Šta je novo?

Osnovni nedostatak Windows-a???

rampl

Čuven
Učlanjen(a)
13.11.2004
Poena
620
Potrebna mi je ova informacija?Prvi,najveci nedostatak.

mozda sto ga koriste ljudi koji sebi dozvole da pitaju
Osnovni nedostatak Windows-a???
:eyebrows:

Poslednja izmena:
Takvo pitanje je postavljeno u okviru seminarskog(ne meni).Pitam zato sto ja ne znam,(a majketi ako je tako savrsen zasto onda postoje tolike zakrpe za to savrsenstvo!!!)

rampl je napisao(la):
Takvo pitanje je postavljeno u okviru seminarskog(ne meni).Pitam zato sto ja ne znam,(a majketi ako je tako savrsen zasto onda postoje tolike zakrpe za to savrsenstvo!!!)

Zato sto je njega pravila jedna firma sa odredjenim brojem ljudi koji su ucestvovali u njegovoj izradi i zato sto cim taj proizvod izadje jedno 2 miliona ljudi pokusava da ga demolira iz razlicitih pobuda (posao/kradja, bolest, zavist itd..). Znaci imas 100, 200 ili 1000 ljudi koji ga prave-krpe i par miliona na drugoj strani koji mu ne zele dobro, izracunaj sam.

rampl je napisao(la):
eh... mislio sam da nije potreban smajli, da bi se shvatio sarkazam! :D

ja mislim da nema nekih bitnih nedostataka... mislim, koliko je to moguce kod ovako velikog softvera... evo, ja bih npr, rekao da je nedostatak bitno veca hardverska zahtevnost svake nove verzije Win-a... ma, ne znam stvarno...

rampl je napisao(la):

Ti se napravi lud pa napisi cena :) pa onda mozes da polemises o tome koliko oces :) (sta ekonomija napravi od coveka) :)

Milan je napisao(la):
Zato sto je njega pravila jedna firma sa odredjenim brojem ljudi koji su ucestvovali u njegovoj izradi i zato sto cim taj proizvod izadje jedno 2 miliona ljudi pokusava da ga demolira iz razlicitih pobuda (posao/kradja, bolest, zavist itd..). Znaci imas 100, 200 ili 1000 ljudi koji ga prave-krpe i par miliona na drugoj strani koji mu ne zele dobro, izracunaj sam.
Ipak mislim da je par DESETINA miliona, a pobude...ma nek komsiji crkne krava :eyebrows:
A za sve postoje zakrpe...i za linux i za sco unix i za solaris ma i za fuckin need4speed tako da nije windows jedini koji se krpi

gde je coveka bice i gresaka, to je jasno valjda...

a ono o hardverskoj zahtevnosti? kakve su sad to budalastine zoni? :D jel vam se svidja mac os? pa njega tera dual cpu i racunar koji kosta u proseku 4x vise od pc-ja, i opet je spor!

Ma kompovi su sporiji od coveka,jer covek zna sta hoce da uradi,a racunar samo SAZNA sta covek hoce da uradi :D

Zato cekamo da komp. obavi posao jer je u nasim glavama to vec zavrseno,i vec razmisljamo dalje,dok komp. ceka produkt naseg razmisljanja...

Kompatibilnost na dole.

Windows has no bug, just features... and fixes for those features |>

Pametno pitanje rampl. Ja stvarno nemam pojma sta moze da bude nedostatak... Mozda nedostatak nekoliko opcija u Exploreru (ono sto ima Total Commander, radi lakseg i brzeg sortiranja), kao i NEmogucnost renamovanja vise fajlova, tj da im se doda svim fajlovima npr. - na kraju ili ispred (OK, za to koristim Ant Renamer ;) ). Pored ovog ne znam sta vise nedostaje... Antivirus??? :)

Malo glupo pitanje, kakav nedostatak kad mi neznamo za bolje, kad ti nesto nedostaje znaci da je pre ili negde bilo a sad ga nema, jedino ako se pitanje odnosi na mane sa kojima smo se svi vise puta upoznali :)

Miroslav je napisao(la):
gde je coveka bice i gresaka, to je jasno valjda...

a ono o hardverskoj zahtevnosti? kakve su sad to budalastine zoni? :D jel vam se svidja mac os? pa njega tera dual cpu i racunar koji kosta u proseku 4x vise od pc-ja, i opet je spor!
Vala bas... imam ortaka koji se przi na mac zato sto je mac brisao patos PC-jem u vreme Pentiuma I... a to sto danas za cenu prosecnog mekintosa mozes da uzmes najzverchinu da ti traje 5 godina, to nema veze...

a ni linux+KDE ne zaostaje po pitanju zahtevnosti....

Da, ali tamo makar imas neki izbor pa taj kde izbacis a uzmes neki lightweight manager.

Mene nervira jedna druga stvar, a to je MS-ova težnja za ubacivanjem most-recent everythinga u Windows. Preko most-recend documentsa u start > documents sam i nekako mogao da pređem, ali bre on SVE zapisuje, uključujući i spisak skoro otvaranih fajlova preko Open i Save dijaloga! Nema čovek nikakvu privatnost, stalno ko neki paranoični manijak moram da brišem sve liste pred gašenje...

silverglider je napisao(la):
Da, ali tamo makar imas neki izbor pa taj kde izbacis a uzmes neki lightweight manager.
al onda nije fancy :eyebrows:
btw. mozes da uzmes i lightweight windows classic temu

Kako nije fancy? Moze da se napravi da izgleda fancy. A i dalje je promena mnogo primetnija u zauzimanju rama recimo nego cistom promenom teme na windowsu.

naravno da moze.
ali je to i dalje window manager a ne graficko okruzenje....

Pa ako ne radis u grafickom okruzenju (aka gledanje shortcut bara i wallpapera :d ), nego u nekom konkretnom programu (ili programima), onda ti je svejedno kako se to u pozadini zove - gledas u gui tog programa.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
...Nema čovek nikakvu privatnost, stalno ko neki paranoični manijak moram da brišem sve liste pred gašenje...

Predpostavljam da znas (nema smajlija u tvojoj poruci), ali ne moras to da radis rucno. Poigraj se sa Start>Run>"gpedit.msc". Ovo samo za XP (nisam siguran, mozda i 2000).

Najveca mana windowsa je sto je vlasnistvo kompanije koja je paradigma monopola.

Broz je napisao(la):
Najveca mana windowsa je sto je vlasnistvo kompanije koja je paradigma monopola.

Oni su monopolisti koliko im se dopusti, ni manje ni vise. Na Microsoftu je da radi svoj posao koji uvek dobro plati, a do sada nisam cuo da je neko bio imun na njihove pare. Tu je svim "alternativcima" pukla psiha :d . Pitanje je sta bi vi/ja uradili kada bi dobili ponudu njihovu za neke pare koje znamo da nikada necemo zaraditi. Da li bi ostali "svoj na svome":D i cekali priliku koja mozda nece doci(ili ce doci za 2-3 godine u ne garantovanoj sumi) ili bi presli na dark side?

kakve veze ima to sto si ti napisao sa ovim sto sam ja napisao?
nikakve...

Kao sto nema veze ono sto si ti napisao
Mislim, mana prozivoda je proizvodjac i njegov odnos prema konkurenciji ? :)

Broz je napisao(la):
kakve veze ima to sto si ti napisao sa ovim sto sam ja napisao?
nikakve...

Ima veze samo sa tvojim postom, dok sa tredom nema nikakve..bas kao i tvoj post.

Milan je napisao(la):
Oni su monopolisti koliko im se dopusti, ni manje ni vise. Na Microsoftu je da radi svoj posao koji uvek dobro plati, a do sada nisam cuo da je neko bio imun na njihove pare. Tu je svim "alternativcima" pukla psiha :d . Pitanje je sta bi vi/ja uradili kada bi dobili ponudu njihovu za neke pare koje znamo da nikada necemo zaraditi. Da li bi ostali "svoj na svome":D i cekali priliku koja mozda nece doci(ili ce doci za 2-3 godine u ne garantovanoj sumi) ili bi presli na dark side?

Ja bih tuzio M$ zbog povrede osecanja zbog toliko fatal errora :D

Nazad
Vrh Dno