Šta je novo?

Ostra slika

symbad

Čuven
Učlanjen(a)
23.08.2004
Poena
619
Nemam mnogo iskustva sa digitalcima. Video sam na threadu: Novi thread sa slikama....... sliku koja se zove CARRERAS sa sajma, uslikanu sa Canon-om A80. Svaka cast. Ni jednu svoju sa sajma sa A75 nisam mogao da uporedim sa ovom, toliko je ostra i kristalna, savrseno...Interesuje me da li Minolta Z3 ili Panasonic FZ3 mogu da naprave onako ostru sliku, i koliko je za ostrinu slike bitno sledece:
1) Canon A80 4MP - 1/1.8" CCD
2) Minolta 4 MP - 1/2.5 " CCD
3) Panasonic 3MP - 1/3.2" ?????!!!!!
Jos da kazem da je slika sa A80 800*600.
Thanks na odgovorima.

Poslednja izmena:
Za ostrinu su bitni objektiv i photoshop.

naravno da u 800x600 vecina slika sa velike vecine aparata izgleda ostro ko zilet... ;)

pretpostavljam da dobra ostrina moze da se dobije i sa USM-om

ostrina je tu vrlo relativna kategorija.

Prvo ostrina zavisi od hardwarea samog aparata
Drugo zavisi od kvaliteta fokusa.
trece moze da zavisi od kolicine svetla sa obzierom na to da aparati imaju druge algoritme autofokusa pri losijim svetlosnim uslovima.

Cetrvrto svaki aparat ima opcije za ostrinu. Na momo Olympus-u C5050 imam sharpen 0/-1/-2/-3/-4/-5.....

peto u Photoshopu mozes mnogo toga da doradis po pitanju ostrine. Ako imas sliku viskoke rezolucije mutnu lako mozes da napravis zilet ostru kombinujuci resize i sharpen.

da li je taslika koju si video (800x600) u originalu u toj rezoluciji.

Kad na desni klik otvoris properties ide na summary > potrazi pod creation sotware
ako stoji photoshop znaci da je provucena kroz njega ako je Digitalni aparat naveden tu znaci da je direktno iz aparata.

Bilo kako bilo mislim da to nije neki parameta koji bi trebao striktno da te opredeli prilikom nabavke

xaver je napisao(la):
ostrina je tu vrlo relativna kategorija.

Prvo ostrina zavisi od hardwarea samog aparata
Drugo zavisi od kvaliteta fokusa.
trece moze da zavisi od kolicine svetla sa obzierom na to da aparati imaju druge algoritme autofokusa pri losijim svetlosnim uslovima.

Cetrvrto svaki aparat ima opcije za ostrinu. Na momo Olympus-u C5050 imam sharpen 0/-1/-2/-3/-4/-5.....

peto u Photoshopu mozes mnogo toga da doradis po pitanju ostrine. Ako imas sliku viskoke rezolucije mutnu lako mozes da napravis zilet ostru kombinujuci resize i sharpen.

da li je taslika koju si video (800x600) u originalu u toj rezoluciji.

Kad na desni klik otvoris properties ide na summary > potrazi pod creation sotware
ako stoji photoshop znaci da je provucena kroz njega ako je Digitalni aparat naveden tu znaci da je direktno iz aparata.

Bilo kako bilo mislim da to nije neki parameta koji bi trebao striktno da te opredeli prilikom nabavke
Digitalni aparat je naveden. Mene u stvari interesuje, koji je najbolji odnos pikselaze i velicine CCD-a kod aparata. Uskoro putujem u uSA i tamo cu uzeti aparat, i naravno uzecu aparat koji ovde kosta barem 500E jer to tamo moze da se nadje za 350$ od prilike.
poz

symbad je napisao(la):
....Video sam na threadu: Novi thread sa slikama....... sliku koja se zove CARRERAS sa sajma, uslikanu sa Canon-om A80. Svaka cast. ....
Predpostavljam da je moja slika u pitanju, ali nije CARRERAS(slikano sa A70) nego se zove "porsche".
Inace slikano je u full rezoluciji, odradjen USM i smanjena na 800*600.
Pozdrav...

cao

flojd je napisao(la):
Predpostavljam da je moja slika u pitanju, ali nije CARRERAS(slikano sa A70) nego se zove "porsche".
Inace slikano je u full rezoluciji, odradjen USM i smanjena na 800*600.
Pozdrav...
Na Propertis-u pise slikano sa Canon A80, kadar je sledeci: crna CARRERA 911 S u krupnom planu, hostesa drzi desnu ruku na krovu, a leva noga seva li seva obzirom na shlic. iza crne se vidi sivi PORSCHE a CAYEN se jedva vidi?
Slika je uspravna.
poz

symbad je napisao(la):
Na Propertis-u pise slikano sa Canon A80, kadar je sledeci: crna CARRERA 911 S u krupnom planu, hostesa drzi desnu ruku na krovu, a leva noga seva li seva obzirom na shlic. iza crne se vidi sivi PORSCHE a CAYEN se jedva vidi?
Slika je uspravna.
poz
Pa jeste moja slika, samo sam napomenuo da se "zove" porsche, zato sto u istom thread-u postoji jos jedna slika koja se "zove" carera S.
Pozdrav...

flojd je napisao(la):
Pa jeste moja slika, samo sam napomenuo da se "zove" porsche, zato sto u istom thread-u postoji jos jedna slika koja se "zove" carera S.
Pozdrav...
Ja sam mislio da ti mislis na onu Carreru od pozadi?!

Nazad
Vrh Dno