Šta je novo?

OS X Yosemite i Linux Ubuntu = lepo pisanije?

• Začetnik teme Deleted member 30833
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 30833

Guest
Pozdrav drugari!

Treba mi neko rešenje za komunikaciju između ova dva OS-a kako bi tekstualnim putem mogla dva korisnika da komuniciraju.

Ima li neko najjednostavnije rešenje da jedan korisnik otkuca poruku drugom, da drugi odgovori prvom a da to nije preko mail-a.

Hvala drugari, idem da isprobam sve redom...

:wave:

Ovaj na linuxu neka podesi jabber protokol u Pidgin-u a na OSX-u koristi Messages isto jabber protokol i to je to.

Skype je zapravo najgore resenje za Texting

Realno ono sto trenutno najbolje radi na oba OS-a jeste Viber aplikacija sto se tice text-a

a ako mislis da koristis VOiP onda ipak Skype ima bolji kvalitet video i audio od Viber-a ali sto se tice texting Viber ti trenutno radi najbolje na oba OS-a

Sta konkretno u Skype ne radi ili ne radi dobro a u Viberu radi ili radi bolje? I sta je dobro u tome da neka aplikacija odluci na cijoj listi kontakata cu biti u odnosu na slobodu da tu odluku donesem ja sam?

recimo primetio sam u vise navrata da ako posaljem text putem skype-a osobi koja nije online, a ja odem offline posle nekog vremena i ta osoba se pojavi online ta osoba nece primiti moju poruku sve dok ja i ta osoba ne budemo online u isto vreme. Dok sa druge strane Skype ima neuporedivo bolji kvalitet video & audio u odnosu na Viber, ali Viber sto se tice Text Messaging radi bez problema na svim platformama bez obzira jel ste ulogovani ili niste kao svaki drugi Instant Messenger :)

Vrh Dno