Šta je novo?

ostecenja na papiru na svakih 5cm

dsc64am2

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
21.08.2009
Poruke
203
Poena
169
Mojim problemima nikad kraja. E pa ovako ponovo problem sa hp color laser jet 1600.
Kada stampa neku sliku na nekom malo tvrdjem papiru naprimer kunsdruk pojavljuju se ostecenja na slici kao da je boja izgrebena, podlupila, ljuska se i ta ostecenja se ponavljaju na svakih 5,5 cm sa desne strane slike na 3,5 od ivice papira formata A4, isto se desava i kada stampa i na obicnom 80g/m2 papiru samo sto je manje uocljivo. Menjao sam podesavanja na kom papiru stampa i koji kvalitet stampe, menjao sam drivere, jutros sam ga i otvarao skidao gornji deo plastike jer mislim da mi nesto naknadno osteti sliku nakon sto je odstampana, ali bezuspesno, nisam uspeo da resim problem.
Da li je neko imao ovakav ili slican problem?
Svaka informacija i savet je dobrodosao.
I drugi mnogo mani problem je to sto je crni toner jednom recikliran i sada ostavlja svetlo siv trag na papiru ali je to jedva vidljivo (misilm da to strucno zovete beckgraunding) da li je moguce neso uraditi i po tom pitanju?

Evo i link kako izgledaju a ostecenja na papiru za moj problem broj 1
http://server2.uploadit.org/files/dsc64am2-Picture.jpg

Hvala:wave:
 
Nisam vidio taj štampač osim na slikama. Ovako napamet...

Pitaj još negdje prije bilo šta probaš...

Sa zadnje strane bi trebala da postoji grejna stanica ili fiksirna stanica ili fuser... kako ko zove.
Ima na sebi nacrtan znak da je vrelo. U njoj se toner zapeče da ostane na papiru. E sad, to se vremenom isprlja. Pogotovo sa debljim papirima koje taj štampač ni ne treba da štampa!

http://images.google.com/imgres?img...a=G&rls=org.mozilla:en-US:official&tbs=isch:1

http://www.feedroller.com/Store/images/RM1-1820-n.png

Tako izgleda. U principu, to se mijenja kod te klase. Tebe ništa ne košta da probaš sam da očistiš. Pazi, tu nema sile. Alkohol, krpica i do zore... Čiste se ti roleri. Još jednom - nema SILE!

E, ako je to čisto - nemam pojma šta je onda :d

I da... radiš na sopstvenu odgovornost!!!
 
Poslednja izmena:
ok sve to sto si ti napisao stoji ali na papiru i gde nema stampe se pojavljuju ulegnuca ako je 80-gramski papir kao na linku koji sam postavio, a ako na tom mestu ima stampe sa tog dela spada boja.
 
One slike što sam okačio...

Vidiš taj valjak narandžasti? E na tome ti se zapekao toner. Nahvatalo se kao na mišu sa kuglicom na onim rolerima. To se i čisti (nadam se samo to u tvom slučaju).
Ne znam zašto se to dešava na tom HPu, ali...
Na velikim mašinama zbog papirne prašine se zaprlja dozer silikonskog ulja i nema sloja silikona koji bi spriječio da se toner ne zapekne za roler. Postoji još jedan dio koji na sebi ima traku koja dodatno čisti roler.
Vidio sam jednom taj fuser kao kod tebe ali baš davno. Ne sjećam se, krastavac.

I baš ti se onda nahvatalo kad papir oštećuje toliko...

Još jedna stvar... Ako baš, baš ne može da se skine, a utvrdiš od kojeg je materijala taj roler (valjak) koji je uprljan, pogledaj na netu čime ga smiješ "napasti" da malo otpusti.
 
e pa ovako saznao sam sta je problem sa stampacem. Na fuseru (narandzasti valjak) valjda se tako zove nije se nakupilo toner praha vec je se pocepao (zacepio) na par mesta ali samo narandzasti sloj (mislim da je valjak od gume) ispod njega se kroz ta ostecenja vidi crni sloj, a na crnom valjku koji je iza narandzastog gledano sa zadnje strane stampaca (papir prolazi izmedlju narandzastog i crnog valjka) postoji par sitnih ograbotina. Malo mi je cudno jer taj stampac je smesno malo radio 90% je stampao 80g/m2 a 10% hamer i mozda samo par listova A4 je bio kunsdruk.

e sad kako resiti problem, ja sam razmisljao o tome da pokusam da skinem narandzasti sloj i da ostane samo taj crni sloj koji je ispod, recite mi da li je to pametno ili ako nije sta jeste.
Trenutno mi i nesmeta mnogo jer uglavnom stampam tekst sa po nekom slikom tako da moze da prodje, ali kada stampam slike vidi se i to mnogo tako da moram kad tad da resim problem, recite mi kako da resim i da li bas mora da se menja valjak i ako mora gde se moze naci (ako je reklama moze na pp) i koja je okvirna cena

evo i dve slike kako ta ostecenja izgledaju, slike i nisu nesto, slikane su mobom koji nije bas naj novije generacije
http://server2.uploadit.org/files/dsc64am2-SP_A1733.jpg
http://server2.uploadit.org/files/dsc64am2-SP_A1735.jpg
 
Sa tih "slika" izgleda kao da je nešto metalno upalo i oštetilo roler.

Taj čitav sklop radi po principu pritiska i temperature. Ne možeš skidati sloj ma koliko ti beznačajnim izgledao :( Ne bi ga oni džaba stavili da ne mora...

U principu se fuser kod te klase štampača ne servisira. Mjenja se kompletna jedinica.
U principu se i toner kasete mjenjaju pa ih ljudi repariraju. Tu ti je i odgovor. Raspitaj se ko reparira (puni i obnavlja toner kasete) i pitaj njih, takođe i servise.
Žao mi je, nemam kontakte i ne poznajem nikoga ovdje ko to radi i servisira :(

Fuser za ovaj što sam onomad gledao je koštao koliko i pola štampača. Set tonera je bio koliko i štampač. Sad ti vidi da li su još uvijek ti omjeri. Doduše, i zemlja je bila BiH, a tamo je sve od tehnike skuplje...
 
Utesno nema sta,
Znam da je papreno skupo sve za stampac, znam da su ketridzi za ink jet koliko i ceo ink jet, da su toneri za hp 1600 orginal po komadu 7500-8500din kako gde, a ceo stampac daj Boze da vredi 20000din, negde sam na netu nasao celu tu jedinicu kao sa tvojih slika i bila je kako ti kazes koliko i pola stampaca.
Nista cekacu valjda ce se neko javiti ko moze da mi kaze da li se to servisira (menja samo taj roler)

Hvala ti na savetima pomogao si mi mnogo :wave:
 
Kontaktiraj neke članove sa foruma koji su u tim vodama. Npr. fanatic...killer_chip...to3a...
 
Vrh Dno