Šta je novo?

Ostecene arhive?!?

voyager

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
650
Da li je moguce otvoriti ostecene zip arhive. Naime, pomocu EasyRecovery i GetDataBack programa sam vratio neke greskom obrisane file-ove medjutim neki od njih npr. te arhive nemogu da raspakujem jer i WinZip i WinRar prijavljuju gresku. Ima li pomoci?

voyager je napisao(la):
Da li je moguce otvoriti ostecene zip arhive. Naime, pomocu EasyRecovery i GetDataBack programa sam vratio neke greskom obrisane file-ove medjutim neki od njih npr. te arhive nemogu da raspakujem jer i WinZip i WinRar prijavljuju gresku. Ima li pomoci?

Teško da ćeš to da povratiš ako ti je nakon EasyRecovery ili sličnog programa javljena greška jer onda nije problem u samoj arhivi već u tome što joj fali deo ili ih ima viška usled nemogućnosti da se pravilno recoveruje sa diska nakon brisanja.

voyager je napisao(la):
Iskopaj negde stari pkzipfix, ako on je pomogne ništa neće

voyager je napisao(la):

Nazalost pomoci nema 🙁 . I ja sam imao istih problema kad je GetDataBack povratio ostecene fajlove, slike. Ne pomaze tu ni pkzipfix jer izgleda da delovi fajlova su lose povraceni.

da se nadovezem na temu gresaka...

prvo i osnovno sta je CRC (od cega mu je skracenica??) i zasto nastaje...

desavalo mi se da nesto skinem sa neta i da mi kaze "CRC error" ili kako imam dve particije pa na jednoj cuvam instalacije, skinem sa neta, prebacim tamo, dodje ortak donese hard, povezem ga presnimim mu, on dodje kuci i pokrene i dobija CRC error, dok kod mene radi OK ili da stvar bude grdja CRC error kada neku stvarcicu narezem na CD... FX

dakle sta je uzrok, a sta mu je preventiva...

LuxoR je napisao(la):
prvo i osnovno sta je CRC (od cega mu je skracenica??)
skraćenica znači Cyclic Redundancy Check

Nazad
Vrh Dno