Šta je novo?

Osnovan RNID

Ma kako je sve krenulo bice "Publicly Ruined Domain", iliti skraceno .prd

Pored svih generalnih domena tipa com, net, org, gov, itd, postavlja se pitanje da li uopste postoji potreba za komplikovanjem i nacionalnim domenom? To je do sada ionako davano firmama, a nesto ne verujem da je npr. com domen (koji i jeste namenjen komercijalnoj primeni) sa istim imenom vec zauzet - mislim, koliko u svetu postoji firmi koje nose isto ime kao domace, tipa "Frizeraj Bilja, Vlasotince"?! Ajde razumem da imamo stotine i stotine hiljada registrovanih domena, ali u zemlji gde sramotno mali procenat ljudi uopste ima racunar...

P.S.
Naravno da znam da zemlje imaju svoj domen, da to sluzi i za identifikaciju jezika na stranama, itd itd bla bla, pitanje je bilo retoricko i postavljeno cisto sa pragmaticne strane, znajuci nasu sklonost ka komplikovanju, otaljavanju posla, itd.

Poslednja izmena:
silverglider je napisao(la):
Pored svih generalnih domena tipa com, net, org, gov, itd, postavlja se pitanje da li uopste postoji potreba za komplikovanjem i nacionalnim domenom?
ne, postoji potreba za znatnim pojednostavljenjem procedure dobijanja nacionalnog domena... ja se iskreno nadam da ce se to konacno desiti... mada, s obzirom na ****************** politicka autocenzura ***************, nisam pretrani optimista

ZoNi je napisao(la):
.pc??? kakve veze to ima sa Republika Srbija??? apsolutno i potpuno nelogicno...

Pa i nije da si procitao šta sam napisao video bi da je to skrecenica za Република Србија.

Hahha, zamisli domen .pc
ne sprdajte se ljudi, ocajni su predlozi, zao mi je sto je tako, al sta da se radi.
.rs - podseca me na republiku srpsku

ove ostale necu ni da komentarisem.

GEOM je napisao(la):
Pa i nije da si procitao šta sam napisao video bi da je to skrecenica za Република Србија.

Република Србија = PC - mislim da vecu glupost nisam cuo. Sta, kao poigravamo se latinicom i cirilicom?

www.whatever.pc - pomislili bi ljudi da smo neka zemlja u kojoj niko nije bez high-end pc-a :)

Poslednja izmena:
GEOM je napisao(la):
naravno da znam da si mislio na cirilicnu verziju, ali i dalje smatram da je to apsolutno besmisleno... jednostavno, "pi-si" nije i ne moze da bude skraceno za Republika Srbija...

2 Ivan® i ZoNi

Ok to je moje misljenje, jer ima manje domena koji pocinju sa p nego sa r, ali se slazemo da ce verovatno biti Republika Србија, namerno sam napisao sa oba pisma. Videcemo sta nam sleduje tj. sta cemo da dobijemo.

A sta mislite o .pm?

Veoma srpski, ako mene pitate... :d
i cesta uzrecica...

Poslednja izmena:
"www.whatever.pc - pomislili bi ljudi da smo neka zemlja u kojoj niko nije bez high-end pc-a" od Ivan@a ...ovo mi je nabolja odvala
Mislim da bi najbolje bilo .xx , odgovaralo bi nam i u buduće , ako bi se opet nešto slučajno predomislili.

Dobili smo .RS kao sto je andjelkoyu napisao ovde u anketi. 234 vas je bilo u pravu, ostalima vise srece drugi put. :d ;)

Poslednja izmena:
Uh, bas mi je drago!

Sve sem RS bi mi bilo skandalozno, a skoro da sam se pomirio sa SP. Ovo po meni uopste nije mala stvar, a ipak smo na kraju dobili domen koji lici na nesto.

Čestitam svima novi .co.rs domen (ili će biti samo .rs?) :wave:

Vrh Dno