Šta je novo?

Ostecen WD640AAKS u Chieftec Enclosuru

miljan736

Slavan
Učlanjen(a)
11.02.2008
Poena
319
Ovako pomenuti hard se nalazi u Chiftec Black box Enclosure povezan je eSata kablom,posto komp negasim fioku sam gasio direktno,posle nekog vremena provalio sam da neke stvari sa hard ne mogu da sam prekopiraju i da je osteceno skoro 1gb.Da li je moguce da je hard ostecen usled direktnog gasenja Fioke?

Poslednja izmena:
Jesi li isao na "safely remove hardvare"? Sata diskovi podrzavaju iskljucivanje na "zivo"

Imam isti rack ( isto prikljucen na eSATA) , i pojavio mi se slican problem tj. nestali su mi neki fajlovi. Ja ga uvek iskljucujem preko safely remove. Isto mi se desava da mi od njega nekad blokira komp.

Pa fora je u tome sto nikako ne mogu da ga iskljucim,safely remove hardvare,jedino kada je povezan na usb.A kada je povezan na esata,kada ga ukljucim moram preko device menager da uradim scan hardware da bi video hard.

Isti problem ali u coller master kucistu, sad ga ima sad nema da pobudalim u pola snimanja zamrzne tako da sam presao na usb.

Ja moj mogu da odjavim sa sistema, ali preko programa "USB Safely Remove". Mada mi i pored toga pravi probleme kada je povezan na eSATA. Na USB-u je sve normalno, al' radi jedno 3-4 puta sporije. Za eSATA koristim bracket i kabl koji je dosao uz rack.

Pa fora je u tome sto nikako ne mogu da ga iskljucim,safely remove hardvare,jedino kada je povezan na usb.A kada je povezan na esata,kada ga ukljucim moram preko device menager da uradim scan hardware da bi video hard.

Зависи од чипсета, тј драјвера, нвидијини имају ту опцију (ја имам за оба диска). гомила људи се жали на то, пошто углавном користе интерне дискове :)

Iskren da budem vise nestavljam ni jedan hard u reck sto je sigurno sigurno.

Nazad
Vrh Dno