Mare
Čuven
- Učlanjen(a)
- 01.02.2002
- Poena
- 845
Imam Pioneer 106s (dvd-rom), star blizu 3 god, do skora sam ga koristio skoro iskljucio kao CD-Rom, u medjuvremenu stigose i neki DVD-ovi konacno i imam sta da vidim. Cita samo odredjene vrste diskova (njih cita OK), i cini mi se da se stanje pogorsava. Nece cita DL fabricke (ove sa kioska), RW bilo CD ili DVD, i pojedine tipove medija (recimo Verbatime manje voli, mada u zadnje vreme sve manje cita i ostale), njih jednostavno izbaci posle par sekundi i tu nista ne pomaze.
Sta je ovde u pitanju (napominjem da ono sto cita od DVD-a, a to je za sada oko 65-70% onoga sto mu ponudim cita lepo, mada neke jako los narezne diskove slabo cita)? Nije u pitanju prljavstina na laseru, otvarao sam uredjaj i nema nicega na socivu, sve je cisto... nisam probao nista da stelujem i ne znam da li je to moguce.
To je zapravo i moje pitanje jer moze ovde nesto da se uradi ili da racunam da mu je vek istekao?
Sta je ovde u pitanju (napominjem da ono sto cita od DVD-a, a to je za sada oko 65-70% onoga sto mu ponudim cita lepo, mada neke jako los narezne diskove slabo cita)? Nije u pitanju prljavstina na laseru, otvarao sam uredjaj i nema nicega na socivu, sve je cisto... nisam probao nista da stelujem i ne znam da li je to moguce.
To je zapravo i moje pitanje jer moze ovde nesto da se uradi ili da racunam da mu je vek istekao?