Šta je novo?

OS za igre

Stameni

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2003
Poena
609
Ovako.Potreban mi je najstabilniji moguci Windows koji ce mi sluziti za igre.100x sam instalirao XP,ali me je stalno izbacivao iz igara,nije mi dopustao da udjem u neke,i previse me nervirao sa onim 'Send problem" itd...2000 professional mi je takodje pravio neke probleme,ali ne bas kao XP.
Ja bih hteo da cujem vase misljenje,po meni je Millenium najbolji...(za igre naravno)

Nece ti pomoci misljenje drugih; verovatno nekome drugome taj XP ili 2k radi stabilno i oni ce insistirati na tome. Uzmi i instaliraj taj ME i probaj - ako radi sve ok, resio si problem. Ako ne radi, probaj sa SE. Ako ni jedan ne radi dobro, problem nije u OS-u.

Meni je najstabilnije radio win98se, ali i XP pro radi tj igre u njemu.

Stameni je napisao(la):
previse me nervirao sa onim 'Send problem"
ovo moze da se iskljuci...

inace, ja slabo igram igrice, ali to malo sto igram super je radilo i na 98SE i na 2000 (bez SP, ili sa SP1 i SP2) i na XP (sa i bez SP1)... tako da je moj zaklucak: svaki Win je prilicno dobar za igre, ali mnogo toga zavisi od hardvera (evo, ja imam skoro sve komponente prilicno mejnstrim, tako da nemam problema... ali, ni preterane brzine)

dakle: sve je to potpuno relativno...

Roy Jones Jr. je napisao(la):
...

Kako se to iskljucuje jer je totalno beskorisno? Hvala.

Desni click na My Computer (илити Моју машину😉 ) Pa na karticu Advanced pa pri dnu imaš dugme Error Reporting i onda klikneš na Disable Error Reporting ali ostavi čekirano But Notify me when critical errors occurs

zilet je napisao(la):
...Pa na karticu Advanced pa pri dnu imaš dugme Error Reporting i onda klikneš na Disable Error Reporting ali ostavi čekirano But Notify me when critical errors occurs
Pa kad si vec tu, onda na Startup and Recovery pa Settings pa iskluci sve pod System failure, tako da ne pravi razno djubre po root-u...

Svaki Windows moze da se podesi da radi odlicno sa igrama. Medjutim i 98 i ME pocinju da prave ozbiljne probleme sa novijih hardverom - kako vreme prolazi i dolaze nove komponente...oni sve losije rade. Tako da sve u svemu: XP (...podeseni ! ). 😛

Drapine, samo da potvrdim ovo sto si rekao u zadnjem tvom postu !
Kod mene je bio slucaj da nakon promene ploce i uzimanje nove ASUS A7V8X-X (KT 400), KINGSTON 3200 DDR.... win 98 se koji je inace savrseno radio na prethodnoj masini baziranoj na duronu jednostavno nije mogao ni pod razno da se namesti da npr. video zapis bilo kog formata reprodukuje pravilno, a ne ubrzano ... nikakvi kodeci nisu bili u pitanju, jer je sve instalirano na golu masinu, sva bios podesavanja pravilno postavljena ... Jednostavno - nece da radi korektno, cak su i ljudi u servisu gde sam uzeo hardver pokusali da podignu i pravilno nameste windows 98se ( neka njihova "legalna verzija) , ali bez uspeha ...
Nakon cele peripetije, podigli su XP koji je proradio iz prve ....
e pa sad ....

otkako sam 'otkrio' compatibility foru na xp-u nikakvih problema sa igrama nemam... znachi desni klik na ikonicu ili .exe od igre i pod jezichkom compatibility moze se podeshavati da li da se xp ponasha kao 95,98,me,2k 🙂 meni je milion puta pomoglo sa starijim (a i novijim) igrama - npr Mater of Orion 2 😉

poz

Moje skromno misljenje je da su 98 i XP najbolji za igranje. Koji ces od njih dvojice je stvar ukusa i hardvera.

Nazad
Vrh Dno