Šta je novo?

Osnovni IT test

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

nikola94

Poštovan
Učlanjen(a)
12.08.2017
Poena
60
Pozdrav, nadam se da nisam promasio gde cu da postavim temu...

Naime, za par dana treba da imam it test za jedan posao, test je provera osnovnog znanja o racunarima, ali posto sam bas slab s poznavanjem racunara, zamolio bih nekoga ako moze da odvoji malo vremena i odgovori na neka od pitanja ispod..
Takodje mozete da mi pisete privatnu poruku ukoliko ovoj temi nije mesto ovde..

Sta kucamo u cmd da bi videli mac adresu

�3 nacina da otvorimo task manager
�Sta je port
�Prepoznaj Ip adresu
�Prepoznaj mac adresu
�Situaciija sa matorcem I stampacem – trazenje modela stampaca(npr kako staroj osobi da objasnim kako da pronadje model stampaca)
�Kada naidjem na novi problem koga nema u procedurama, sta cu raditi
�Sta je fleksibilnost
�Sta je multitasking
�Sta je IP a sta MAC adresa, da li su promenljive
�Sta je DNS
�Sta je ping
�Sta kucamo u cmd da bi videli mac adresu
�Sta pingujemo kad zelimo da vidimo da li radi mrezna karta
�Kako da utvrdimo na kom delu mreze postoji problem sa pingom
�Verzije I vrste IP adresa
�Windows precice preko tastature I preko komandne linije
�Gde u Win-u mozemo videti sve instalirane uredjaje
�Sta je BSOD, kako da procitamo error kod I sta da radimo sa njim
�Sta je registar
�Kojom komandom mozemo menjati registre
�Sta radimo izmenom parametara registara
�Metodologija troubleshot-a
�Windows alatke za hard disk
�Sta chkdsk radi sa losim sektorom kada naidje na njega
�Komandna linija za direktan pristup - network connections
�Gde se u Windowsu mogu videti detaljniji podaci u vezi sistemskih problema
�Opcije computer management-a

Državna služba 100%

Šalu na stranu, na većinu ovih pitanja možeš da nađeš odgovor na Guglu u roku od 10 sekundi, iskreno mrzi me da pišem, a i pitanja za blago retardirana..

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Poslednja izmena:
@nikola94 Ako neko odvoji vreme i napiše odgovore na ova pitanja, pa budeš primljen, kako ćeš da radiš taj posao? U svakom slučaju, ne bih voleo da sam ti mušterija :)

Po ovim pitanjima reklo bi se da posao zahteva dosta dobro poznavanje računara, internet, umrežavanje i sl. Čak i da ti neko odgovori i dobiješ posao, provaliće te treći dan da u stvari pojma nemaš. Treba li ti takva blamaža?

dosta dobro poznavanje računara, internet...
Idi do neke osnovne skole za veliki odmor i garantujem da ce vecina klinaca znati da odgovori na vecinu ovih pitanja :) Mislim da ova pitanja nisu merodavna da bi utvrdili o kom se poslu radi

Idi do neke osnovne skole za veliki odmor i garantujem da ce vecina klinaca znati da odgovori na vecinu ovih pitanja :) Mislim da ova pitanja nisu merodavna da bi utvrdili o kom se poslu radi
Ja po ovim pitanjima zaključujem da je posao vezan za IT podršku. Ne znam ko bi postavio ovakvo pitanje nekome ko izdaje zdravstvene knjižice u socijalnom ili radi u matičnoj službi

Ovo nema sanse da je ozbiljan topic. Ako nije trol onda moramo dobro da se zabrinemo :)

Dobro, nemojte i vi baš sada da idete u krajnost (sa školom i trolovanjem temama). Odgovore na ova pitanja dobar deo ljudi ne mora da zna... Ovo je predtest za nešto vezano sa IT-em i kao takvi su sasvim ok za ulaznu filtraciju. Nije svako i ne mora svako da bude overlord-admin sa kompletnim znanjem računara i mreža.

Biti slab sa poznavanjem osnovnog rada na racunaru je ekvivalent nepismenosti. Takav kadar ne zasluzuje posao. Idi uci i nemoj ocekivati da ti neko drugi radi posao.

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno