Šta je novo?

Ostecena Geforce4, popravka?

PoisonFree

Čuven
Učlanjen(a)
28.07.2004
Poena
619
evo ovako, moja devojka :smash: je pri vadjenju hdd-a iz kompa zakachila grafichku karticu i odvalila jedan deo :trust: e sad, u pitanju je, valjda, kondenzator (nisam elektrotehnichar pa nisam siguran da li je to to) u svakom slucaju, u pitanju je mali zeleni valjak koji se nalazio na samom uglu grafichke karte. grafichka i bez njega radi, koliko je to pametno ne znam, ali me zanima da li to moze da se zalemi, i ko bi to mogao da mi uradi?

Pa, to bi verovatno mogao sam da uradiš, samo ti treba slabija lemilica (15-20W) ili ona sa potenciometrom.
Nisi napomenuo da li su i nožice kondenzatora otkinute, takođe, ili su ostale na ploči grafičke.
I da li je to prava četvorka ili MX?

Potrazi po forumu postove sa reci "elektrolit" (i varijacije) bilo je vec kontakata na tu temu.

graficka je mx440. moracu da proverim da li su i nozice otkinute.
samo, ne bih sam da se igram sa tim, mislim ne bi bio problem da ja to zalemim, ali nemam odgovarajucu lemilicu, tako da mi je lakse da odnesem u neki servis ili kod nekoga. samo mi recite u koji servis ili kod koga 🙂

Poslednja izmena:
Kod bilo kog drugara koji je zavrsio npr. Teslu ili neku elektrotehnicarsku skolu......svi smo takve stvari radili na praksi,a kao sto ti je receno,krajnje je jednostavno to uraditi.....malo kalaja,i lemilica od 15-tak W resava sve.....

Ma odnesi to u bilo koju el.meh. radnju i zavrsio si problem za sitne pare.
Nije pametno to tako koristiti, iako radi.

Nazad
Vrh Dno