se tripuje monitor, win ili karta.
http://benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=95016

ati his radeon 9000pro, (bez fena, ali vise od godinu dana. nije to)
viewsonic p75f+, ne verujem da je on... (njegovi drajveri su mozda problem, krsh su)
drajveri ATI, datum-kako kad...na sve datume se tripuje.

...win gremlini, 99%

Nazad
Vrh Dno