Šta je novo?

Ostecen MBR - reparacija?

][V][ATRIX™

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2001
Poena
679
Naime, imam WinME (C: ) + WinXP Pro (D: )
preko Norton Antivirusa sam skenirao neku disketu, i izletelo mi je upozorenje da je MBR (Master Boot Record) promenjen ili da ce se promeniti.. ja lupim Ignore + da vrati na predjasnje stanje jer je ovo neocekivano (nisam instalirao niti OS, niti novi hard disk..) Drugi put mi je to opet izletelo i WinME se zakucao. Ja udarim restart, kad ono "OS choices menu" nece da se pojavi. Stoji samo ono "Verifying DMI pool data.." ?! 😡 Znaci sj*bao mi se MBR!
Posto mi je hitno trebao bar jedan OS 😀 uradio sam reinstall-aciju WinME (ne sa CD-a, vec iz C:\WINDOWS\OPTIONS\INSTALL/setup.exe)
sve to prodje OK, sistem se startuje, sav instalirani software mi ostao.. ali ne mogu WinXP da dignem!
Posto XP nema opciju reinstalacije iz windows foldera kao ME, kako da izvrsim reparaciju MBR-a tj. gde sekundarni OS (XP u ovom slucaju) stavlja svoje izvrsne boot fajlove na primarnu particiju C:?
U boot.ini sam stavio sve kako je bilo ranije ali ne znam da li mora da se edituje jos i autoexec.bat i ostali sys. fajlovi?

Help pls! Necu opet da ubivam D: particiju pa sve is pocetka trulo mi vise da cimam ortaka za Office XP (uf, koliko traje full instalacija 😛 )
Ima li resenja?

Valjda se niste smorili dok ste protumacili ovaj moj problem...

Uradi boot XP-a sa cd-a,pa umesto instalacije idi na repair,pa onda repair from console,pa kad udjes u konzolu kucaj fixmbr,pa fixboot i to bi trebalo da ti resi probleme.Ovo ti pricam za win2k,ali bi trebalo da je identicno u XP-u.

A sta ako nema bootabilni XP ??? Cini mi se da isto moze i ako se pokrene instalacija XP-a iz ME-a, pa new /ne upgrade/ pa bi u sledecem dialogu trebalo da se pojavi opcija repair, gde se onda u consolu ulazi pritiskom na R, pa dalje vec kako je rekao nesh...
U svakom slucaju pogledaj i ovde:http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=6753, mozda ti nesto pomogne...

Imam bootable CD Windowsa XP. Probacu da ga dignem sa CD-a, pa taj repair MBR ... samo da ima to XP kao Win2K...

Hvala na odgovorima!
:wave;

Doup!

Kad dignem sys sa CD-a, izaberem konzolu, fixmbr, on kaze da je moguce da ce mi ostale particje postati necitljive i da cu mozda izgubiti podatke ako uradi fix MBR-a.... DOUP! 😡 😀
a bas mi se ovih dana nesto i ne experimentise sa potencijalnim gubitkom podataka.
Za fixboot isto tako nesto kenjka... FX

P.S. E $billy $billy, pa zasta sluzi ta opcija kada ce "mozda" da ubije ceo hard?!
😡
P.P.S. a dok sam provalio sopstvenu sifru (administrator password) prokljucao sam!
Sifra je = lupis enter a da nista ne ukucavas FX

Ma samo ti ozezi po tome...ono sto Bili pricao uglavnom nema veze sa mozgom...

Re: Doup!

][V][ATRIX™ je napisao(la):
P.P.S. a dok sam provalio sopstvenu sifru (administrator password) prokljucao sam!
Sifra je = lupis enter a da nista ne ukucavas FX
Ne mogu jos da dodjem sebi od ove gluposti... zasto onda trazi ***** sifru kada sifra ni ne postoji??? Uzas! Istripovao sam se da sam stvarno nesto stavio tokom instalacije.... ctp;

Znaci Nesharm, da nastavim nece sigurno da mi ubije ostale particje?
😕

Meni nije nikad upropastilo particije...to sam cesto radio,pogotovo kad se lilo zaglupi pri instalaciji nove distribucije linuxa (ili grub,koji jos vise ume da brlja).

Nazad
Vrh Dno